Hogyan mondjam el édesanyámnak, hogy terhes vagyok?
Sajnos annak ellenére, hogy nagyon jó a kapcsolatom az édesanyámmal, és egyben a legjobb barátnőm is, a gyerek téma úgymond tabu.
Tudom, hogy ha elmondom neki, hogy terhes vagyok az első dolog amit mondani fogy, hogy el kell vetetnem és én abba belehalok, mert mindig is akartam gyereket ( egy betegségem miatt a doktorok már kiskorom óta azt mondták, hogy nem igazán lehet gyerekem).
Ráadásul nem is felelőtlenül, csak úgy estem teherbe. A párommal már 3 éve együtt vagyunk (igaz 8 évvel idősebb, mint én), van 1 kis közös házunk, meg minden. Nem vagyunk milliomosok, de jól élünk és jövő márciusra meglesz az esküvő is.
Én most még a szüleimnél lakom (mert a párom augusztus végéig távol kell dolgozzon).
Tudom, hogy már nagykorú vagyok (22) és gyakorlatilag nem kötelezhet anyum, hogy elvetessem a babát, de akkor is a természetéből adódóan tudom, hogy találna egy megoldást erre. Merthogy a minap elbeszélgettem vele általánosságban erről a témáról, és kijelentette, hogy ha én házasság előtt teherbe esnék, úgy hogy senki se tudja(még a párom se) elvinne 1 nőgyógyászhoz és elvetetné.
Mit tegyek? NAgyon félek.
"A betegségem abból áll, hogy nagyon nehezen esek teherbe."
Ebben az esetben anyukádnak örülni kéne, hogy sikerült. A párod is legyen ott, amikor beszélsz vele, az alapból egy olyan kisugárzást mutat, hogy törődik veled.
akkor még egyenlőre már babonából se mondd el. ha ez a helyzet, akkor viszont mégis meg kéne tartani, hátha többet nem lehet.
mondjuk azt továbbra sem értem, azt a szájbaizélt tablettát miért nem lehet szedni, amíg férjhez nem mentek...
Ha anyukád a legjobb barátnőd, nem értem, miért mondana ilyent.
Én tiszta szívből gratulálok és bízom benne, hogy a /várhatóan/ kezdeti nehézségek és nézeteltérések ellenére boldogságban, egészségben kihordod a picit és felnevelitek, nagyszülői segítséggel!
Nagyon drukkolok!!! És anyához méltóan, állj ki a porontyért! :)
Egy 37 hetes kismama
Azt írtad, hogy az a betegséged, hogy nehezen esel teherbe. Mégis megtörtént. Ott van az a kis élet a pocakodban és ez egy csoda. Ha anyukád nem így fogná fel, hát az szomorú. De az is elképzelhető, hogy örülne, hisz az unokája. Mégis azt javaslom én is, hogy várj a 12. hétig és csak utána mondd el.
Kitartás, minden rendben lesz!
Etus, ki tudja, szedhet-e tablettát, ráadásul írja is, hogy "nem is felelőtlenül, csak úgy estem teherbe". Vagyis úgy látom ez a baba nem az elizélt védekezés terméke egy felelőtlen tinilánynál.
Kérdező, ne félj!
Légy bátor, mondd meg a párodnak, és együtt megoldjátok... Ő idősebb is (nekem is 8 évvel idősebb a párom :) remélhetőleg érett férfi, és melletted lesz.
Írod, hogy a párod szeretne babát 1-2 éven belül. Vele beszéld meg, anyád most hagyd ki az ügyből.
Ha eleve nehezen esel teherbe, és ne adj' Isten elvetetnétek, az esetleges komplikációk miatt még kevésbé lehetne babád. Már pedig ha a párod akar gyereket, akkor ez hatalmas ki*eszéslenne vele is.
Ha a párod komolyan gondolja a családalapítást, akkor hajrá, elég anyádnak megmondani akkor, mikor már látszani kezd.
(mellesleg mindig édesanyát szoktam mondani/írni, da ebben az esetben az anya szót is nehezemre esett leírni, mert bocsi, de a tiéd ezek alapján nem fér bele az anya kategóriába...)
Felnőtt nő vagy, és az esküvőt előre lehet hozni. Házatok is van, a párod dolgozik. Semmi gáz nincs, én nem értem mit problémázol. Nehogymár más irányítsa az életedet. Ez a döntés a párodé és a tiéd. Nem értem miért félsz anyukádtól, nem tud elvinni, ha nem akarsz menni.
Egyébként tényleg lehet,hogy a végén még meglepődsz, mert segíteni akar majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!