A mai Magyarorszàgon mièrt/hogy vàllalnak az emberek egyáltalàn gyereket?
Azért fogalmazódott meg bennem a kérdés, mert úgy gondolom, hogy mi a házastársammal átlagosan élünk, bevételünk a középosztálynak megfelelő. 2-en vagyunk, nem nagyzolunk, nem cigizünk, nem bulizunk, elvagyunk magunkban, félre is tudunk tenni (pont annyit, ami kell, mert nyugdíj az màr nekünk - 30-33 èvesek - nem lesz!, tehát ez mar előtakarékoskodás), de ez így ennyi.
Van egy saját tehermentes családi házunk, 2 kistestű kutya, egy darab autó, amin osztozunk, és kész.
Elgondolkodtam, hogy mi most nem tudnánk még egy főt se pluszban fenntartani. Hogyan és miből vállalnak ma mégis halomszám gyereket a magyarok hasonló fizetésből?
Arra van, amire szánsz...
Ha gyereket vállalsz, hirtelen az lesz a legfontosabb, így az ö igényei azok, amikre először költesz. Azután jön csak a kaja, a kutyák, a számlák, a spórolás.
Meg a gyerek is olyan, hogy nem muszáj rá vagyonokat költeni. Ha kicsit utána jársz a dolgoknak, sok mindent meg lehet olcsón úszni
Pont arra gondoltam, amit 1-es írt.
Neked a kutyák fontosak, másnak a gyerek.
És érdekes módon, olyan kérdést sose olvasok, hogy egy gyerekes szülő azt kérdezné, hogy miért tart egy házaspár kutyát, mikor őnekik nem telne rá a gyerek(ek) mellett.
Teljesen jogos, amit az első ír.
Ha nem moslékkal eteted a kutyáidat, figyelsz az egészségükre, simán költesz annyit, mint egy gyereket nevelő család.
Aki sokat vállal, annak eltartja az, aki dolgozik - ugyanis aki négy gyereket leszül, adómentes. És sokan épp ezért gyártják a kölyköket halomra.
Szerintem két, maximum három gyerek bőven elég.
Aki nem adómentes, annak ha szerencséje van, a család besegít ezzel-azzal, pl az egyik szülő anyukája főz ételt, vagy ad zöldséget, gyümölcsöt. Ha nincs szerencséje, akkor eltartja a gyereket ahogy tudja, és általában nincs se kutya, se kocsi, mert a kutya is elég sokba kerül. A kocsiról nem is beszélve. Még ha nem is használja az ember mindennap, bármi beüthet.
Hát, nyersetetéssel (ami a legegészségesebb) a kutyàk kajája 35 ezer egy hónapra. Amennyiben ennyi egy gyerek fenntartása is, akkor nem értem, hogy miért szól minden masodik kérdés és hír a fb-n arról, hogy jujjj de drága az élet. Nem ferdítetek most egy “kicsit”, azért, hogy veszekedni lehessen velem? :)
Fogadni mernék, hogyha azt írtam volna ki, hogy de olcsó egy gyerek, akkor is nekem támadtok, csak akkor éppen drága lett volna egy gyerek fenntartása… mondjuk nem lep meg, általában ilyen a gyakori :D de azért viccesek vagytok 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!