Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy jösz ki a fizetésedből?...

Hogy jösz ki a fizetésedből? Hogy tartod el a családodat egyáltalán? Nem háborogsz, mérgelődsz ezek miatt?

Figyelt kérdés

Nyugat-európai árak vannak (élelmiszer árakban, ruházatban... tényleg abszolút mindenben) és kelet-európai fizetések.

Én egyedül élek, naponta 1000 forintot ételre-italra kényszerülök költeni. Ez havi 30 ezer, a fizetésem harmada. A lakásra (mivel nem albérlet) szintén havi 30-at kell költenem. 30 ezer marad tisztálkodásra, ruházatra, szórakozásra, javítási költségekre (pl. elromlik a TV) ami RÖHELYESEN kevés.

Csak én tajtékzom?

2011. márc. 5. 16:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/139 anonim ***** válasza:
78%

Kedves 2. 17:08-as!

Az a baj, hogy ez nem egy normális ország és hiába nyavalyognék itt, mert nem tudok mit csinálni.

2011. márc. 5. 17:14
 32/139 anonim ***** válasza:
77%
Egyébként szerintem mindenki érzi, hogy megnyomorítanak bennünket és senki nem néz hülyének senkit, csak értelmetlen itt háborogni.
2011. márc. 5. 17:16
 33/139 anonim ***** válasza:
25%

17.08 (második) és 17.11:

beállok mellétek én is, tökéletesen igazatok van!

2011. márc. 5. 17:18
 34/139 anonim ***** válasza:
88%

Az a jó ezekben a topikokban, hogy előbb-utóbb átcsapnak a ki tudja jobban sajnáltatni magát versenybe. Már várom, hogy mikor írja be valaki, hogy az semmi, én havi 250 ft-ból élek. Tudom, hogy ezzel nem leszek népszerű...

Itt van pl. az egyetemista lányék esete, akik állítólag havi 50 ezerből élnek. Azt még el is hiszem, hogy a rokkant nyugdíj ennyi. Viszont minden egyetem/főiskola ismeri a szociális és tanulmányi ösztöndíj fogalmát. Ha 50 ezret leosztom 3-mal, az kb. 16000 ft. egy főre eső jövedelem. Ez rászorultsági alapon a legmagasabb kategóriába esik, erre a mi egyetemünkön jár kb. 25-30 ezer ft. havonta mint szociális ösztöndíj. A szavaiból úgy veszem ki, hogy nem dolgozik tehát semmi nem akadályozza abban, hogy jó tanulmányi átlagot produkáljon, amivel még 15-20 ezer forinthoz juthat havonta. Na most tegyük fel, hogy kap 25 ezer szoc. ösztöndíjat és 15 ezer tanulmányit ez = 40 ezer forint és ha jól értelmeztem a tesója is ugyanígy van, tehát *2. Az már 130 ezer havonta, ami nem azt mondom, hogy hű de sok 3 embernek, de egy kicsit azért jobban hangzik mint az 50 ezer... Persze, nem a versenyben...

35/139 anonim ***** válasza:
84%

Igen a kérdezővel értek egyet! Szépen lassan eljutottunk odáig, hogy örülni kell a minimálbéres melónak diplomával, mert más munkanélküli. Örülni kell a vajas kenyérnek, mert más éhen hal. Tehát ott tarunk, hogy Magyarország fele jó ha túléli valahogy az adott hónapot, koplalva, 2 naponta fürödve, spórolva a gázzal, nagymama nyugdíjából.

Szerintem ez nem élet 2011-ben.

Elmész dolgozni 8 órát (nyugdíjad nem lesz), bevásárolsz, összedobod a legolcsóbb kaját, aztán befekszel a TV elé (ha van). Mert jelenleg ez a legolcsóbb szórakozás. Szerintetek mikor néznék 2 millióan a Való Világot ha lenne pénzük az embereknek?

Ez a szomorú valóság. Szerencsére mi nem így élünk de rengeteg ismerősöm igen. Úgy, hogy mind2en dolgoznak és nincs hitelük.. Szomorú.

36/139 anonim ***** válasza:
77%
Ez nem önsajnáltatás. Teljesen normális dolog az, hogy az ember az egyetlen életét normális színvonalon akarja leélni. Így aki ettől megfosztja az embert az ELLENSÉG!!!
2011. márc. 5. 17:21
 37/139 anonim ***** válasza:
81%

"Ez nem önsajnáltatás. Teljesen normális dolog az, hogy az ember az egyetlen életét normális színvonalon akarja leélni"

Főleg a 21.században , azért ez alapelvárás lenne szerintem is.

Szóval egyetértek teljesen!

2011. márc. 5. 17:24
 38/139 anonim ***** válasza:
74%
Tényleg birka nép a magyar. Sajnos nekem is luxus a kóla, viszont hangot is adok a "panaszomnak", és nem csak csendben vegetálok. Amikor kell, ki kell menni az utcára, csak tömegek érhetnének el változást. Ha nem erről van szó, lehet helyi szinten politizálni, hátha javul valami. Ha még erről sincs szó, akkor is meg lehet mindent tenni, hogy legyen egy kis pénze az embernek.
2011. márc. 5. 17:25
 39/139 anonim ***** válasza:
86%

Őszintén szólva engem most néhány hozzászólás is felháborított.Hogy lehet ilyen apatikusan elfogadni, hogy lassan csak az alapvető létfenntartásra elég a pénz,vagy még sokszor arra sem?

Sajnos ebben az az országban páratlanul nagy a birkaság és azt kell mondjam,az igénytelenség is.És amíg ez így lesz,addig nem lesz változás.

Vérlázító,ami itt folyik,már igazán torkig vagyok,ha egyszer kijutok külföldre,vissza sem fordulok!

2011. márc. 5. 17:25
 40/139 anonim ***** válasza:
74%
17:09-es válaszomban próbáltam rátérni a pszichológiai hátterére a szegénységnek, hogy hogy lehet hogy arra vagyunk büszkék, hogy tudunk a semmiből kijönni, ahelyett, hogy felháborítana
2011. márc. 5. 17:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!