Családon belül közös kassza úgy, hogy te keresel többet? Belemennél?
Párod keres X-et, te 12X-et.
Ebben az esetben belemennél a közös bankszámlába, közös kasszába?
Vagy a gyerekkel, gyerekekkel járó kiadások legyenek közösek, minden más kiadás, vásárlás külön?
Feleségem 150 nettót keres én, meg 700-at.
Közös kasszán vagyunk, és mindent megbeszélünk hogy mit veszünk magunknak. Értsd kb engedélyt kell kérnem mindenre ami kicsit drágább. Ez azért érdekesen működik, mert hiába spórolok valamire hónapokig ha ő meg gyakran jár vásárolni, így előfordulhat hogy én nem vehetek meg egy drágább dolgot a kocsihoz /xboxot stb, mert ő már vett egy drágább ruhát/cipőt/táskát/lakberendezési tárgyat a hónapban. Általában övé a döntés ezekben. Ez ilyen sajnos, de együtt tudok élni ezzel.
"hogyan kezeli a vőlegényed az anyja beszólásait, hagyja-e, hogy irányítsa?"
Sehogy. Az egyik fülén be, a másikon meg ki. Sokszor szerintem nem is figyel arra, miket mond az anyja.
Tehát a párod konfliktus kerülő, nem hajlandó konfrontálódni az anyjával akkor sem, ha épp Téged sérteget. Ez bizony hiba, mert egy férfi részéről az lenne a helyes viselkedés ilyenkor, ha kiáll melletted és határozottan leállítja az anyját.
Nem konfliktuskerülő, ezt a konkrét esetet nem is tudja.
Nyilván ha rólam van szó, összeveszik bárkivel, még az anyjával is.
Tedd azt, amit a vőlegényed:a kedves mama dumáját egyik füleden be, a másikon ki.
Amúgy én a helyedben nem az anyagiak miatt aggódnék. Félő, hogy anyóspajtás később szétcseszi a házasságotokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!