Hogyan segítsek édesanyámnak?
röviden a családunk története: édesapám börtönben van 4 éve, természetesen azóta romlottak az anyagi viszonyaink.s hiába keres édesanyám kb 170ezret, a mamámmal élünk és a hitelek törlesztője folyton csak nőtt, tehát így is elég nehezen élünk meg, semmi luxusra nem költünk, mindenhol spórolunk . De most cvan egy "kis" gond. édesanyám cége ahol dolgozott csődbe ment. így konkrétan a 170 ezer ami eddig volt egy hónapon belül eltűnik. maradnak a pótlékok, amiből már kevesebbet kapunk mert a bátyám nagykorú lett. lényeg a lényeg. elég nagy szarban vagyunk. megkért minket hogy mindenben amiben csak lehet spóroljunk, hátha szükség lesz a mi melós pénzünkre is. 17 éves vagyok,még tanuló, egyetemre szeretnék menni, szóval nem hagyhatom ott sulit, de szeretnék valamennyivel besegíteni. hacsak annyival hogy én veszem a bérleteket, vagy fizetem a benzin költséget, esetleg hugom ruháztatása. de nemtudom milyen munkát tudnék elvállalni a suli mellett. (jövőre érettségizem, szóval az idei évet nem ronthatom el)
bocsánat ha hosszú lett a történet, a kérdésem annyi lenne hogy mégis milyen munkát tudnék szerintetek elvállalni? mivel tudnék segíteni?
17/L
Szórólapozás, idős néninél takarítás,hétvégi árufeltöltés.
És sok sok türelem és kitartás nektek!!!
Gimnazistaként végig dolgoztam a 4 év alatt (pénztáros voltam, gyorsétteremben is dolgoztam, szórólapoztam is), és havi 20-30 ezer forintot kényelmesen meg tudtam keresni.
Keress fel egy diákszövetkezetet!
Milyen hiteletek van?
Mi kértük a 180 chf-es végtörlesztést!
Diákszövetkezet felvesz esetleg? Nézz utána!
Ha nem akkor csak óraadásból korrepetálásból gyerekfelügyeletből takarításból szerezhetsz plusz pénzt.
A korrepetálás - általános iskolás részére - valóban jö ötlet, én is évekig csináltam. Hirdesd meg, esetleg szólj pár ismerősnek, hogy ő is figyeljen, hátha valaki gyerekének szüksége van erre (pl. varrónő, fodrász - ők sokakat ismernek). Vagy - igazgatói beleegyezéssel - hirdetést is kitehetsz iskolában.
A munkáknál még szóba jöhet szórólapozás, kutyasétáltatás, időseknek bevásárlás, takarítás...
Drukkolok Neked, hogy minél előbb rendezjenek a dolgok!
Az egyetemről semmiképp ne tegyél le, ott már ösztöndíj, szoc.ösztöndíj van, plusz mellette könnyebb dolgozni, mint középiskola mellett, mert az órák kevésbé kötötten vannak (nem vagy bent suliban minden nap 8-tól 3-ig).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!