Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy jösz ki a fizetésedből?...

Hogy jösz ki a fizetésedből? Hogy tartod el a családodat egyáltalán? Nem háborogsz, mérgelődsz ezek miatt?

Figyelt kérdés

Nyugat-európai árak vannak (élelmiszer árakban, ruházatban... tényleg abszolút mindenben) és kelet-európai fizetések.

Én egyedül élek, naponta 1000 forintot ételre-italra kényszerülök költeni. Ez havi 30 ezer, a fizetésem harmada. A lakásra (mivel nem albérlet) szintén havi 30-at kell költenem. 30 ezer marad tisztálkodásra, ruházatra, szórakozásra, javítási költségekre (pl. elromlik a TV) ami RÖHELYESEN kevés.

Csak én tajtékzom?

2011. márc. 5. 16:28
 81/139 anonim ***** válasza:
75%
Az élelmiszerek gyártási folyamatának ismerete nem egyenértékű a test működésének ismeretével. Ha valóban tudnád mi az a fitness, akkor azt is tudnád, hogy köze nincs a cerbonás meg globusos szarokhoz. Úgy látszik a te agyad is át van mosva, mert attól hogy egy szar cukros gabonapehelyre az van írva hogy "Fitness and Fruits", csak az fogja ténylegesen a fitnessel és az egészséges életmóddal azonosítani, aki hülye és tudatlan mint a segg. :) Aki tisztában van a dolgokkal, azt nem fogják átbaszni feldolgozott élelmiszerekkel. Úgyhogy ne hidd, hogy te mindent mindenkinél jobban tudsz!
2011. márc. 5. 19:00
 82/139 anonim ***** válasza:
94%

"az az érdekes, hogy én nem érzem magam csórónak attól, h használt angol ruhát veszek. jobb mint a kínai. klasszisokkal. persze, kínában gyártják, csak jobb minőségben mint a többit.

nem a külsőségeknek élek.

panelban is elvagyok, nem költözök csak azért kertes házba, hogy a haveroknak mutogassam, h nekem erre is telik.

nem kapok idegbajt, ha nem ihatok kólát vagy nescafét.

igen, engem úgy neveltek, hogy az a "menő" ha be tudom osztani a pénzem, nem hülyeségre verem el, hanem spórolok a későbbi nagy kiadásokra és a gyerekeim lakására.

ha többet keresnék, akkor sem költenék többet mindenféle hülyeségre, mert ha újra szar lenne a fizum, akkor hamar felkopna az állam."

Ez a "de jobb mint a kínai" szöveg hülyeség, mert senkinek nem a ruhád minőségével van baja, hanem az a nevetséges, hogy te mások levetett ruháit kell hordjad, míg azok a mások, kb. ugyanannyiért vették meg a négyszer annyi fizetésükből, mint amennyit te adsz érte használtan. Itt nem azzal van a baj, hogy te milyen jó kis darabokat fogsz ki olcsón.

A panel meg nem biztos, hogy olcsóbb, mint a kertes, mert kertesben letekerem a fűtést, ha kell, panelban meg télen nyáron fizetem a 20ezret, akkor is, ha nyáron nem fűtök, télen meg már kinyitom az ablakot, azonkívül ott van a közösköltség, ami kb. a semmire megy el, ilyen sincs kertesnél stb. Nem azért mennek az emberek kertes házba, hogy felvágjanak, hanem lehet szeretné, hogy legyen saját paradicsoma paprikája, hogy a gyerek ki mehessen az udvarra, munkaután ő is kimehessen, ne közterületen álljon egész éjszaka az autója és amúgy sem több rezsi és így tovább. Én a 40 négyzetméteres lakásomért annyi rezsit fizetek, mint anyámék a 120 négyzetméteres házért és én itt nem is nagyon tudnék spórolni, mert túl sok a fix kiadás, amivel nem tudok mit kezdeni, ők meg mint mondom pl. lecsavarják a fűtést, csak egy szobát fűtenek és csá.

Itt senki nem arról beszél, hogy hülyeségekre kell költeni a pénzt, egyszerűen arról, hogy azért nehogy már én legyen a hülye, mert kávét akarok inni, meg ÚJ ruhát szeretnék venni és nem csak a legolcsóbb élelmiszereket. Mi az, hogy ez nem normális? Ha meg merészelek még nyaralásra is vágyni, akkor végképp hülye vagyok? Ember vagyok bacca meg. Lehet, hogy a kutyának jó, hogy egész nap az udvaron ül és egyféle tápot eszik, csak én nem annak születtem.

Anonym hozzászólásain meg akkor kezdtem röhögni, amikor közölte, hogy egy kiló darálthús 600 forint és hány napig el van belőle. Aha annak 600 forint kilója, aminek a fele zsír, és alig lesz belőle valami, de ha meg is maradna egy kiló, akkor hol élsz te? napokig? Maximum két nap és vége volt, nincs, de akkor még mást is enni kell, mert különben sehogy sem elég..

2011. márc. 5. 19:01
 83/139 anonim ***** válasza:
92%
én kb 70 ezer ft-t keresek. Ebből anyunak adok 40ezret+ kajajegyet,mert itthon lakok meg ő főz. 7000 Ft-om megy el a telefonszámlára,7000 Ft a közös kölcsönre amit az ablakok cseréje miatt kellett felvenni. Nekem marad kb 15-16 ezer ft,ebből még mondjuk a bérletet is meg kell venni h el tudjak menni dolgozni. Szóval marad kb 10.000Ft-om. Sajnos nem tudok félretenni :(
2011. márc. 5. 19:02
 84/139 anonim ***** válasza:
30%

ma 19:00

Állj, az én agyam nincs átmosva, de éna fittness-t még TORNÁNAK hívom.

Sokaknak meg az jeléenti a

Fittnesst amire rá van írva, hogy Update vagy fittness, mindegy mi is az!!!

Én egyvalamit tudok, és állítok az ipari élelmiszer káros.

Minél több feldolgozáson megy keresztül annál veszélyesebb..

Ennyi! Pont!

2011. márc. 5. 19:03
 85/139 anonim ***** válasza:
78%

18:53 vagyok!

19:00 én sem mondhattam volna jobban, köszönöm! :)

2011. márc. 5. 19:04
 86/139 anonim ***** válasza:
87%

19:03-ra reagálván:

Eddig te nem csak ezt mondtad, hanem alapvető táplálkozástudományi tételeket cáfoltál meg.

2011. márc. 5. 19:06
 87/139 anonim ***** válasza:
14%

ma 19:06

Igen családi tradicionális tapasztalatokra alapozva!

Az őseim bortermelők, és állattenyésztők voltak.

Mind túlélte a 70-et! Pedig nem diétáztak soha.

2011. márc. 5. 19:09
 88/139 anonim ***** válasza:
0%
Uh kösz de részemről a növényi olajakat a dízeltankba öntöm, aki meg fitten akar tőle fosni annak egészségére!!
2011. márc. 5. 19:11
 89/139 anonim ***** válasza:
72%

Anonymnak válaszolom a 18.43-ra: első végzettségem tanárképző főiskola,a második: lelkigondozó.

Egy iskolában dolgozom, most nincs lehetőségem megszabadulni a hiteltől.Nem volt más megoldás ahhoz, hogy lakást vegyek, önálló életvitelt folytassak.Az albérlet most valamelyest olcsóbb lenne, de az meg soha nem lesz a tiéd, csak egy feneketlen kútba dobálnád a pénzt.Persze a bank is csak nyerészkedik rajtunk, de miből tudnánk saját ingatlant venni, ha becsületesen élünk??

2011. márc. 5. 19:21
 90/139 anonim ***** válasza:
78%

Az emberek vagy beletörődve nyomorognak, vagy megy a nyafogás. A munkáltatók azért adnak alacsony béreket, mert így is van aki elvállalja a munkát nekik. Hát én nem, inkább úgy élek ahogy tudok, és ott nyomorítom meg az államot is ahol tudom:)

Nem kéne ezt a helyzetet elfogadni, beletörődni! Népnyomorítás.

33/N

2011. márc. 5. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!