Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy jösz ki a fizetésedből?...

Hogy jösz ki a fizetésedből? Hogy tartod el a családodat egyáltalán? Nem háborogsz, mérgelődsz ezek miatt?

Figyelt kérdés

Nyugat-európai árak vannak (élelmiszer árakban, ruházatban... tényleg abszolút mindenben) és kelet-európai fizetések.

Én egyedül élek, naponta 1000 forintot ételre-italra kényszerülök költeni. Ez havi 30 ezer, a fizetésem harmada. A lakásra (mivel nem albérlet) szintén havi 30-at kell költenem. 30 ezer marad tisztálkodásra, ruházatra, szórakozásra, javítási költségekre (pl. elromlik a TV) ami RÖHELYESEN kevés.

Csak én tajtékzom?

2011. márc. 5. 16:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/139 anonim ***** válasza:
70%

Igazad van, kérdező. Birka ez a nép már nagyon. Látod, többen is írták már, hogy napi fél liter kóla luxus.Abból indulnak ki, hogy a kriminálisan szar fizetést hogy osszák be. Az eszükbe se jut, hogy ezek a fizetések már a bűn határát súrolják.

Épp ma vettem a lányomnak egy farmert, 6000 forint volt. Itthon ezt 13 (!!) óra alatt keresem meg. Máshol (egy normális országban), ugyanezzel a munkával(!) ez 3 órai bér... 2 hónapot adok magamnak, hogy legalább 500 kilométerrel arrébb dolgozzak.

2011. márc. 5. 17:00
 22/139 anonim ***** válasza:
54%

Az, aki háborog, az jobban érzi magát? Nem lesz könnyebb a helyzet akkor sem, max a sok idegeskedés miatt kap egy jó kis rákot vagy gyomorfekélyt az ember.

És igen, tudjuk, hogy ezek a fizetések szánalmasan alacsonyak, de akkor is ennyi pénzt kell beosztani. Napi szinten igenis sok megvenni fél liter kólát, ahelyett, hogy megvenne az ember egy két és fél literes üveggel 300 forintért, és beosztaná öt napra, és csak bele kellene tölteni a kis üvegbe.

2011. márc. 5. 17:04
 23/139 anonim ***** válasza:
88%

Hölgyek/Urak! Ha nekem fáj, hogy beleállt egy rajzszög a talpamba, az nem fog kevésbé fájni csak attól, hogy más meg eltörte a lábujját! Értitek?

Egyszerűen valamennyi eddigi politikus, aki a rendszerváltás óta Magyarországon "dolgozott" szarja le a bokáját és a tükör előtt köpje magát szemen!!! Ez a véleményem. Mindenkinek egy élete van és igenis az egy országnak a szégyene, hogy a lakosság kevesebből kénytelen élni lassan, mint Kínában vagy Mexikóban. Ez rohadt nagy ciki és gáz! Úgy meg pláne, hogy Ficamland-ban (Magyarország) olyan ficam van, hogy a rezsik drágábbak, mint nyugatabbra, a fizuk meg a bányász béka segge alatt.

Ennek neheztelése NEM NYAVALYGÁS!!! Normális, hogy nálunk a világon legdrágább a víz? Normális, hogy a benzin árak is inkább a "magas" kategóriába tartoznak a régióban, miközben a fizuk meg töredékei a nyugatiaknak???

Nem értem miféle demagógia, amikor egyesek azt mondják, hogy nálunk mindenki sír rí, de nem akar tenni semmit a sorsáért. Ha fejlett társadalomban élnénk, akkor a "sorsáért tevés" bőven meg kéne hogy álljon abban, hogy eljár dolgozni. Igenis mélyen elítélem azt, ami ebben az országban zajlik! Ez egy szándékos el-lehetetlenítés. Nem mondom, hogy máshol kolbászból van a kerítés, de:

-konkrét ismerőstől hallom, hogy Svédországban a legalacsonyabb jövedelem is 200-250eFt-nak felel meg és ki lehet belőle jönni

-egy kanadai ismerős legrosszabbul fizetett alkalmazottja 2000 dollárt keres egy hónapban, ugyanilyen árak mellett

-múltkor egy tv műsorban elhangzott egy Kínában árusított kajára, hogy milyen drága, 500dollár, ami ott egy kisember egy egész havi jövedelme. Basszus!!! Váltsd má át. Az ugyanannyi, mint itt egy nem is olyan rossz fizu.

Akkor miről vaúzik mindenki? Sosem gondolkodtam azon ennyire komolyan, hogy el kéne húzni a vérbe, mint mostanában. Azért, mert egy csomó dilettáns elbssza* az országot, annak igyuk mi a levét?

*a rendszerváltás után folyamatosan

2011. márc. 5. 17:06
 24/139 anonim ***** válasza:
86%

"Az, aki háborog, az jobban érzi magát? Nem lesz könnyebb a helyzet akkor sem, max a sok idegeskedés miatt kap egy jó kis rákot vagy gyomorfekélyt az ember. "

Ez igaz. Én sem háborgok mindig. De azért a sz@rt az ember sosem tudja megszokni. Vagy fogadjuk el, és lassan már fizetés sem lesz de elkell fogadnunk ezt a sok sz@rt. Én nem bánnám, ha az embereknek kinyílna a szemük végre.

Lassan M.o. sem lesz.

2011. márc. 5. 17:07
 25/139 anonim ***** válasza:
69%

Én szigorúan csak a kérdésre válaszolnék: kijövök a fizetésemből, mert muszáj - amikor lehetőség adódik, túlórákat vállalok a cégnél - , a kötelező csekkek mellett az Internet (3.900/hó) és az angol tanfolyamom (3.600/ 3-hetente) az, ami ún. luxus, illetve néha egy-két jobb kozmetikum (ami az avon-ig terjed, nem ennél jobbakra kell gondolni) fér bele. Szórakozni nem járok - nevezhetsz prűdnek, de a községi könyvtár tagja vagyok, ahol még tagdíj sincs - , a barátokkal találkozni nem kerül pénzbe, én így is tök jól érzem magam. Készételeket soha nem veszek, minden másnap főzök, hétvégén sütök, nem Nescafee 3in1-t veszek, hanem kotyogós kávét főzök, a ilyen apróságokon rengeteget lehet spórolni.

De igen, mérgelődök, mert ahhoz képest, hogy mennyit tanultam, nem érzem, hogy megérte. De azért vagyunk ott, ahol vagyunk, mert ott akarunk lenni. Ha máshol akarnánk, változtatnánk.

2011. márc. 5. 17:08
 26/139 anonim ***** válasza:
73%

A válaszolók többsége röhejes! Ne haragudjatok senkit nem akarok megbántani, tudom, hogy nem a ti hibátok, DE A KÓLA AZ NEM LUXUS! Legalábbis NORMÁLIS országokban nem! Ugyanúgy nem luxus a net, a kávé és még sorolhatnám... Luxus a márkás parfüm, márkás smink, kaviár, szivar, drágább pezsgő (nem a törley), drágább italok, évi több (nem egy) nyaralás (4-5 csillagos hotelben és nem apartmanban). És még sorolhatnám. De napi 1000 Ft kajára úgy, hogy egy gombóc fagyi 200 Ft és egy kávé 250 Ft rohadtul nem sok.

Nem azzal van a bajom, hogy tudtok spórolni, hanem, hogy nem is érzitek, hogy megnyomorítanak titeket. És hogy hülyének nézitek azt, akinek fogalma van az NORMÁLIS ÉLETSZÍNVONALRÓL!

2011. márc. 5. 17:08
 27/139 anonim ***** válasza:
84%

és még évekkel ezelőtt a kínaiba lehetett venni egy pulcsit 2 ezerért, a márkásabb boltokba volt 4-5 ezer, addig ma már a kínais pulóver 4-5 ezer(és jó sz.ar minőség), a márkás 8ezertől felfelé.

Mikor kisebb voltam (15 évvel ezelőtt) minden nap 100 ftért vettek nekem anyáék a boltba édességet. Ebből tellett 3 jobb minőségű csokira, és ez 7 évesen elég is volt. Aztán ma már 100 ft alatt semmit nemvesz szinte az ember ... aztán ugye a chips ami anno 120 ft volt, ma már duplája és stb.

A 330 ftos kiló cukorról meg ne is beszéljünk. (pedig alapvető élelmiszer)

És tényleg szégyen h egy fél literes üdítő a magyar népnek luxuscikknek számít! Mert aki dolgozik napi 8-10 órát, vagy többet, szerintem megérdemli h megvehesse magának, és még sem teheti meg...

mondjuk én nem panaszkodom, mert szerencsére jól élünk, de nagyon szomorú látni, hogy a magyarok többsége ennyire elkeserítő helyzetbe van

2011. márc. 5. 17:09
 28/139 anonim ***** válasza:
85%

ez nem nyugodt optimizmus, valami más. ösztönszerű elfogadás, vagy nem tudom

példa:

a kolleganőim -ahogy amikor ott dolgoztam én is-nyáron nem költenek jégkrémre, mert luxus az is.

és amikor erről kérdeztem őket, mert engem ez felháborított, válaszul azt kaptam: hát úgy is hízlal, meg van olcsóbb az a 100 ft-os is

hát én inkább kerestem másik melohelyet.

ők azóta is ott vannak, pedig eltelt már pár év.

nem tudom mi ez, ami a szegénységben kialakul az emberekben, de a dühöt felváltja valami, az biztos.....

2011. márc. 5. 17:09
 29/139 anonim ***** válasza:
60%

Nekem ilyen a heti pénzbeosztásom:

1400 Ft a beutazás (hétfőn reggel megyek, csütörtök este jövök)

Minden hétre maximum 2500 Ft-om van, a jegyeket levonva ez 1000 Ft, ami napi 250 Ft-nak felel meg. Szerencsére itthonról szoktam vinni egy kevéske kaját (1 kilo kenyér (amit egész héten eszek), 2 csomag szalámi, 1 doboz vaj, 1 csomag virsli és 1 zacskós leves.)

Naponta a 250 Ft elmegy pogácsára, amit a fornettisnél veszek - ebből jövök ki a leggazdaságosabban. Semmi extrára nem fut, inni is max. a mosdóban szoktam.

Örülj annak az 1000 Ft-nak...

2011. márc. 5. 17:10
 30/139 anonim ***** válasza:
84%

"Nem azzal van a bajom, hogy tudtok spórolni, hanem, hogy nem is érzitek, hogy megnyomorítanak titeket. És hogy hülyének nézitek azt, akinek fogalma van az NORMÁLIS ÉLETSZÍNVONALRÓL!"

16:06 vagyok. Azt hiszem mi egy húron pendülünk.

2011. márc. 5. 17:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!