Hogyan mondjam el édesanyámnak, hogy terhes vagyok?
Sajnos annak ellenére, hogy nagyon jó a kapcsolatom az édesanyámmal, és egyben a legjobb barátnőm is, a gyerek téma úgymond tabu.
Tudom, hogy ha elmondom neki, hogy terhes vagyok az első dolog amit mondani fogy, hogy el kell vetetnem és én abba belehalok, mert mindig is akartam gyereket ( egy betegségem miatt a doktorok már kiskorom óta azt mondták, hogy nem igazán lehet gyerekem).
Ráadásul nem is felelőtlenül, csak úgy estem teherbe. A párommal már 3 éve együtt vagyunk (igaz 8 évvel idősebb, mint én), van 1 kis közös házunk, meg minden. Nem vagyunk milliomosok, de jól élünk és jövő márciusra meglesz az esküvő is.
Én most még a szüleimnél lakom (mert a párom augusztus végéig távol kell dolgozzon).
Tudom, hogy már nagykorú vagyok (22) és gyakorlatilag nem kötelezhet anyum, hogy elvetessem a babát, de akkor is a természetéből adódóan tudom, hogy találna egy megoldást erre. Merthogy a minap elbeszélgettem vele általánosságban erről a témáról, és kijelentette, hogy ha én házasság előtt teherbe esnék, úgy hogy senki se tudja(még a párom se) elvinne 1 nőgyógyászhoz és elvetetné.
Mit tegyek? NAgyon félek.
Védekeztünk óvszerrel (mert a tablettákat nem ajánlotta az orvos).
ÉS az érdekes az, hogy nem észleltem, hogy kiszakadt volna, és a párom sem mondta.
Huszonkét éves vagy. Három éve vagytok együtt a pároddal, szépen éltek, van egy közös házatok, tervezitek az esküvőt, és gyereket vártok. Mi itt a probléma, kérdezném, hiszen felnőtt emberek így csinálják, bárcsak mindenki így vállalna gyereket.
Erre a következő mondatok: "anyukám elintézi, hogy elvetessem, mert ő azt gondolja, hogy így nem kéne, jaj mit csináljak?" Ez most komoly? Ne haragudj, de tényleg felnőtt vagy, vagy csak egy 5 éves gyerek sírdogál itt? Ha ennyire nem vagy képes felelősséget vállani a dolgaidért, hogy akarod fölnevelni a leendő gyermeked? Ő ugyanis rád lesz utalva.
Azt mondod, még jó is a viszonyod anyukáddal, mégis attól félsz, hogy képes lesz elvenni tőled egy gyereket, aki a te testedben van. Őszintén, nem kamu kérdés ez? Felnőtt embernek, leendő szülőnek, nem is értem, hogy fordulhat meg ilyen a fejében.
Ha ez valós kérdés, akkor azt javaslom, kedves Kérdező, hogy nőj fel. Ne csak papíron, hanem fejben is. Ha gyereket vállalsz, ne az anyádon múljon. Állj a sarkadra, és szokd meg a gondolatot, hogy bizonyos dolgokat neked kell elrendezned, nem pedig hagyni, hogy mások rendezzék el. Valószínűleg könnyebb is lesz, mint gondolnád. Föl a fejjel, és sok boldogságot!
N32
Elég későn lettem anyuéknál(40 éves volt).
Annak idején a lánytestvérem is kb. így esett teherbe25 évesen(náluk is megvolt minden, a házasságon kívül). Ő is felnőtt felelősségteljes ember volt, aki megállja a helyét a világban.
ÉS ő is csak a 12. mondta el anyunknak a dolgot és erre anyum mivel nem lehetett elvetetni úgy elverte a testvéremet, hogy elment a baba. Na én ezért félek ennyire elmondani neki a dolgot (főleg tudva azt, hogy lehet nem lesz több babám).
Amugy ezeket leszámítva nagyon rendes anyu.
Úristen :S
Hát basszus és el akarod mondani??
Tudod mikor tűrném én el, hogy megüssenek, felnőtt létemre a világ legtermészetesebb dolgáért!!
Hozzátok előre az esküvőt!
"ÉS ő is csak a 12. mondta el anyunknak a dolgot és erre anyum mivel nem lehetett elvetetni úgy elverte a testvéremet, hogy elment a baba. "
és ez az állat miért nincs börtönben? sőt, miért állsz vele szóba? :-o
Micsodaaaaaa????? Elverte a testvéredet és elvetélt? Hát ez brutál! Ne haragudj, de ezek után lehetne akármilyen rendes az anyám, én többé nem keresném..... Mit képzel? És tesód csinált bármit is? Bár gondolom nem.
Ha ilyen anyukád, akkor KIZÁRÓLAG ÚGY MONDD EL NEKI, AMIKOR A PÁROD IS OTT VAN! Ne találkozz vele kettesben vagy csakis nyilvános helyen! Hivatalos úton nem vetetheti el, mert nagykorú nő vagy, Te döntesz a saját sorsodról, még akkor is, ha nem jó a döntés, de ebben az esetben minden jel arra mutat, hogy jó helye lenne a babának! Itt azt kell kivédeni, nehogy bármiféle ilyen aljas, brutális tettet hajtson végre anyukád (?) amit leírtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!