Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy jösz ki a fizetésedből?...

Hogy jösz ki a fizetésedből? Hogy tartod el a családodat egyáltalán? Nem háborogsz, mérgelődsz ezek miatt?

Figyelt kérdés

Nyugat-európai árak vannak (élelmiszer árakban, ruházatban... tényleg abszolút mindenben) és kelet-európai fizetések.

Én egyedül élek, naponta 1000 forintot ételre-italra kényszerülök költeni. Ez havi 30 ezer, a fizetésem harmada. A lakásra (mivel nem albérlet) szintén havi 30-at kell költenem. 30 ezer marad tisztálkodásra, ruházatra, szórakozásra, javítási költségekre (pl. elromlik a TV) ami RÖHELYESEN kevés.

Csak én tajtékzom?

2011. márc. 5. 16:28
 121/139 anonim ***** válasza:
100%
Az én barátom a worklineon keresztül ment ki, meg azok is, akikkel együtt dolgozik és magyarok. Viszont már hallottam olyat is, hogy gáz az az ügynökség. Engem már ő rendezett ki, nekem nem kellett ott próbálkoznom, így én nem tudok nyilatkozni egyik cégről sem. Érdemes itt keresgélni, meg úgy általában googlizni, esetleg ha vannak ismerőseid, vagy ismerőseidnek ismerőse, akik kimentek valakivel kérdezősködni, hogy melyikkel érdemes. Valószínűleg mindről lesz horror sztori, de ahol sokkal több a pozitív mint a negatív, ott megpróbálhatod szerintem.
2011. márc. 5. 22:07
 122/139 anonim ***** válasza:
93%
Én nem kezdenék munkaközvetítővel. Hirdetéseket böngészni itthonról is tudsz, addig nem kell kimenni. Lelevelezed az állást a céggel, aztán kiutazol, amikor a kezedben van a szerződés. Ehhez nem kell munkaközvetítő.
2011. márc. 5. 22:08
 123/139 anonim ***** válasza:
87%

"A válaszolók többsége röhejes! Ne haragudjatok senkit nem akarok megbántani, tudom, hogy nem a ti hibátok, DE A KÓLA AZ NEM LUXUS! Legalábbis NORMÁLIS országokban nem! Ugyanúgy nem luxus a net, a kávé és még sorolhatnám... Luxus a márkás parfüm, márkás smink, kaviár, szivar, drágább pezsgő (nem a törley), drágább italok, évi több (nem egy) nyaralás (4-5 csillagos hotelben és nem apartmanban). És még sorolhatnám. De napi 1000 Ft kajára úgy, hogy egy gombóc fagyi 200 Ft és egy kávé 250 Ft rohadtul nem sok."

Ne haragudj, de te is írod, hogy normális országban, mondom NORMÁLIS!!! ez nem normális. ahol még a minimálbérből is adózol, és aki 290-et keres, az plusz pénzt kap, aki minimálbért, attól levonnak 4000-t, addig igen is luxus a fél liter kóla. engem tegnapelőtt rúgtak ki 2 év után, és most mi a sz-rhoz kezdek...én is 180 ft-os szörpöt veszek, amiből 6-8 liter üdítőt csinálok. főzök, ahogy tudunk spórolok, és igen, már azt is megnézem milyen felvágottat veszek. 87 Ft-os párizsit vettem, mert az az olcsóbb. úgyhogy ha normális országban lennénk, lehet, hogy nem gondolkodnék ilyenen, de sajnos ez egy szar ország. a szemem előtt raboltak ki egy nőt 2 hete, és kiengedték őket aznap este... bocs az offért, csak érzékeltetni akartam, hogy ha ilyet megtehetnek, akkor mit vár az ember tovább...

luxus a kóla!!!

2011. márc. 5. 22:15
 124/139 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak Te tajtékzol.

Birkák vagyunk mind!

Mikor fel mertem tenni egy kérdést miszerint mi miért nem sztrájkolunk mint külföldön bárhol máshol akkor Én voltam a hülye barma mert akkor ki is vezetné az egészet?Egy szájhős?Stb.,stb-stb...Miért is kellene vezető?De ehez ténylegesen azt kellene tenni,hogy az országnak nagya ne vegye fel a munkát!

Nincs munkám se nekem se páromnak (Én 20 Ő 28 éves),pályakezdőként még esélyem sincs elhelyezkedni,mert szülni fogok (jó vicc,miből nevelném fel?!De nagyon vágyok rá) ,mert fiatal vagyok,mert stb ...

Nemtudom mi lesz így...Nem lehet semmit se tervezni még egy hétre se előre.

Szórakozás?Max egy séta ,mert egyszerüen ha tervezünk vmit és épp nem jött be az adott meló-vagy napi beugrás előző helyre akkor szép álom volt.

És őszintén tele a nemlétező TÖKÖM ezzel az egésszel.

20/N

2011. márc. 5. 22:43
 125/139 anonim ***** válasza:
93%

Sziasztok,

én csak 4 oldalnyi választ olvastam el, de elszomorít, hogy az embereknek így kell élni.

Én Szlovákiában lakom, Pozsonyban dolgozom, ami itt a legtehetosebb régió. Átlagosan egy hónapban 600 eurót keresek, ami meg is felel egy átlagos keresetnek, pedig még csak 2. éve dolgozom és magyar vagyok. Ami bizony itt egy negatívum álláskeresésnél.

Engem az háborít fel, hogy a kolléganom aki megkeresi a 800 eurót havonta, állandóan panaszkodik, elégedetlen és folyton a céget szidja, mert a kozépiskolai végzettségével nem adnak neki vezeto pozíciót. Még annyi, hogy a cég mindenbol a maximálisat fizeti utánunk, szóval a nyudíja is biztosítva van.

2011. márc. 6. 08:00
 126/139 A kérdező kommentje:
Az árak milyenek Szlovákiában?
2011. márc. 6. 11:25
 127/139 anonim ***** válasza:
75%

Mindenki szidja az országot, a vezetőket a lehetetlen helyzetünkért, de valamit azért nem kellene figyelmen kívül hagyni.

Ez az ország azért tart ott, ahol tart, mert az állam 40 év alatt rengeteg hitelt vett fel. Annak, amit megtermelünk, a 80%-át ki is kell fizetnünk a hiteleink kamatjára. Pl: A befizetett SZJA--nál minden 3 Ft-ból 2 Ft a törlesztésre megy el. Most lehet azt mondani, hogy azok a nyugati országok is vettek fel hitelt, akik most ezerszer jobban élnek, mint mi. Igen ám, de mi sajnos külföldi bankoktól vettünk fel kölcsönt, külföldi devizában, és sem a devizaárfolyamra, sem a kamatokra nem tudunk hatással lenni. Kb. úgy járt az ország nagyban, mint ahogy a devizahiteles állampolgárok jártak, kicsiben. (Ami szintén nem túl szerencsés az országra nézve, hogy az állampolgárai zöme is devizában adósodott el.)

A magyar gazdaság helyzete a hitelek nélkül sem lenne túl rózsás. A nagyvállalatainkat rendszerváltáskor aprópénzért elprivatizáltuk, és ahelyett, hogy a befolyt összegből kifizettük volna a hiteleinket (mint ahogy terveztük) ezeknek a pénzeknek lába kélt. Eddig úgy maradtunk talpon, hogy újabb hiteleket vettünk fel. Mivel azonban ezzel csak még mélyebbre ástuk magunkat, így eljött az az idő, amikor ennek véget kellett vetni. Most nyögjük a minimum 20 évi rossz gazdaságpolitika terheit (de még régebbre is visszamehetünk, amikor pl. a második világháború után mindenki, aki a mi oldalunkon harcolt, Marshall-segélyt kapott, csak nekünk kellett lemondani róla szovjet nyomásra), megspékelve mindezt egy világválság, és a saját hazai kis-válságunk hatásaival.

Így aztán aki azt hiszi, hogy elég az utcára menni, és tüntetni, az nagyot téved. Nincsből senki nem adhat nekünk magasabb béreket. Ha pedig úgy gondoljuk, hogy a megoldás az, hogy továbbra is hitelekből tartsuk fenn magunkat, akkor felkészülhetünk rá, hogy még ennél is rosszabb helyzetbe fogunk kerülni.

Amíg a gazdaságunkat lábra nem állítjuk, és amíg a hiteleinket ki nem fizettük (vagy legalábbis elfogadható mértékűre le nem apasztottuk), addig hiába puffogunk, és hiába példálózunk a külföldi országokkal, mivel nem vagyunk azonos helyzetben...

2011. márc. 6. 13:43
 128/139 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el a válaszokat, de:

Lassan 1 éve van diplomám (mérnöki), munka sehol.

Jelentkezgetek, néha be is hívnak, de pályakezdő lányként nem kellek.

Egy ideig Pesten laktam a barátnőmmel ahol a lakhatásért nem, csak a rezsibe fizettem, hátha hamarosan kapok munkát. De semmi, szóval kb. 1 hónapja hazaköltöztem, bár így még kevesebb esélyem van a munkaerőpiacon.

Anyám nyugdíjas, neki sincs pénze, én az egyetem alatt megtakarított ösztöndíjamból élek, most maradt még 50ezer.

Ha az elfogy, akkor nem tudom mi lesz.

Egy barátnőm kint takarít Angliában, nyáron jön látogatni, ha addig nem lesz semmi, megyek kifelé vele.

2011. márc. 6. 14:00
 129/139 anonim ***** válasza:
100%
Szlovákiában az árak hasonlóak, mint nálatok. Pozsonyban persze drágább az élet, de én falun lakom. Viszont azt nem tudom megítélni, hogy a rezsi mennyivel drágább/olcsóbb itt.
2011. márc. 6. 14:23
 130/139 anonim ***** válasza:
100%

13:43

Azt azért ne feledjük, hogy ezekért a dolgokért a politikusaink a felelősek… Csak nézd meg hány olyan aktív politikus van, aki már a rendszerváltás előtt is tevékenykedett (nem feltétlenül a jó oldalon…)

És értem én, hogy államadósság, meg hitelek, meg stb… De amíg ezek az emberek, akik mindezt okozták, akik elherdálták a pénzt stb, amíg ők nyaralni járnak, és mindenük megvan, luxusban élnek, a fizetésük az egekben, addig engem nem érdekel sem az államadósság sem egyéb… Az nem normális, hogy nekik nyugati szintű fizujuk van, nekünk meg legyen luxus egy üveg kóla…

Amit írtál, mind igaz, kétségtelen…

„nincsből senki nem adhat magasabb béreket” – akkor nekik honnan van?! Ha ez az áldozatvállalás kollektív lenne, ők is részt vennének benne, akkor talán megérteném… De így… Amíg viszont nem mutatnak példát (nyilván tudjuk, sosem fognak), addig akár tüntetgetni is elmehetek…Mert ha másért nem, akkor azért, hogy ők is részt vállaljanak a a „magyarság jelenlegi kínlódásából”…

2011. márc. 6. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!