Zavar, ha egy 1 év körüli kisgyerek hangoskodik a tömegközlekedési eszközön?
Mondjuk kiabál, hangosan "beszél", esetleg sír.
Gondolsz rosszat a gyerekről vagy a szüleiről, ha megpróbálják elterelni a figyelmét, de nem megy?
" minek idegesíteném ezzel, van nagymamája van édes apja van nagynénje nagybátyja van ezer rokona és baráti ismerőse akik vigyázhat rá "
Akkor te baromi mázlista vagy, sokaknak nincs elérhető nagyszülő a közelben (vidéki, meghalt, vagy egy fehéregeret se lehet rábízni mert alkoholista/beteg, stb), nagynénik-nagybácsik sincsenek, mert sokaknak nincs testvére, vagy nem elérhető közelségben lakik, vagy saját maga is küszködik azzal, hogy a családját terelgesse.
Arra meg nincs anyagi lehetőség, hogy minden hónapban ezreket költsön el bébiszityóra, mert fodrászhoz megy/bevásárol/szétment a cipője és újat kell venni.
Van egy hasonló kérdés, az a repülőn utaző kicsikről.
Én tényleg csak azt nem értem, hogy tele vannak a vonatok, repülők síró-bömbölő apróságokkal és nemtörődöm anyákkal? Sokat tömegközlekedem, repülőn is mentem jópárszor, de ha statisztikát kéne készítenem a zavaró utastársakról, akkor a bömbölő gyerek max. 10-ből 1 ha volt...
Ez a téma nekem vihar egy biliben.
Amúgy meg én is szülő vagyok, akit a széket rugdosó, üvöltözős nagyobb gyerekek zavarnak.
Na, végigolvastam. :)
Egy-két válasz kivételével nem éreztem őket undorítónak, mert, mint írtam, valószínű engem is zavarna a zaj, bár ettől természetesen nem kívánnám el őket a pokolba. Gondolkoztam azon, hogy megkérdezzem, melyik válaszolónak van gyereke, de azért nem tettem, mert a kérdésem nem puszán elméleti, hanem tényleg érdekel, mennyire zavarja az utastársainkat az ilyesmi, függetlenül attól, van-e gyereke.
A kajás módszerrel én is próbálkoztam, nem vagyok rá büszke, egy darabig el lehetett egy szem keksszel hallgattatni, de most már nem. Tulajdonképpen örülök neki.
Egyébként nem mindig van így, metrózni pl. érdekes módon szeret, a vonat és a távolsági busz a kritikus, de azok sem mindig. De előfordul.
Köszönöm a válaszokat, a negatívokat és a pozitívokat egyaránt.
Tőletek kapok "agyfaszt. Anyuka vs Egyetemista.
17 évesen szerencsére se anyuka, se egyetemista nem vagyok...
Ember tervez, Isten végez. Nem mindenkinek alakul meseszépen az élete. Emlékszem, édesanyám egyedül nevelt, dolgozott, mellette a nagyobb testvéremmel foglalkozott, és senki nem volt mellette, hogy vigyázzanak rám amíg elmegy bevásárolni. Korán kellett kelnem, az oviban mindig az elsők között voltam bent, éjszaka mentek a veszekedések, nem aludtam ki magam, persze hogy hisztiztem kisgyerekként. Persze megértem azokat is akik tanulnának, de haver ahogy leszóltad az anyukát mert nem tanul, a lábát lógatja, nem neveli szerinted a gyerekét. Gratulálok jobb is ha elvégzed az egyetemet, mert azon a tudáson kívül más nem lesz a birtokodban. Szeretem a gyerekeket, engem is zavar ha egy négy ötéves kis srác földhöz veri magát a vonaton, de azért ilyet írni, hogy "pofán vágnám. Mindegy, mindkét félt meg lehet érteni, de legalább normálisan beszélnétek meg egymással.
Én egyetemista a vagyok, de teljesen az anyukákkal értek egyet!
Egy 1 éves kisgyerekről, és egyáltalán a gyerekekről nem szabadna ilyen hangnemben beszélni.
Minden gyerek zavar, én már csak ilyen vagyok. Nem figyelek oda. Nem gondolok senkiről semmit.
Viszont akkor rosszat gondolok a szülőről, ha láthatóan rossz szülő, azaz üti a gyereket, ordít vele, rángatja, az meg csak bömböl. Azt hiszem ilyenkor mindenki csak rosszat gondolhat róla.
Off :én is vonattal jártam dolgozni-most itthon "lógatom a lábam" az 1 éves fiammal, naponta, és mindig a talajrészeg, üvöltözős, focimeccsre menő, zabáló,paraszt egyetemista-tanulók zavartak a legjobban,nekik volt messzemenően a legnagyobb pofájuk a 2 év alatt, amíg dolgoztam.
On: nem zavar,ha kiabál egy gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!