Heti egy családi ebéd, vasárnaponként mennyire fér bele? Sokat kérnék?
Barátom mamája minden vasárnap családi ebédet tart.
Ezen a párom, az apukája és a mamájának a testvére + néha neki a gyerekei, unokái vannak ott.
Ezzel igazából a fél nap elmegy, mert korán reggel a barátom még elmegy bevásárolni neki, az Aldi-Lidl-Spar háromszöget végig kell járni, mert mindenhonnan más kell. Utána a nagyi minőségellenőriz mindent, ha valami nem az, nem olyan, akkor simán visszaküldi másikért.
Ebéd után a süti, kávé felett ülünk délután 4-5-ig, aztán még nekiáll csomagolni nekünk, kb 6 körül szoktunk hazaindulni.
Nekem ez sok, a barátomnak is, de azt mondja, hogy "ennyit meg tud tenni érte", meg hogy úgyis egyedül van hétközben szegény, legalább ilyenkor legyen társasága. De így szinte alig vagyunk együtt kettesben, nincs olyan, hogy a szombati buli után egész vasárnap az ágyban lennénk, vagy sokáig alhatnánk, mert indulni kell, hogy időben odaérjünk és még tudjon menni neki a boltba...
Nem akarok én lenni a hisztis barátnő, de szerintem havi 1-2 ebéd a nagyival elég lenne, ez így hosszútávon tarthatatlan.
Nem igazán értem, mi ez a számonkérés irányomba, hogy miért találkozunk a barátainkkal, miért nem a házimunkát végzem napközben...
De válaszolok, hogy mindenki megnyugodjon:
Két barátunk is most diplomázott, ezt szerettük volna megünnepelni + az egyik kedvenc magyar előadónknak is volt koncertje, így gondoltuk, ennyi "lazulás" belefér.
Attól, mert egy pár vagyunk, van igényünk arra is, hogy társaságban legyünk, találkozzunk a barátainkkal. Akár együtt, akár külön-külön. Sehol nem írtam, hogy azt tartanám normálisnak, hogy 0-24 kettesben vagyunk, bezárva a lakásban.
A szüleim 49-55 évesek, 20+ éve házasok, de vannak barátaik, baráti társaságaik, akikre szánnak időt még a mai napig is.
"Kérdező, a te családodhoz mennyit jártok?"
Együtt ritkábban szoktunk menni, általában akkor, ha van valamilyen alkalom. Pl. szülinap, névnap.
Hétközben van, hogy együtt ebédelek velük, vagy anyukám felhív, hogy menjünk el együtt ide-oda, de akkor a barátom dolgozik, szóval nem őt "hanyagolom" ezekkel.
Szeret téged ez az ügyvédbojtár?
Biztosan?
A maminak barátnő, vagy egy erős bika lenne szükséges! Inkább utóbbi!
Leírtam ezt is már.
Az apja mondta, hogy ő nem fog boltokba járni, saját maga miatt sem megy.
Fel lett ajánlva, hogy rendel neki kéthetente, az nem volt jó, mert hogy biztos a csúnya gyümölcsöket, zöldségeket kapná meg, és hogy oda ne járkáljon idegen.
Beszéltem a párommal ma este, remélem, rendeződni fog a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!