Hogy jösz ki a fizetésedből? Hogy tartod el a családodat egyáltalán? Nem háborogsz, mérgelődsz ezek miatt?
Nyugat-európai árak vannak (élelmiszer árakban, ruházatban... tényleg abszolút mindenben) és kelet-európai fizetések.
Én egyedül élek, naponta 1000 forintot ételre-italra kényszerülök költeni. Ez havi 30 ezer, a fizetésem harmada. A lakásra (mivel nem albérlet) szintén havi 30-at kell költenem. 30 ezer marad tisztálkodásra, ruházatra, szórakozásra, javítási költségekre (pl. elromlik a TV) ami RÖHELYESEN kevés.
Csak én tajtékzom?
az az érdekes, hogy én nem érzem magam csórónak attól, h használt angol ruhát veszek. jobb mint a kínai. klasszisokkal. persze, kínában gyártják, csak jobb minőségben mint a többit.
nem a külsőségeknek élek.
panelban is elvagyok, nem költözök csak azért kertes házba, hogy a haveroknak mutogassam, h nekem erre is telik.
nem kapok idegbajt, ha nem ihatok kólát vagy nescafét.
igen, engem úgy neveltek, hogy az a "menő" ha be tudom osztani a pénzem, nem hülyeségre verem el, hanem spórolok a későbbi nagy kiadásokra és a gyerekeim lakására.
ha többet keresnék, akkor sem költenék többet mindenféle hülyeségre, mert ha újra szar lenne a fizum, akkor hamar felkopna az állam.
anonym!
Amiket írsz az nagyon sok szempontból nem állja meg a helyét! Az általad fikázott egészséges életmód engedi mind a marha, mind a csirke fogyasztását, amíg azok nem zsírosak. Ha mélyebb ismeretekkel rendelkeznél az emberi testről akkor nem ebszélnél ilyen ostobaságokat.
Mi a baj a krumplival és a darált hússal?
Zsír és szénhidrát -> a szervezet ezekből energiát nyer a fizikai munkához vagy elraktározza testzsír formájában. Mi a baj ezzel? Az hogyha nem a mezőn kapálsz naphosszat akkor bizony el fogsz hízni, a zsír pedig szépen szétcseszi a szerveid és érrendszered. Továbbá a krumpli nem tartalmaz elegendő vitamin, ahogy a hús sem. Ráadásul folyton ugyanazt enni minőségi éhezés. Ez azt jelenti, hogy a szervezet csak bizonyos tápanyagokat kap meg, amiből hiánybetegségek alakulnak majd ki.
Miért kell sok gyümölcsöt, zöldséget, tojást, tejet stb fogyasztani?
A változatos zsír és energiaszegény táplálkozás biztosaít minden vitamint és ásványi anyagot a szervezet megfelelő működése számára, ami számos betegség elkerülésében segít. Az ülőfoglalkozásúaknak pedig erre van szüksége, hogy jól teljesítsenek nap mint nap és nyugdíjas éveikre is jó kondícióban maradjanak.
Egyébként a te főn szeretett krumplid nem a vegyszer áztatta földben nő? És az állatok nem onnan legelik a vegyszer áztatta füvet? És szerinted hol rakodnak le bennük a mérgek? Eltaláltad! A ZSÍRJUKBAN! ;-D
Egyetértek a kérdezővel.Két diplomám van, alig tudok megélni.50.000 a lakáshitel (svájci frankos persze), most télen 40.000 a rezsi, 10.000-et törlesztek az ablakcserére (muszáj volt a régi, huzatos ablakokat lecserélni), s kb. 15000 marad a megélhetésre.(kaja, ruha, kultúra, tisztálkodás, egészség, fodrász...minden)Ez kb. két hétre elég meglehetősen szerényen.Egyedül élek egy egyszobás lakásban, egész nap le van véve gyújtólángra a gáz, meg éjjel is, így is 15000 a gázszámlám.S a lakáshitel még 27 évig tart! A hónap második felében abból élek, amit munka után dolgozom.Húzom az igát, egyetlen napig nem voltam még munka nélkül, de már nyaralásra is csak úgy jut, hogy barátokhoz megyek.Új ruhára már nagyon ritkán futja, a cipőket, táskákat javíttatom..Közeli lejáratú felvágottat, kenyeret, sajtot veszek, ezen sokat spórolok, tobábbá nézem az akciós újságokat.Főzök, és viszem a készételt a munkahelyemre, ha befizetnék a menzára, az 10000 Ft lenne egy hónapra.Erre már nem jut.A szüleimtől is kapok ebédet hetente 2-szer, 3-szor.Röhej, hogy én vagyok az aktív, nekem kellene őket támogatni, de nem megy, még ők segítenek a nyugdíjukból.
Vagyis a túlmunkával kb. nekem is annyi marad, mint neked, és nagyon kevésnek találom.Könyvet magamnak már nem veszek, havonta talán egyszer eljutok valamilyen szerényebb kulturális programra.(mozi, színház, hangverseny, tárlat)Pedig értelmiségiként lenne rá igényem!Mint ahogy normális ruhákra is.Ha elromlik valami, vagy megbetegszem, az igazi érvágás, ilyenkor nincs szórakozás semmi, kölcsön kérek hó végéig.
Ja, és nincs bérletem, csak egy viharvert biciklim, amit használtan vettem...
Kólára meg nincs igényem, -vízkőoldásra ecetet használok:) úgyhogy nem hiányzik. Mint ahogy az ásványvíz sem, nálunk jó a csapvíz, meg az ártézi..
Kevés ennivalót veszek, de azok egészségesek.A teljes kiőrlésű kenyeret megsütöm, ilyenkor télen is eszem zöldséget, gyümölcsöt. (fekete retek, lila hagyma, káposzta, cékla, répa... ezek nem olyan drágák, mint a salátafélék vagy a primőr. Gyümölcsnek elég egy alma is, de néha tudok venni banánt, kivit, narancsot, körtét...
Mindenki meg nem hagyhatja itt az országot, és a szakmáját sem.
Anonym anyámkínja, te aztán jó nagy s*ggfej vagy!
Osztod itt az észt, amikor LOPSZ és CSALSZ, és pontosan azért tartunk ott ahol tartunk, mert a "nagy" emberek is úgy gondolkodnak mint te!
"A csirkemellnél meg olcsóbb a farhát, vagy a belsőség, utóbbi még laktatóbb is."
LOL, jössz itt a minőségi, tápanyagdús ételekkel, hát én a kutyámnak sem adnék farhátat, mert abban aztán tényleg semmi tápanyag nincs. Egyed a belsőségeket ha te ilyen igénytelen vagy, de javaslom neked még a dögkutat is, pont neked való hely ha olcsón akarsz húshoz jutni! A fitnessről meg amint látom szart nem tudsz, úgyhogy nem tudom mirefel papolsz. A héber paranoiád meg egyenesen nevetséges. A hányás kerülget az ilyen emberektől, mint te! :)
ma 18:41
Képzeld mélyebb ismeretekkel is rendelkezem, az egyik végzettségem ugyanis Élelmiszeripari Gyártástechnikus, és a Globusban meg a Cerbonában gyártottam a nagy fitness cuccokat jópár évig.
A könyvekben tudod mi van? Részigazság!!
Igen egészséges, az, önmagában, de nem akkor ha ipari feldolgozáson, és termelésen megy keresztül!
Az ipari termelés ugyanis profitorientált!!
Profitért meg BÁRMIT, nem csak tőzsdén érvényes szabály ám.
Mivel ez is sokak tudomására jutott, és bebizonyosodott, hát létrejött (létrehjozták) a Bioélelmiszer iparágat.
Erről beszéltem pár hózzászólással előbb is, Mindíg tudják mire van igény, és mindíg egy lépéssel előttünk járnak!
ma 18:43
Részvétem, de a hitelből valahogy minél előbb ki kéne mászni, mert olyan szinten mennek tönkre az ingatlanárak, hogy mire azt kifizeted, már a negyedét sem fogja érni sajnos.
Szószerint eltartod a bankot, ennyi erővel albérletbe is mehettél volna kb ugyanaz. Amúgy mik a végzettségeid?
ma 18:53
Ha elvégzed majd megtudod.
Élelmiszerkémiát tanulnak, elég sokat meg biológiát és a szakmai tárgyak közül számos a fizikára épül.
ma 18:53
Szóval amit én tanultam az létezett 60 évvel ezelőtt is mint tudományág, de amit te írsz az max 15-20 éve ha létezik, pont mint a holisztikus orvoslás SZVSZ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!