Hogy jösz ki a fizetésedből? Hogy tartod el a családodat egyáltalán? Nem háborogsz, mérgelődsz ezek miatt?
Nyugat-európai árak vannak (élelmiszer árakban, ruházatban... tényleg abszolút mindenben) és kelet-európai fizetések.
Én egyedül élek, naponta 1000 forintot ételre-italra kényszerülök költeni. Ez havi 30 ezer, a fizetésem harmada. A lakásra (mivel nem albérlet) szintén havi 30-at kell költenem. 30 ezer marad tisztálkodásra, ruházatra, szórakozásra, javítási költségekre (pl. elromlik a TV) ami RÖHELYESEN kevés.
Csak én tajtékzom?
18:45:
"Amíg viszont nem mutatnak példát (nyilván tudjuk, sosem fognak), addig akár tüntetgetni is elmehetek…Mert ha másért nem, akkor azért, hogy ők is részt vállaljanak a a „magyarság jelenlegi kínlódásából”…"
Ebben igazat adok neked. Rossz azt látni, hogy egy egész ország nyögi a rossz gazdaságpolitika eredményét, csak éppen azok nem akarnak lemondani semmiről, akiknek felelőssége, hogy milyen irányba tart az ország.
Azért tegyük hozzá, hogy néhány gesztust már megtettek. Lemondtak a szabadságuk feléről, megkurtították a saját fizetésüket, és - végre - 2014-től fele akkora lesz az országgyűlés, mint eddig. Többé senki nem vehet fel százmilliós sikerdíjakat, végkielégítéseket sem. Lázár is visszaadta a luxusautóját, míg eddig az volt a szokás, hogy a politikus a pazarló autólízing magyarázataként egyszerűen vállat vont, és tett rá, kit zavar. Az azonban biztos, hogy amíg az országgyűlés magának szavazza meg az illetményét, addig nem fognak nekünk minimálbérért dolgozni. Ez nem is baj, de akkor igenis teljes vagyonukkal feleljenek a döntéseikért is.
Vannak változások, ha lassan is. A baj az, hogy a változás igen későn jött, és az, aki mára a tönk szélén álldogál, és a napi betevő megvásárlása is gondokat okoz a számára, az már nem biztos, hogy képes várni éveket a változásra. A tartós nyomor ugyanis tönkretesz. Lelkileg is, fizikailag is, mindenhogy. És ha az ember tartósan nyomorban él, annak később nagy lesz az ára. Kezelni kell a betegségeit, és ahelyett, hogy dolgozna, eltartott lesz egész életében.
mi vagyunk hárma, és csak az anyukám dolgozik( apum külön él, 40 ezer a gyerektartás) anya 100 ezret keres egy hónapban, és 80 ezer Ft csak a gáz számla >:| van mág a többi számla, elmegy rá az összes pénzünk és még enni sem vettünk... nagyszüleim pár utcányira laknak, nagypapám vásárol nekünk kaját, még wcpapírt is, mindent, ami plussz dolog kell, pl egy normális cipő(mert a régit kinőttem vagy elszakadt) akkor apum aztmondja azt kifizeti, ez még mázli, különben mezítláb szaladgálnék.
de ha nagypapám nem lenne, már az utcán lennénk. hatvanhét(!!!!) éves és még mindig dolgozik, hogy minket kisegítsen. na azért ez így szép :\
Leiah válaszai:
„Mi hónapok óta élünk havi 38 ezer forintból a párommal, és a kisfiunkkal.”
„Azért tegyük hozzá, hogy néhány gesztust már megtettek (politikusaink). Lemondtak a szabadságuk feléről, megkurtították a saját fizetésüket, és - végre - 2014-től fele akkora lesz az országgyűlés, mint eddig.”
„nincsből senki nem adhat magasabb béreket”
Tényleg elnézésedet kérem, DE te aztán egy igazi „birka” magyar iskolapélda vagy.
38 ezerből éltek (hárman!!!) és szereted, véded ezt a rendszert??
Lemondtak a szabadságuk feléről?? Tudod te hányszor mennek el ezek „nyaralgatni” nem hivatalos úton?
Megkurtították a fizetésüket???? Most bevezetett, új adókulcs – nézz utána légy szíves.
2014 után? Ergo már most elkezdik a kampányt az újraszavazásukhoz. Lehet meg is feleznék, de valószínű akkor a maradék közt szétosztják majd a kirúgottak fizetésést, őket meg áthelyezik valami hasonlóan jól tejelő állásban (igaz nem a parlamentben).
Nagyon felháborító hülyeségeket gondolsz.
Munkanélküli vagyok én is és a párom is.
Én havonta 45 ezret kapok,párom már csak 28 ezret.(van kilátásban munka nekem,de jövő hónaptól)
Hitelem már nincs(eladtam a hiteles házat még tavaly,vettem egy tanyát helyette) Végülis nem panaszkodom,mert enni van mit,a számlákat bírjuk fizetni,de az autóban nem nagyon kell tankolni.Nem hogy ruházkodás meg szórakozás...
nem is tudom,mikor voltunk utoljára sütit enni vagy fagyizni.Amíg hiteles volt a házam(az előző) az is szép volt,kerestem 65 ezret ebből 40 ezer hitel.Na,a többiből meg kigazdálkodni a rezsit,kaját.Úsztam az adósságban.
Ehhez képest most jól élünk,bár hús az havonta max 2x van.Főzünk minden nap valamit,mert enni azt kell.De krumpli van meg tészta,meg olcsó kaják,olyan,hogy gyümölcs... az majd a nyáron,ha terem a kertben.Vagy kapunk valahonnan.
Az autó is azért van,mert másképp nem tudnánk a rokonokhoz menni(busz nem kivitelezhető,mert messze van és nincs csatlakozás stb) Szóval egyik napról a másikra élünk,de legalább nem halunk éhen.Csak pozitívan :-)
19:11es vagyok.Bocsi kicsit OFF,de nem nagyon.Azért vettem fel hitelt,mert nem volt hol laknom.Ezt szó szerint lehet érteni.
A szüleimtől igen korán el kerültem 14 évesen már dolgoztam és 18 évesen tudtam saját házat venni.De kitől kértem volna pénzt? Lássuk be,egy minimálbért kereső ember 20 évig gyűjthetne,hogy sajátja legyen.De mit ér az a 10 ezer forint,amit ma félre rakok,20 év múlva?Szóval nekem hiába volt fél millió önerőm,az nem elég,Így is olcsón vettem az előző házat,4 millióért.
4,5millió hitel kellett,hogy fel is tudjam újítani.Sikerült is.
Aztán el kellett adni,mert nem tudtam tovább fizetni.Másodállást nem tudtam vállalni,mert suliba jártam(estire,érettségi,nyelvvizsga,szakma stb) így ment a ház.De mivel már egy ideje fizettem a hitelt,maradt is pénzem.2 millióm.Ebből vettem a tanyámat.Itt már nyugi van(a főúton haladó forgalmat leszámítva)nincs tartozás,de fél millióból ezt se tudtam volna megvenni!Ehhez is kellett volna hitel.A legtöbb fiatal nem tud hitel nélkül saját házhoz jutni(én se tudtam volna) ha csak nem segítenek a szülők,nem örököl vagy nyer,ilyesmi.Mert a minimálbérből sokára gyűlne össze egy házra való...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!