Zavar, ha egy 1 év körüli kisgyerek hangoskodik a tömegközlekedési eszközön?
Mondjuk kiabál, hangosan "beszél", esetleg sír.
Gondolsz rosszat a gyerekről vagy a szüleiről, ha megpróbálják elterelni a figyelmét, de nem megy?
ma 09:24
Mintha nem lenne tökmindegy azoknak az üléseknek, amin naponta millió segg megfordul...
Elég sűrűn tömegközlekedem,és azt látom,hogy sokkal kevesebb síró gyermek van,mint mobilba ordító felnőtt,és a rendszert hangosan szidó nyugdíjas.Ezért mindig zene szólt a fülembe,így nem zavart semmi.
Amióta gyermekem van pláne nem zavar,hiszen sajnos a gyermek sír,mert nem tudja elmondani,ha fáj valami,melege van,vagy éppen álmos.Nekem szerencsém van,mert a fiam nagyon szeret utazni,jól érzi magát,így maximum annyi szokott előfordulni,hogy hangosan sikongat,de ezt általában megmosolyogják.Egyszer fordult csak elő,hogy nagyon sírt a tömött buszon,mert jön a foga,és szenved tőle.Kellemetlenül éreztem magam,de ez ellen nem lehet tenni,de persze ezt majd mindenki megtudja,ha neki is lesz gyereke.
"Hogy lehet úgy beszélni egy gyerekről, hogy "kölök" a szüleiről meg úgy, hogy a "mocskos szülei"?
Komolyan, milyen világban élünk?"
Amikor az embernek nap mint nap órákat kell pl vonatoznia munkába, és próbálná hasznosan tölteni azt a rengeteg időt, mondjuk tanulásra, mert pl munka mellett tanul, akkor igenis zavaró, ha pl napokon-heteken keresztül mindig rázendít egy hisztigép immunis szülőkkel.
Tudod van aki kénytelen naponta 2-3 órát vonatozni a 8 óra munka mellett. Nem mindegy, hogy mivel telik el ez az idő....
"a kisfiam nem nagyon szereti, hogy nem ülhet le a földre meg nem mászkálhat, de utazni muszáj"
Látod, ebben már benne is van a "hagyjuk rá, had ordítson" felfogás. Ha mászkálni akar, mászkáljon. Akkor nem lármázik. Anyuci szépen fogja meg a kezét, és mászkáljanak néha egyet a vonaton! Egy fel és alá totyógó, aki nem ordít, csak néha gügyög egy hangosabbat, az nem zavaró, amellett lehet tanulni... Ettől a mászkától el is fárad majd és ő maga akar majd leülni. Ja, hogy akkor elfoglalja más az anyuci helyét? Úha! na ez is probléma. Valamit valamiért... A gyereknevelés ezzel jár.
Na tessék otthon lábat lógató anyukák! Lehet lepontozni! Most is csak a gép előtt haszontalankodjátok az időt, ahelyett, hogy azt a gyereketeket nevelgetnétek. (A rájuk fordított idő sokat számít! Míg ha csak most is üvölt magában egyedül a mellettetek lévő szobában... Szóval nevelés, igen...!)
rendszert hangosan szidó nyugdíjas.
Én őket is szeretem, mert olyan butaságokat mondanak, amin már csak nevetni lehet
"Na tessék otthon lábat lógató anyukák! Lehet lepontozni! Most is csak a gép előtt haszontalankodjátok az időt, ahelyett, hogy azt a gyereketeket nevelgetnétek. (A rájuk fordított idő sokat számít! Míg ha csak most is üvölt magában egyedül a mellettetek lévő szobában... Szóval nevelés, igen...!)"
Én nem vagyok anyuka, és azért haszontalankodok a gép előtt, mert vizsgaidőszakom van.
Én írtam azt, hogy "Hogy lehet így beszélni egy gyerekről..."
Tartom is ezt az álláspontot. Egy szülő soha nem "mocskos szülő".
Egyébként Te mit csinálsz, nem a gép előtt "haszontalankodsz"?
Nem kéne így megítélni másokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!