Hogy jösz ki a fizetésedből? Hogy tartod el a családodat egyáltalán? Nem háborogsz, mérgelődsz ezek miatt?
Nyugat-európai árak vannak (élelmiszer árakban, ruházatban... tényleg abszolút mindenben) és kelet-európai fizetések.
Én egyedül élek, naponta 1000 forintot ételre-italra kényszerülök költeni. Ez havi 30 ezer, a fizetésem harmada. A lakásra (mivel nem albérlet) szintén havi 30-at kell költenem. 30 ezer marad tisztálkodásra, ruházatra, szórakozásra, javítási költségekre (pl. elromlik a TV) ami RÖHELYESEN kevés.
Csak én tajtékzom?
Uramisten. Most olvastam a többi kommentet.
Ezek szerint büszke lehetek, hogy nem éhezem. Ez ma Magyarország, kéremszépen.
Mi is hárman vagyunk 50 ezer forintra. Egy rokkantnyugdíjas szülő és két tanuló. Vannak mások sokkal de sokkal rosszabb helyzetben, szóval inkább a kérdésed bosszantó.
22/L
és szerintem igen, napi fél liter kóla luxus...
Én is csapvizet iszok ásványvíz helyett ( pedig ahol élek, nem a legjobb a csapvíz), de nem vehetek minden nap másfél liternyit. Én rászoktam a sulis kapucsinóra mostanság ( 160 forint) , úgy érzem ennyi még járna nekem, de ha heti 3szor vennék akkor már majd 500 forint és sajnálom rá a pénzt :D kevés a zsebpénz.. :D
Magyarország egyre sz@rabb hely, ha nem vettük volna még észre. Az árak a boltokban az egekig vannak, a fizetés meg egyenlő a nullával,sokszor minimálbérért dolgoznak az emberek de a belüket meg kihajtják. Sőt, sokszor munka sincsen még egy fiatal számára sem. Vagy a túlképzettség miatt, vagy azért mert nem vagy képzett...
Az ember itt nem sok jóra számíthat. Aki teheti inkább menjen innen , az ember itt feláldozza az életét, a sorsát.
Lehetne szép is, talán az volt valamikor.
Én vagyok az, aki havi 38-ból él a párjával, meg a picivel.
Nincs netünk. (A szomszéd wifijéről írok, az udvarról. Munkát is így keresünk, télen sapkában-kesztyűben.)
Nincs kábeltévénk.
Nincs előfizetéses telefonunk.
Anyum a mellettünk lévő lakásban lakik, ő fizeti a vizet, a gázt, a villanyt. (Nyugdíjas.) Mi akkor szállunk be ha tudunk, tehát mostanában sehogy.
Apránként adogatjuk el mindenünket. Ha nincs mit eladni, vagy nem sikerül, hó közepétől nekünk felnőtteknek éhkopp van. (Napi egy szendvics maximum.)
A párom elmúlt 45 éves, sehová sem veszik fel. Én meg okulva az eddigiekből már nem akarok bejelentés nélkül dolgozni, mert így sem lettünk volna ekkora bajban, ha anno bejelentenek, és kaptam volna GYED-et...
Irigylem a koment írók nyugalmát és optimizmusát.Úgy látszik, a többség jól elvan úgy is,ha csak vegetál.
Nos,engem igenis felháborít,ha le kell egy nyamvadt üveg üdítőről mondanom, mert szégyenletes összegű fizetéssel szúrják ki az ember szemét.És nem vigasztal, hogy a kukás bácsinak rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!