Hogyan mondjam el édesanyámnak, hogy terhes vagyok?
Sajnos annak ellenére, hogy nagyon jó a kapcsolatom az édesanyámmal, és egyben a legjobb barátnőm is, a gyerek téma úgymond tabu.
Tudom, hogy ha elmondom neki, hogy terhes vagyok az első dolog amit mondani fogy, hogy el kell vetetnem és én abba belehalok, mert mindig is akartam gyereket ( egy betegségem miatt a doktorok már kiskorom óta azt mondták, hogy nem igazán lehet gyerekem).
Ráadásul nem is felelőtlenül, csak úgy estem teherbe. A párommal már 3 éve együtt vagyunk (igaz 8 évvel idősebb, mint én), van 1 kis közös házunk, meg minden. Nem vagyunk milliomosok, de jól élünk és jövő márciusra meglesz az esküvő is.
Én most még a szüleimnél lakom (mert a párom augusztus végéig távol kell dolgozzon).
Tudom, hogy már nagykorú vagyok (22) és gyakorlatilag nem kötelezhet anyum, hogy elvetessem a babát, de akkor is a természetéből adódóan tudom, hogy találna egy megoldást erre. Merthogy a minap elbeszélgettem vele általánosságban erről a témáról, és kijelentette, hogy ha én házasság előtt teherbe esnék, úgy hogy senki se tudja(még a párom se) elvinne 1 nőgyógyászhoz és elvetetné.
Mit tegyek? NAgyon félek.
Jézusom, "ezt leszámítva rendes"? Gyakorlatilag gyilkosságot követett el. Te veled valami baj van ha ezt eltűröd anyádtól. Van házatok, menj oda lakni, nem igaz hogy nem tudod megakadályozni ha bántani akar téged is.
Ha gyereket akarsz akkod szedd össze magad és állj a sarkadra.
Hát ebben az esetben azt mondom, hogy egyáltalán ne mondd el neki. Mi az, hogy elveri a 25 éves gyerekét, úgy, hogy elvetél? Az ilyen NEM ANYA! És nem is érdemli meg, hogy tudjon az unokájáról.
Az ilyen ember csak azt érdemli, hogy a gyerekei rá se nyissák az ajtót és egyedül öregedjen meg.
Sajnos választ kaptam a válaszomban fölvetett kérdésre. Te még most is a saját anyukádtól függsz, ha a nővéreddel történtek után ott maradtál, mi több, a legjobb barátnődnek tartasz egy ilyen embert. Kérlek, a születendő gyereked érdekében, NŐJ FEL! És ne tedd ki se magadat, se őt ilyen veszélynek.
Most már persze kicsit eső után köpönyeg, jóval előbb kellett volna "édes" anyádtól elszakadnod, és nem csak akkor, mikor a saját gyereked élete múlhat akár egy szerencsétlenül elejtett szón is. Próbálj tanulni ebből, és a jövőben ne a csodára, meg másra várj. Te vagy a felelős, most már egy másik emberért is.
Most már leginkább annyit tudsz tenni, hogy minél hamarabb eljössz onnan, megpróbálsz barátoknál, más rokonoknál meghúzódni, és anyukádat a közeledbe sem engeded. Légy határozott és következetes, nincs ingadozás, nincs alkudozás, mert nem csekély dolgok múlnak ezen. Hogy "el tudja-e intézni", csak rajtad múlik! Ott a párod, nyilván vannak mások is, kérj segítséget.
Anyukádat pedig építsd le egyszer is mindenkorra. Fejben is.
11.30-as voltam
Kérdező: megoldás adott:
-Anyánál csöndben maradni
-párodnak elmesélni (a nővéred történetét is, nagyon fontos, hogy tudjon róla!!!)
-minél hamarabb elköltözni
-boldognak lenni :)
DRUKKOLOK!!!!!!!!
erre én is kíváncsi lennék, mi jogosít fel egy "nagyszülőt" az unokája megölésére, még ha csak közvetett módon is...
továbbá egy felnőtt ember hogyan képes eltűrni, hogy kezet emeljenek rá - pláne az anyja?
ezen kívül nagyon rendes lehet, tényleg.... -_-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!