Családon belül közös kassza úgy, hogy te keresel többet? Belemennél?
Párod keres X-et, te 12X-et.
Ebben az esetben belemennél a közös bankszámlába, közös kasszába?
Vagy a gyerekkel, gyerekekkel járó kiadások legyenek közösek, minden más kiadás, vásárlás külön?
Más a te való világod, és más a miénk.
Én tényleg kívánom, hogy ne csak a kimutatásokból, felmérésekből éld az életedet, hanem tapasztalj is kicsit!
"Egy vállalkozó örül, ha nincsen negatívban a vállalkozása"
Erről pedig annyit, hogy ilyen esetben érdemesebb lenne más munkával keresnie a kenyérre valót.
"Nézd, elmondtam, hogy nem lehet ennyit megkeresni. Pont. Külföldön sem nagyon."
Ember, vedd már észre, h mennyire korlátolt, sötét, szűklátókörű vagy, de legalább arrogáns is...
Idegesítő a stílusod, ne ragozd, már elmondtad párszor. Tudjuk, nem létezik. Pont.
A 37 egy troll, ha nem tűnt volna fel. Minden kategóriaban direkt baromságot beszél, ti meg ugratok rá.
Szép volt, befektetőcsávó.
Közös bankszámla nálunk sincs, fel sem merült, de nrm fillérb.szóskodunk meg szamolgatunk egymással. Egyértelmű hogy ha gyerek is van nem sz.roskodunk. A nőnek ez az időszak penzügyileg szívás, mert pl a csedem magas, de ha gyeden lrszek annak maximuma van , szóval jóval kevesebbet kapok mint ami a csed meg a fizum volt. Szép lenne ha számolgatnom kéne. Van pár dolog amit ugyan nem beszéltunk meg konkrétan hogy ki mit fizet, de kialakult magától. Bizonyos időközönként megbeszéljuk mennyi van az én számlámon mennyi a páromén. Csak hogy tudjuk hogy állunk.
A csaladból soha senki nem pofazott bele hogy osszuk be a pénzt. Anyósnak sem nagyon kéne. A fizetés meg változhat főleg ha a nő sem vállal be rossz munkát majd a gyerekek miatt. Nalunk volt olyan hogy én nem találtam munkát vagy tanultam, volt hogy a férjem kapott még 1x annyit, most én kapok még 1x annyit pedig programozó a ferjem. Szóval bármi lehet az életben sose tudni. Mi igyekszünk a gyereknevelésben és a penzügyekben is csapatként működni. Máshogy nem lehet. Anyám egyszer adott egy olyan tanácsot, hogy tegyek felre csak magamnak ( ök rlváltak apámmal, csúnyán, de sosem működtek valami jól együtt, a végén a semmit kellett osztogatni). En mondtam hogy nálunk ilyen nem lesz, egy csapat vagyunk nem titkolózunk meg sunyiskodunk.
Erre véleményem szerint ez az adekvát válasz anyósnak: ez a dolog kizárólag rám és a páromra tartozik.
A kérdésre: úgy a jó, ahogy mindkét félnek tényleg jó, amiben meg tudnak állapodni.
Mi külön számlán vagyunk, de már közel negyven voltam, mikor összeházasodtunk, a férjem fölötte. Egy gyerekünk lett. Egyrészt ennyi idősen már megszoktam a külön számlát, másrészt a férjem talán örült volna a közösnek, de ő (finoman szólva) nem ért a pénzhez, így is kerültünk már bajba. Kifejezetten praktikus, hogy külön vagyunk.
De ha valakiknek közös van, és megbíznak ilyen téren is egymásban, az tök jó.
Ketten összesen olyan 800 ezer körül keresünk.
Gyerek nincs, nem is lesz.
Bevételektől függetlenül nincs közös kassza
“ Nézz szét kicsit a világban, vagy akár Budapest budai oldalán, ennyit tudok javasolni”
Pesten is lehet, a belvárosban MINDEN este tele vannak a drágább éttermek. Konkrétan egy órát kell várni egy szusira.
Amúgy most tudtam meg hogy kozmetikusként, diploma nélkül, jobban keresek mint egy légiforgalmi irányító :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!