Közös, házasok vagyunk, de lényegében a kapcsolat elejétől az volt, sosem volt enyém - tiéd.
De ami a legfurabb, hogy magunknak sajnalunk vasarolni, egymasnak viszont nem. Teszem azt régi vagyam egy drága óra, magamnak sajnálnám megvenni, de a ferjemnek azonnal. Es ez fordítva is így van. 7 éve hazasok, harmic x évesek
2020. febr. 21. 19:52
2/25 anonim válasza:
Nekünk közös kasszánk van 28 éve, és jól működik. Mindig tudtuk, hogy a párom többet keres, hiszen én voltam itthon a 3 gyerekkel 8 évig és utána is mindig hátrányban voltam a munka világában.
Mi a kezdetektől fogva úgy terveztünk, hogy a család az első, ott pedig enyém volt értelemszerűen a nagyobb munka.
Sajnos azt tudom mondani, nekem is furcsa lenne a külön kassza, olyan, mintha máris bebiztosítaná magát arra a helyzetre, hogy mi lesz vele, ha lelépne... :(
2020. febr. 21. 19:57
3/25 anonim válasza:
Olyan értelemben nálunk se közös a kassza, hogy egy számlára érkezik kettőnk fizetése, de elvont értelemben mégis talán az. Felesben fizetünk minden közös kiadást. A nagyobb dolgokra közösen teszünk félre, a maradék pénzt meg mindenki beosztja. Ha éppen nem akarok új cipőt a hónapban akkor beteszem a lakásra gyűjtött pénz közé, ha meg kinéztem a 28. pár strandpapucsot, akkor nyugodt szívvel megveszem, mert az én pénzemből van és nem ezért nem tud majd enni a párom. Ő minden hónapban cigarettát vesz, bosszantó lenne, ha ezt a közösből tenné, így viszont nem zavar
2020. febr. 21. 20:01
4/25 anonim válasza:
Nekem 2-3x annyi a jövedelmem mint a feleségemnek, de természetesen közös kasszán vagyunk.
Viszont amikor még nem voltam házas és csak együtt éltem valakivel, részemről szóba sem jöhetett a közös kassza.
Még abban az esetben sem, ha a barátnőm keresett jobban, mert én még tanultam.
Szerintem házasságban, pláne ahol már gyerek vagy gyerekek vannak a közös kassza természetes, kapcsolatban csak a külön kassza.
3x annyi a fizetésem, mint az asszonynak, de közös a kassza. a maszek pénzeim nálam vannak, de csak azért, h szükség esetén betegyem a közösbe. vagy együtt gondolkodtok, vagy sehogy...
2020. febr. 21. 20:19
7/25 Metionin válasza:
Mi úgy csináljuk mint a 3-as válszoló és teljesen bevált. A külön kassza nem csak azt a szélsőséget jelenti hogy pl. akkor nem is vesznek a felek semmit csak saját maguknak. Egyszerűen megvan a 2 külön számla, a kiadások felesben mennek, vásárlást is nagyjából felesben fizetjük, hol ez, hol az fizeti a havi nagy bevásárlást. Ami marad, abból mindenki vesz magának amit akar vagy félreteszi. Szerintem teljesen jogos hogy pl. én könyveket veszek, a párom cigit, ezeket ne a másik pénzéből vegyük már meg ne kelljen engedélyt kérni hogy vehessek-e valamit. Ha a lakhatás, kaja, egyéb ki van fizetve, akkor mindenki szabadon gazdálkodik a maradékkal. Szerintem ahol nagyjából egyformán keresnek és nincs gyerek, ott ez a legegyszerűbb.
2020. febr. 21. 20:39
8/25 anonim válasza:
Nem ömlesztjük a fizut (nincs közös számla), de közösen gazdálkodunk. Az én számlámról mennek a kártyás fizetések, net, telefonok (páromé is), ha bevásárlást rendelünk, stb., párom fizeti az albérletet meg amit még kell esetleg. Ha nálam elfogy a pénz a kötelezőkre, akkor simán veszek ki az ő pénzéből is, nyilván szólok, de nem kell elszámolni vele. Szóval közösen kezeljük a kettönk pénzét.
2020. febr. 21. 20:43
9/25 anonim válasza:
Közös kassza már az elején. Nekem fura lenne külön. Elvileg egy pár minden közös.
2020. febr. 21. 21:03
10/25 anonim válasza:
"Az én párom nem akar közös kasszát"
Valamit azért csináljatok: pl. havonta egy adott összeget rakjatok össze ketten, és ebből fizessétek a közöset.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!