Zavar, ha egy 1 év körüli kisgyerek hangoskodik a tömegközlekedési eszközön?
Mondjuk kiabál, hangosan "beszél", esetleg sír.
Gondolsz rosszat a gyerekről vagy a szüleiről, ha megpróbálják elterelni a figyelmét, de nem megy?
Szia!
Van pici gyerekem,így nem zavar,és addig sem zavart,amíg nem volt még gyerkőcöm.
Velünk is sokszor előfordult már,hogy nem tudtam vele mit kezdeni,amióta beszél,ez elmúlt.
Próbálom elviselni ha látom, hogy a szülő igyekszik megoldani a problémát.
Viszont látni olyat is, hogy a szülő vagy nagyívben le*rja, hogy hangoskodik a gyereke, vagy még mosolyog is rajta ( főleg cigányoknál láttam nem egyszer ilyet, azokra meg persze senki rá sem mer nézni...).
Nem, dehogy!
Hol tehet arról egy 1 éves, hogy éppen fáradt és sír, vagy hangosan gagyog.
Ez nem nevelés kérdése!
Mégis mit csináljon egy szülő, ha sír a gyereke a buszon? Szorítsa a kezét a gyerek szájára, vagy mi?
:(
Sajnálom, bár ilyen válaszokra számítottam.
Rólunk van szó, a kisfiam nem nagyon szereti, hogy nem ülhet le a földre meg nem mászkálhat, de utazni muszáj. Hiába viszek vele könyvet, játékot, nem érdekli, menne előre négykézláb, de azt meg nyilván nem engedem.
Sejtettem, hogy valaki a neveléssel fog jönni: igaz, egyévesen már bőven el kell kezdeni a nevelést, de az eredménye ilyenkor még nem látszik. Olyan nincs, hogy egy ilyen gyerek azért nem ül meg a fenekén, mert "nincs megnevelve".
Gyakorlott anyaként egyáltalán nem zavar, ha egy kisgyermek hangoskodik bárhol is. Egy 1 év körüli gyermek nem rosszaságból vagy neveletlenségből csinálja, hanem mert unatkozik vagy rosszul érzi magát az adott helyzetbe, környezetbe és így próbál a maga nyelvén jelezni. Megpróbálni elterelni a figyelmét az okos döntés, kérdés hogy sikerül-e. Ha nem sikerül elterelni a figyelmét és tovább bömböl akkor sem gondolok rosszat sem a szülőről, sem pedig a gyermekről.
Különben is nincs rossz gyermek csak buta felnőtt.
Közben jöttek egyéb válaszok is, úgy tűnik, nem zavar mindenkit, köszönöm! :)
Egyébként abszolút megértem, akit zavar, valószínű, én sem örülnék neki.
Csak ha mellettem ülnek, vagy engem is bevonnak a lármába (pl a gyerek mutogat rám, mint a majom, vagy hozzám beszél). Volt már olyan is, hogy velem szemben ült a villamoson az anyuka, ölében a gyerek, aki kiszúrta a fameromon lévő hímzést, és azt elkezdte rugdosni (a térdem tájékán). Anyuka látta, és azt se mondta a gyereknek, hogy fapapucs. Én szóltam, hogy ugyan csináljon már valamit, mégse hagyja már, hogy a kölök rugdosson másokat.
Szóval igen, azt lehet mondani, hogy idegesít, ha csak beszél, akkor nem, de ha hisztizik, bömböl, vagy szimplán csak ordít, akkor igen. Még akkor is, ha tudom, hogy ilyenek a gyerekek időnként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!