Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el édesanyámnak...

Hogyan mondjam el édesanyámnak, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Sajnos annak ellenére, hogy nagyon jó a kapcsolatom az édesanyámmal, és egyben a legjobb barátnőm is, a gyerek téma úgymond tabu.

Tudom, hogy ha elmondom neki, hogy terhes vagyok az első dolog amit mondani fogy, hogy el kell vetetnem és én abba belehalok, mert mindig is akartam gyereket ( egy betegségem miatt a doktorok már kiskorom óta azt mondták, hogy nem igazán lehet gyerekem).

Ráadásul nem is felelőtlenül, csak úgy estem teherbe. A párommal már 3 éve együtt vagyunk (igaz 8 évvel idősebb, mint én), van 1 kis közös házunk, meg minden. Nem vagyunk milliomosok, de jól élünk és jövő márciusra meglesz az esküvő is.

Én most még a szüleimnél lakom (mert a párom augusztus végéig távol kell dolgozzon).

Tudom, hogy már nagykorú vagyok (22) és gyakorlatilag nem kötelezhet anyum, hogy elvetessem a babát, de akkor is a természetéből adódóan tudom, hogy találna egy megoldást erre. Merthogy a minap elbeszélgettem vele általánosságban erről a témáról, és kijelentette, hogy ha én házasság előtt teherbe esnék, úgy hogy senki se tudja(még a párom se) elvinne 1 nőgyógyászhoz és elvetetné.

Mit tegyek? NAgyon félek.

2011. júl. 21. 10:58
 51/96 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék kifogásokat felsorolni, hogy jelen állapotomban miért nem költözök el mihamarabb.

De a párommal közös lakásra ráfér egy alapos nagytakarítás, amiről anyum is tud. És ha most odamegyek, anyum rögtön a takarításra fogja a dolgot és eljönne ő is segíteni. DE az állapotom nem engedi azt a túlzott munkát, és ezt anyumnak mivel magyarázom meg?

És a rokonság meg elég távol él.

Így nem tehetek mást mint, hogy szépen kivárom, még a párom hazajön.

2011. júl. 21. 15:51
 52/96 anonim ***** válasza:
94%

"Így nem tehetek mást mint, hogy szépen kivárom, még a párom hazajön."

Nagyon jól látod,ebben az esetben pont ezt kell tenned. Várj türelemmel,amíg a párod megérkezik,addig anyádnak egy szót se.

2011. júl. 21. 16:33
 53/96 anonim ***** válasza:
100%
Majd írj, hogy mi történt, remélem, nem lesz semmi baj.
2011. júl. 21. 20:19
 54/96 anonim ***** válasza:
100%

Meddig kell még kitartanod?

Nehogy véletlenül anyukád megtudja, és téged is félhülyére verjen, mint a tesódat... Én a helyedben nem aludnék nyugodtan, amíg nem tudom magam, és a babámat biztonságban!

2011. júl. 22. 00:07
 55/96 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se mondd még el anyukádnak. Csakis akkor szólj neki,ha már a pároddal elköltöztetek és akkor is csak úgy,hogy ott van a párod is.
2011. júl. 22. 08:09
 56/96 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy egyébként rosszul? Mert ha igen, akkor gyanút foghat!
2011. júl. 22. 09:03
 57/96 anonim ***** válasza:
100%

Most még várd meg a párod,költözz külön.Lassan kezdj el kiállni magadért ,tanulj meg nem félni anyádtól,megvédeni a családod.

A párod nem lessz minden percben melleted hogy megvédjen anyukádtól,láthatóan félsz tőlle és ez nagyon nem jó.

Nézd a nővéred esetét tanulj belőle,azért gondold már végig reálisan,ha azt nézzük a nővéred hagyta magát ugy megverni hogy elment a babája,ez nem normális,az első pofon után világgá kellet volna szaladnia nem tűrni anyád bántalmazásaát,neki is van párja mégsem tudta megvédeni.

Ha továbbra is ekkora befolyással bir feletted anyukád akkor az a későbiekben sok gondot okozhat.

Kitartás és légy erős.

2011. júl. 22. 09:20
 58/96 anonim ***** válasza:
100%

borzasztó ez a történet :( nagyon elszomorító, hogy létezik ilyen ember, mint anyukád. ne haragudj, de ha ismernélek tuti feljelentettem volna anyukád! azért ez nem pálya, hogy magzatot ölt! ne haragudj, de biztos, hogy nem tiszta az elméje! ez tuti!

neked erősnek kell lenned! csak magatokra koncentrálj! mi szurkolunk!

2011. júl. 29. 11:20
 59/96 anonim válasza:
100%
Szerintem is várj aug. végéig, utána pedig emlékeztesd rá, hogy anno a doki mennyire rátok ijesztett, hogy nem lehet kisbabád és neki unokája - aztán mosolyogva közöld, hogy tévedett!:) Ha meg forrong, hagyd ott, majd lenyugszik.
2011. júl. 29. 11:42
 60/96 anonim ***** válasza:
100%
már lassan hazajön a párod, nem? ird meg mi történt
2011. júl. 29. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!