Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családon belül közös kassza...

Családon belül közös kassza úgy, hogy te keresel többet? Belemennél?

Figyelt kérdés

Párod keres X-et, te 12X-et.

Ebben az esetben belemennél a közös bankszámlába, közös kasszába?

Vagy a gyerekkel, gyerekekkel járó kiadások legyenek közösek, minden más kiadás, vásárlás külön?

2023. szept. 24. 15:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/85 A kérdező kommentje:

Semmi sem jó itt, úgy érzem. :D

Megvan az oka, miért olyan a kapcsolatuk, amilyen. Ez nem ide tartozik.

2023. szept. 24. 19:41
 72/85 anonim ***** válasza:
41%

Ok. Nem kotekedes képen írtam, nyilvan vannak anyák akiket le se kell köpni, de ha az anyosod telefonon vagy akárhogy tartja a kapcsolatot veletek, meg úgy érzi joga van beleszólni ilyen dolgokba akkor valaki csak meghallgatja..

Ha meghallgatja, akkor gondolom valamennyire számít neki. (Én akit nem szeretek annak fel se veszem a telefont..)

2023. szept. 24. 19:51
 73/85 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk közös a számla pedig ha nem is 12 szer de hatszor többet keresek.

Ez sosem volt kérdés.

Egy család vagyunk.

2023. szept. 24. 19:59
 74/85 anonim ***** válasza:
88%

kivancsi vagyok az anyos anno amikor a fiacska 1 eves volt mennyit vitt haza a csaladi kasszaba ;)

kerdezd csak meg hogy is volt ez 30+ eve nala...nagyot nez majd. Gondolom otthon fozte a babgulyast a gyerek az agyban a ferj 8 oraban dolgozott.

Szoval ne papoljon neked itt ilyenekrol.

Nalunk is ez volt.

en, palyakezdo egyetem utan keresek x-et mernökkent a ferjem, 47 eves marketing vezeto 3x annyit keres mint en... az elejen külön kasszan eltunk es mindenki aranyosan a fizujabol fizette a nagyobb kiadasokat (lakber, utazas,..)

Amiota gyerekunk van en otthon vagyok 2 eve, otthonrol dolgozgatom de nem sok penz termeszetesen... szoval a ferjem fizet mindent. Az en anyosom is szova tette...helyre raktam az oregasszonyt hogy o akkor mennyit is dolgozott eleteben??? (haziasszony volt vilageleteben es a ferje hozta haza a penzt)

2023. szept. 24. 20:11
 75/85 anonim ***** válasza:
80%
Közös számla egyszerübb, ha normális család, ha meg nem akkor a közös számla lenne a legkisebb gond.
2023. szept. 24. 22:53
 76/85 anonim ***** válasza:
90%
Én keresek többet, közös kassza, bár a számlák külön vannak. Nálunk nem jelent ez gondot, házasok vagyunk, tisztában vagyunk ennek a jogi következményeivel. Az élet változik, volt ez fordítva is...
2023. szept. 25. 01:04
 77/85 anonim ***** válasza:
100%

Én képtelen lennék úgy összeköltözni valakivel, hogy ne legyünk közös kasszán. Most mindketten ugyanannyit keresünk, de volt olyan időszak, hogy az egyikünk többet, a másikunk kevesebbet, mi ebből sose csináltunk ügyet. Idegenek persze beleszóltak, jobban tudták, mint mi, de nem foglalkoztam velük. Közösen teszünk félre, stb.

De például van egy ismerősöm, aki ápoló, a férje vállalkozó (1 millió alatt keres, de 600-800 ezer között), ott pl. külön kassza van, pedig már gyerekük is született. A nő vesz mindent a gyereknek, mert hát a férje szerint a nő dolga a gyereknevelés, ebbe az anyagiak is beletartoznak, ergó olyan, mintha szó szerint magának szült volna. Ha a pénz fogyni kezd, de kell a gyereknek valami, akkor előbb meg kell ezt beszélnie a férjével, mire ő ad rá pénzt, de a blokkot és a visszajárót is kéri tőle vissza a vásárlás után. Ez egy ideig működött is, de azóta nagyon stresszes a kapcsolatuk, a csajnak fillérre pontosan előre kell terveznie mindent, a komának ételre pl. nem kell költenie, mert a felesége a saját keresetéből teszi azt elé. És a különbség is, hogy ki mit engedhet meg magának... A pasi veszi az x ezres forintos parfümöket, a nő meg örül ha egy dezodor le van akciózva. Nekem egy kapcsolat nem erről szól. Ha valakivel annyira komoly, hogy össze is költözünk, akkor igenis készen kell állni a közös kasszára. Mondjuk, én ebben nőttem fel, előttem ez volt a példa, mi se vitatkozunk sose a pénzen, 12 éve működik a dolog, még akkor is, ha egyikünk valamiért éppen munkaképtelenné válik kis időre. Nem vágjuk a fejéhez.

2023. szept. 25. 08:04
 78/85 anonim ***** válasza:
89%

Nézd, mások vagyunk. Én már azt is szánalmasnak tartom, amikor egy férfi akár csak udvarlás alatt hagyja, hogy a nő kifizesse a vacsora felét, vagy a közös nyaralás felét :D

Nekem ez annyira gáz, a külön kassza meg egyenesen nevetséges.

Aztán lehet, hogy én gondolom rosszul. 30F

2023. szept. 25. 09:39
 79/85 anonim ***** válasza:
100%

Hogyha ez tényleg kérdés, akkor nagyon komoly bajok vannak és ez nem párkapcsolat, hanem együttélés :D

Volt idő, amikor én kerestem jobban, most a barátom, mert én tartós betegség miatt nem dolgozhatok, mégsem volt kérdés sohasem a közös kassza.

Exem ellenben ilyen szrrágó volt, ő nem közösködik, mindenki abból él, amit keres.

Aztán pislogott, amikor közöltem vele, oké, én meg nem főzök két emberre ;) és sohasem főztem neki is - vagy akkor megveszi magának az alapanyagot, ugyebár. Ha már külön kassza.

2023. szept. 25. 10:38
 80/85 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy mekkora bérkülönbséggel egyezik meg egy pár közös kasszában, az KIZÁRÓLAG annak a két embernek a dolga. Párod passzív magatartása véleményem szerint a későbbiekben gondot fog okozni. Anyósod sosem áll majd le a duruzsolással, téged pedig folyamatosan bántani fog ez a dolog.

Ha amúgy sem kedveli az anyját, minek tartjátok a kapcsolatot vele, ami minden bizonnyal mérgező?

A minimum az lenne, ha párod határozottan leállítaná az anyját, mikor a ti pénzügyi dolgaitokat hozza szóba.

40N

2023. szept. 25. 11:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!