Családon belül közös kassza úgy, hogy te keresel többet? Belemennél?
Párod keres X-et, te 12X-et.
Ebben az esetben belemennél a közös bankszámlába, közös kasszába?
Vagy a gyerekkel, gyerekekkel járó kiadások legyenek közösek, minden más kiadás, vásárlás külön?
Gyerekes kiadás, lakhatás, étkezés, félretett pénz közös, a maradék saját. Nálunk így megy.
Közös bankszámla soha többet nem lesz.
Mivel felmerültek kérdések itt közben, tisztáznám: a kapcsolatunkban én vagyok a nő (és az is, aki kevesebbet keres).
A vőlegényemmel nincs semmi gond, ő már a kapcsolatunk elején is elmondta, hogy ami az övé, az az enyém is, például ha éppen kocsival szerettem valahová menni, vihettem nyugodtan az ő kocsiját (nekem akkor még nem volt autóm) stb.
Most ugye tervezzük az esküvőnket, nászutat is foglaltunk nemrég. Az édesanyja pedig megkérdezte, hogy NEKEM ezekre mégis miből telik, nem gondolta volna, hogy pályakezdőként ennyire jól keresek rögtön.
Majd elkezdte mondani, hogy szerinte igenis úgy kéne, hogy a közös dolgainkra a pénzt fele-fele arányban fizetjük ki, utána pedig mindenki költi a sajátját. Gyereket szeretnénk egy éven belül, mondtam neki, hogy azért baba, kisgyerek mellett ez a "mindennek a felét" elég kivitelezhetetlen, vagy a gyereknél az egyik gombóc fagyit fizeti az apja, a másikat én? Az volt a válasz, hogy a számlákkal, blokkokkal minden hónapban el lehet számolni egymás között. És hogy így senkinek nem lesz olyan érzése, hogy ki van használva a házasságában...
Nekem ez nagyon rosszul esett, nem is nagyon mondtam másoknak, az az igazság. De kíváncsi voltam, hogy "kívülállók" erről hogy gondolkoznak, viszont féltem, hogyha nyíltan leírom, hogy én keresek kevesebbet, akkor páran belém állnak itt.
11-es, sehol nem írtam sem a befektetésekről, sem a passzív jövedelmi forrásokról.
Hu, ha ilyen anyósod van akkor jó gyorsan nevelje meg a férjed.
Az én férjem a kapcsolatunk elején évekig tanult és én voltam a főkereső, mégsem pattogott az anyám..
Én egy ideje vezető beosztású vagyok, fixen jól keresek de a férjem vállalkozóként néha egy nap alatt keres 2M Ftot, mégsem téma ez a családjában.. nem sajnálják tőlem, de közük sincs hozzá.
Ha az anyósom vagy az anyám ilyet beszólt volna akkor elküldtem vna a f.szba de a férjem is az fix.
a férjem vállalkozóként néha egy nap alatt keres 2M Ftot
Az, hogy ennyit számláz, nem jelenti, hogy ennyit keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!