Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családon belül közös kassza...

Családon belül közös kassza úgy, hogy te keresel többet? Belemennél?

Figyelt kérdés

Párod keres X-et, te 12X-et.

Ebben az esetben belemennél a közös bankszámlába, közös kasszába?

Vagy a gyerekkel, gyerekekkel járó kiadások legyenek közösek, minden más kiadás, vásárlás külön?

2023. szept. 24. 15:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/85 anonim válasza:
75%
12X több fizetéssel kis eséllyel vagy alkalmazott, sokkal inkább saját céget tippelnék vagy valami szokásos IT. Ezen esetekben, mivel olyan nagy a különbség, a másik fél nagy eséllyel soha nem fog anyagilag ott tartani mint te, így teljesen természetszerűen alakul ki a rendszer, miszerint a költségek nagy részét te állod. Ennek 2 oka van: az egyik, hogy ilyen fizetéssel a te igényeid magasabbak, mint a másiké, drágább hobbik stb amire nyilván viszed a párod is. A másik, hogy neked és neki is rosszul esne, ha valami neki hiányozna mert nincs pénze tudván, hogy neked aprópénz. Így szerintem mindegy a bankszámla jellege, a kimenetel ugyanaz: vagy fizeted neki is azt a színvonalat mint magadnak, vagy idővel elválnak útjaitok.
2023. szept. 25. 15:00
 82/85 anonim ***** válasza:
22%
Biztos, hogy nem. XD
2023. szept. 26. 15:39
 83/85 anonim ***** válasza:
100%

Én anyummal és párommal lakok. Párom nemrégen költözött be, valójában rossz anyagi helyzetben volt, most is nekem marad több pénzem. Anyum ráadásul rokkant. Tehát tul.képpen én vagyok a legfőbb kereső. Úgyszólván félig vagyunk közös kasszán. A lakás költségeit elosztjuk egységesen és anyum ad pénzt vásárolni. Párommal a vásárlás zajlik kissé ilyen-olyan módon is. Alapvetően szintén a saját pénzünket használjuk saját magunkra, mert az én étkezésem korlátozott és ő szinte mindent megeszik. De sok esetben közös kajához mégis én vásárolok. Ő esetleg később más vásárlással kompenzálja ezt.

34/F

2023. okt. 3. 13:56
 84/85 anonim ***** válasza:
77%

12x fizetés különbség simán elérhető ha az egyik fél p. tanár míg a másik távmunkában programozó külföldi cégnél, 3-4 év tapasztalattal.

Havi szinten az 1.5M Ft a mimimum, de meg lehet ütni 2M Ft-os állást is nem ritkán, mint mondtam, azért kell pár év tapasztalat.

Mindketten értelmiségiek, egyetemet végzettek, lehet a tanár még többet is tanult, mégis.. sajnos a világ igazságtalan meg hát rabszolgaországban élünk.

2023. okt. 8. 17:26
 85/85 anonim ***** válasza:
100%

Az én fizum csak 100-ezerrel több és még én sem keresek sokat, de nagyjából külön kezeljük. Nekem igazából nagyobb igényeim vannak kettőnkön túl is, tudni akarom a pénzem határait, és nem akarom a pénzét költeni magamra kajálás helyett. Mint például könyvek, bulizások, utazások.

Amikor munkanélküli volt párom, akkor nyilván megsegítettem. Az egy speciális helyzet.

35/F

2023. nov. 27. 08:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!