Hogy jösz ki a fizetésedből? Hogy tartod el a családodat egyáltalán? Nem háborogsz, mérgelődsz ezek miatt?
Nyugat-európai árak vannak (élelmiszer árakban, ruházatban... tényleg abszolút mindenben) és kelet-európai fizetések.
Én egyedül élek, naponta 1000 forintot ételre-italra kényszerülök költeni. Ez havi 30 ezer, a fizetésem harmada. A lakásra (mivel nem albérlet) szintén havi 30-at kell költenem. 30 ezer marad tisztálkodásra, ruházatra, szórakozásra, javítási költségekre (pl. elromlik a TV) ami RÖHELYESEN kevés.
Csak én tajtékzom?
Szerintem a kérdezőnek igaza van. Nehogy már a havi 90 ezer Ft az jó fizetés legyen, meg azt mondjuk, hogy van aki kevesebből él, és aki ilyen hajde jól keres az csak fogja be. Jó, akkor ennyi erővel, akik hárman élnek 50 ezerből, azok is fogják be, mert ők minden másnap ehetnek, meg fürődhetnek, Etiópiában meg éheznek a gyerekek. Rosszabbat mindennél lehet mondani. És igenis az nincs úgy jól, hogy egy mozinak vagy egy kólának, esetleg egy pizzának luxusnak kell lennie egy teljes munkaidőben dolgozó embernek. Én 120.000-et kerestem otthon, saját lakásban, és nem költöttem semmi nagy dologra. (Néha egy új felső, vagy mozi, ilyesmi), és épp kijöttem a hónap végére. Pedig tényleg odafigyeltem, hogy mit veszek és mennyiért. Kemény 6 hónapig bírtam, aztán eljöttem külföldre. Itt kapok annyit, amennyiből normálisan tudunk boldogulni, nem luxus a főtt étel, a narancslé, a gyümölcs, vagy egy új kabát. Amúgy Magyaroszág tényleg drága, ha hazamegyek nekem is érdemes meggondolni, mit vegyek meg és mit se. Persze boldogulni lehet így vagy úgy, de szerintem nagyon nincs rendben az ország. Nem tudom meddig mehet ez így.. A végtelenségig úgy sem lehet élni, hogy nem eszek, nem fürdök, nem fűtök, csak hogy kitartson a kis pénzem a hó végéig. Közben meg azt látom, hogy más BMW X akárhányassal nyomul, meg Thaiföldre jár nyaralni? Meddig lehet ezt elviselni így?
És most le lehet pontozni.
ma 16:45
Nemcsak luxus, de antimagyar is...
Miért vennél kólát, amikor ennyi pénből már szabolcsi almát is vehetsz vagy 3 kilót vagy egy jó üveg Móri bort, vagy egy Kőbányai sört.
De még egy csomag teát is kapsz, ha nem akarsz alkoholos italt inni.
Legvégső megoldásnak meg ott a víz, oltja a szomjat évezredek óta ráadásul ingyen van.
Ez az anonym gyerek egy s*ggfej.
600 forintos darálthús?? 700 forint 5 kiló krumpli??? Ezek az egészségesek?? Szerinted mitől kerülnek ezek, az általád oly nagy becsben tartott termékek ennyibe? Talán mert annyira egészségesek? Tán mert bio? :D:D
Mi van azokkal, akik nem tudnak főzni? Mint én.
18.17
a 40 évesen gyümölcstől májrák például erőteljesen demagógnak hangzik...
Ennek az anonym arcnak üzenem, hogy TIPPLIZZÉL EL INNEN VALAMI NEKED VALÓ JOBBIKOS OLDALRA NAGYON GYORSAN!!! EZ AZ ÉN TOPIKOM ÉS LÉGY OLY KEDVES HÚZZÁL EL INNEN!!!
Köszönöm Neked.
Én 3 műszakban mint nő keresek 80 ezret átlag. Párom keres egy 100-ast kb. Ha nincs túlóránk, akkor ennyi a minimum. 60-65 ezer a havi rezsi télen. A lakás már ki van fizetve szerencsére, de felújításra szorul, úgyhogy rakosgatjuk a jó magyar forintot.
Főzök itthon meló után vagy előtt, igyekszem a 7 napból 4-5-ször vmi olcsót kihozni, nem vagyunk válogatósak. Hónap végén jó a paradicsomleves, lángos, paprikáskrumpli és társai. Mindkettőnknek van autója, mert mikor összejöttünk, volt és nem adtuk el kényelmi szempontból. Nem cigizik a párom, s én sem. Havonta néhány ezret szórakozásra költünk hogy ne forduljunk be a "csak melóba". Nehezen de gyűlik a lakásfelújításra, de kitartóak vagyunk. Vannak akik rosszabb helyzetben vannak. Ha ez albérlet volna, vagy törlesztős lakás, hát nemigen maradna "zsebpénz".
egyik csóró marja a másikat
hát ez a szegénység kérem szépen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!