A mai Magyarorszàgon mièrt/hogy vàllalnak az emberek egyáltalàn gyereket?
Azért fogalmazódott meg bennem a kérdés, mert úgy gondolom, hogy mi a házastársammal átlagosan élünk, bevételünk a középosztálynak megfelelő. 2-en vagyunk, nem nagyzolunk, nem cigizünk, nem bulizunk, elvagyunk magunkban, félre is tudunk tenni (pont annyit, ami kell, mert nyugdíj az màr nekünk - 30-33 èvesek - nem lesz!, tehát ez mar előtakarékoskodás), de ez így ennyi.
Van egy saját tehermentes családi házunk, 2 kistestű kutya, egy darab autó, amin osztozunk, és kész.
Elgondolkodtam, hogy mi most nem tudnánk még egy főt se pluszban fenntartani. Hogyan és miből vállalnak ma mégis halomszám gyereket a magyarok hasonló fizetésből?
A számlák gondolom kijönnek 80 000-böl/hó. Újabb 80 000 félretenni, ha valamiért költeni kéne a házra a jövöben + új bútorok, új mosógép, ilyesmi. Ha három felnött kajázását vesszük, hiszen egy 11-12 éves is ehet már annyit, mint egy felnött, akkor legyen mondjuk 3x90 000, az 270. Nyugdíjas évekre nem kell félretenni ilyen jó fizetések mellett. 2 kutya legyen mondjuk, 60/hó esetleges orvosi költséget is beleszámolva, ha kéne valamikor. Kocsi... Nem tudom igazán, sosem volt autóm, de kb. 150 000.
Összesen 640.
A megmaradó 300-350 nem igaz, hogy nem elég hármótoknak tehát egy gyerekkel együtt ruhára, nyaralásra, buszbérletre a gyereknek, iskolába pénzt beadni, új laptopot venni x évente meg ilyenek.
84. Van aki igen. Én nem, mondjuk.
500-600-at ketten viszont sokan megkeresnek. Ha nincs állat, kocsi, használt ruhát, bútort, stb. vesz a család, nem jár nyaralni, akkor egy gyerek belefér.
"500-600-at ketten viszont sokan megkeresnek. Ha nincs állat, kocsi, használt ruhát, bútort, stb. vesz a család, nem jár nyaralni, akkor egy gyerek belefér"
De ti ezeket a hülyeségeket amúgy honnan veszitek?
Nekünk ennyi a bevételünk (kevesebb, mert gyeden vagyok), és van 1 kocsi, 1 macska, új cipő és bútor is, meg 2(!) gyerek :D
88. Te varázsló vagy akkor! :D
Nincs is drágaság ezek szerint Magyarországon, ha fejenként 125-ből (se) ilyen jól meg lehet élni, hogy még kocsi is van.
60-as. De bizony muszáj megvenni,ha nem akarod, hogy a gyerekedet ne szekálják szó szerint a halálba a " kedves" társai.
Mert megteszik,ha csak egy mód van rá. A gyerekek a világ leggonoszabb lényei. Nagyon gyorsan falkába verődnek és lézerpontosan megtalálják a gyengét/ szegényt.
Ugye milyen aranyos tud lenni egy gyerek,ha olyan a jelleme és Hitler volt a jele az óvodában. Ezt szorozd meg hússzal és kijön egy átlagos osztály. Mindegyik lóg a neten ahol "népsport" az egész világ előtt megszégyeníteni a másikat.
Arról már nem is beszélve, hogy önerőből is követelőznek a mai gyerekek,mert azt hiszik hogy minden veretés igaz, amit a neten látnak és nem akarnak lemaradni.
Nem divat erről beszélni ( pláne Magyarországon), de bizony ez az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!