Zavar, ha egy 1 év körüli kisgyerek hangoskodik a tömegközlekedési eszközön?
Mondjuk kiabál, hangosan "beszél", esetleg sír.
Gondolsz rosszat a gyerekről vagy a szüleiről, ha megpróbálják elterelni a figyelmét, de nem megy?
Igen, kifejezetten zavar, mert az esetek 90%-ában a szülő semmit nem tesz ellene, inkább élvezkedik abban, hogy ezáltal ráterelődik a figyelem. Undorító. Legalább egy cumit próbálna a szájába nyomni, hogy elhallgasson, ha már rosszul neveli és hisztizik.
Vagy szállna le a járműről és mire jön a következő, a friss levegőn lehet megnyugszik a kölök.
Jó, 1-2 megállót kibírok én is, az belefér. De amikor mondjuk ülök egy tömött vonaton hulla fáradtan, és közben tanulnom kellene, és még mázli, hogy helyet is kaptam.És miután leültem, 1-2 megálló után rázendít egy bőgőmasina, a mocskos szülei meg rá se hederítenek, a kölök órákon át lármázik, az mégis csak sok.
Vannak olyan gyerekek, akik órákon át játszanak amolyan félhangosan, nevetgélnek, na ők nem zavaróak. Ők amolyan vidám, monoton háttérzajt csinálnak, ami mellett lehet olvasni, tanulni, stb. Sajnos ez a ritkább. Úgyhogy eleve ha látok egy kölköt a vonaton, akkor inkább más kocsiban ülök le, ha egy mód van rá.
ma 09:08
A FÜLSÜKETÍTŐ HANGJÁT ;)
De semmi gond, létezik füldugó, aztán felőlem le is ordíthatja a saját fejét ;)
Párom hozzáállása komoly még a gyerekekhez, mindíg azt mondja, hogy ő aztán nem teszi tisztába, kitolja az erkélyre hadd szellőzzön ;);)
Cáfolnám az egyik válaszolót, a kaja sem mindig megoldás. Nekem két öcsém is van (már 7 és 4 évesek), és próbálkoztunk ezzel a trükkel, de nem jön be. Ha valami miatt a gyerek elkezd sírni, aminek nincs köze az éhséghez, akkor kiköpi/nem hajlandó a szájába venni.
19/L
Hogy lehet úgy beszélni egy gyerekről, hogy "kölök" a szüleiről meg úgy, hogy a "mocskos szülei"?
Komolyan, milyen világban élünk?
Két külön kérdés az, hogy zavar-e vagy, hogy felháborodom/hőbörgök-e rajta.
Természetesen, ha majd kiszakad a dobhártyám a sikítozástól az zavar, mert nyilván nem tudok olyan nyugodtan utazni... de ez nem egyenlő azzal, hogy ideges leszek, vagy mérges a szülőkre... ha látom, hogy őt is stresszeli a helyzet és azért próbálja normálisan kezelni a dolgot, akkor igyekszem megnyugtatón mosolyogni, de általában a szülőket ilyenkor az érdekli legkevésbé, hogy én mosolygok e megnyugtatóan vagy sem. :)
Egyébként nem tartom kizártnak, hogy a gyerek sem bírja elviselni a járművek zaját, megfájdula feje tőle, és aztán azért ordít.
A neveletlenség pertsze más kérdés, az a gyerek már lehet megsüketült, vagy bezárva tartják a lakásban, nincs lefárasztva....
Imádom a gyerekeket, főleg ha sikítoznak, rohangálnak és jó a kedvük, attól nekem is jó lesz. Ha sírnak akkor sajnálom őket, mert biztos vmi bajuk van.
Egy gyerekre, hogy lehet haragudni, nem értem. Pedig nekem sincs még, de imádom ha a közelembe vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!