Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el édesanyámnak...

Hogyan mondjam el édesanyámnak, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Sajnos annak ellenére, hogy nagyon jó a kapcsolatom az édesanyámmal, és egyben a legjobb barátnőm is, a gyerek téma úgymond tabu.

Tudom, hogy ha elmondom neki, hogy terhes vagyok az első dolog amit mondani fogy, hogy el kell vetetnem és én abba belehalok, mert mindig is akartam gyereket ( egy betegségem miatt a doktorok már kiskorom óta azt mondták, hogy nem igazán lehet gyerekem).

Ráadásul nem is felelőtlenül, csak úgy estem teherbe. A párommal már 3 éve együtt vagyunk (igaz 8 évvel idősebb, mint én), van 1 kis közös házunk, meg minden. Nem vagyunk milliomosok, de jól élünk és jövő márciusra meglesz az esküvő is.

Én most még a szüleimnél lakom (mert a párom augusztus végéig távol kell dolgozzon).

Tudom, hogy már nagykorú vagyok (22) és gyakorlatilag nem kötelezhet anyum, hogy elvetessem a babát, de akkor is a természetéből adódóan tudom, hogy találna egy megoldást erre. Merthogy a minap elbeszélgettem vele általánosságban erről a témáról, és kijelentette, hogy ha én házasság előtt teherbe esnék, úgy hogy senki se tudja(még a párom se) elvinne 1 nőgyógyászhoz és elvetetné.

Mit tegyek? NAgyon félek.

2011. júl. 21. 10:58
 71/96 anonim ***** válasza:
100%
hát, ha az én állapotos testvéremre emelne kezet bárki, akkor egyrészt akár a saját testemmel is, de védeném, utána meg elagyabugyálnám, aki ezt teszi, de hogy nem élnék vele egy fedél alatt, az biztos...ha más nem a hajléktalanszállóra mennék
2011. júl. 29. 16:13
 72/96 anonim ***** válasza:
79%

Végig érzelmi hullámok söpörtek rajtam amig elolvastam a 7 oldalt!Több gondolat fogalmazódott meg ,ha nem haragszol leírom!

Elöszőr is példaértékű a hozzá állásod "anyukádhoz",gratulálok!Részletezhetném,hogy miért nem érdemelné ezt meg,de nincs jogom hozzá!Javasolom neked ,hogíy a párodon kívűl senkivel ne oszd meg a titkod.Szépen csendben örüljetek a kis családotoknak!Édesanyádtól ahogy a lehetségeid engedik mihamarabb függetlenné válni.Ha már biztonságban a pároddal laksz és nő a pocakod akkor úgy is megtudja.Felróni sem lehet az Ő részéről,hogy eltitkoltad a korábbi történések tükrében.Pihenj sokat,gondokodj pozítivan.Készülj a világ legcsodálatosabb kalandjára az anyaságra!Ne hagyd,hogybárki tönkre tegye!Tiszta szívemből drukkolok Neked és a kis családodnak!Békés boldog baba várást!

2 gyerekes anyuka

2011. júl. 29. 16:15
 73/96 anonim ***** válasza:
53%

Ezt olvasd el kérdező és nézz magadba!

Sajnos annak ellenére, hogy nagyon jó a kapcsolatom az édesanyámmal, és egyben a legjobb barátnőm is, a gyerek téma úgymond tabu.

Nem arról van szo hogy idegbetegezd anyukádat de...legjobb barátnő??

valami nem okés veled.

2011. júl. 29. 16:20
 74/96 anonim ***** válasza:
27%
Amugy mi a betegséged?
2011. júl. 29. 16:27
 75/96 A kérdező kommentje:
Torzult méh (Uterus arcuatus) a neve.
2011. júl. 29. 16:36
 76/96 anonim ***** válasza:
100%

SZIA!

Tudom miről beszélsz én is 13 éves korom óta azt hallgattam, hogy nem, vagy csak nagyon nehezen eshetek teherbe. Párommal 21 voltam mikor gyereket akartunk elmentünk dokihoz gyógyszerezett meddőségi klinikára utalt stb...

Eddig a pontig megértelek, hogy félsz hogy elveszíted a babádat stb...

Az egész terhességed alatt fogsz biztos!

De nem azért, hogy mikor veszíted el a babádat!

Hanem, hogy "anyád" mikor marhul meg és ver össze!

Oké, hogy pároddal együtt elmondjátok! De mi van ha egyedül mész Őt meglátogatni és neked esik? Nem épeszű az "anyád"! Tuti egyedülálló és fél, hogy elveszít titeket ha gyereket vállaltok! Sose lesz egy nyugodt perced! Lehet hogy tesódnak sem!

Én azt tudom, hogy amennyire védem a fiamat, (terhességem alatt is védtem!)

HA FELÉM LÉPETT VOLNA BÁRKI TÁMADÓLAG, AKÁR ANYÁM, AKÁR PÁROM, AKÁR A KIB@SZOTT KU.RVA ISTEN IS LEHETETT VOLNA ÉN KICSONTOZOM!!!

Nem, hogy félek, hogy majd nekem jön mert elmondom, hogy babát várok!

Az én Anyám egy NORMÁLIS ANYA! Ha az utolsó hajléktalan senkiházi, csövestől lettem volna terhes az egészséges aggodalmon és félelmen túl nem lett volna benne más! A döntésemről nem próbált volna sose lebeszélni és abortuszra rábírni! Segített volna ahol tud, főleg hogy tudja, hogy a természetes módon fogant baba nálad igazi CSODA esetleg!

Ha képtelen vagy Magad és a gyermeked egészségét és életét megóvni (akár anyádtól is, ha lehet így hívni bárkit is! Bár mondjuk ez rám nézve sértő mert én ANYA vagyok!!) akkor nem való neked baba! Sem most, se máskor!

Ha ennyire félsz Tőle az valamit jelent és nem a kedvességét bizonyította ezerszer, hanem jó párszor összevert!

Párod nélkül EL NE MONDD!!! ÉS NÉLKÜLE MÉG CSAK LÁTOGATÓBA SE MENJ!

Ha neked akar menni "anyukád" akkor hatalmazd fel a párodat a pofozkodásra! Csak, hogy a későbbiekben is tudja, hogy meddig mehet el és ha hozzád akarna nyúlni akkor következmények nyomait fogja magán cipelni esetleg napokig!!!!

Anya Tigris!!! Mondd ez Neked valamit?

Egy ANYA állattá válik ha azt látja, hogy bántanák a gyerekét! Nekem az Embrió, Magzat is egy élet!!! És nem akármilyen élet! Ha az enyémről lett volna szó is bármikor ölök érte! Hiába nem ismerik el az embrióról, hogy az egy élő ember, nekem ok lenne a saját 8 hetes EMBRIÓM is (és direkt nem írtam gyereket csak, hogy értsd!) arra, hogy úgy összecsomagoljam anyámat ha ki akarná belőlem verni a gyereket, hogy a saját anyja ne ismerjen rá!!!

Igaz hogy 5 centi (esetleg) de él! dobog a szíve! Védd is meg ettől a nem normális lénytől!

2011. júl. 29. 16:42
 77/96 A kérdező kommentje:
Pontezért rtam ki a kérdést, hogy tanácsokat kapjak.
2011. júl. 29. 16:46
 78/96 anonim ***** válasza:
79%

A Te anyai jogodat senki nem bírálhatja felül! Ha valakit orvoshoz akar cibálni akkor az legyen saját maga mert problémák vannak az agyával!

Ha Te és a Párod (de ugye első sorban TE DÖNTESZ! Mindig a Nő joga a döntés!) a Gyermeketek élete mellett döntesz, azt egy ember sem bírálhatja felül! Sem orvos sem egy hisztérikus "nagymama" jelölt! De én a gyerekemet dugdosnám előle! 1 percre nem merném soha együtt hagyni Őket!

2011. júl. 29. 17:06
 79/96 anonim ***** válasza:
Én kíváncsian várom a fejleményeket...
2011. júl. 29. 17:19
 80/96 A kérdező kommentje:
Majd megírom
2011. júl. 29. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!