Külön kassza jó a pároddal vagy a közös?
Na de várj már.
Ez nem tiszta.
Te a saját fizudból fizeted a számlákat meg veszel kaját, stb, a párod meg semmit avgy csak csekély mértékbe?
vagy te elköltöd a pénzt ruhára, veszel néhány tisztítószert, a többi haszontallan hülyeségre megy és mindent ő fizet, emellett még kölcsön is kérsz tőle, mikor már elherdáltad a lóvét?
Szerintem egyik verzió sem oké. Mi úgy csináltuk, hogy közös kasszán volt a fizetésünk java része, és mindkettőnknek külön számlán (vagy kp-ben) az, amit magára költ. Ebből vehet bármilyen badarságot, ez általában a fizetésünk 10-15%-a. A többi ment takarékba, számlára, kajára, avgy csak úgy, hogy legyen ha kell. Az embernek gátat kell szabdni hogy tudjon tudatosan takarékoskodnia anélkül, hogy hiányérzete lenne. Az anyagi függetlenség a cél. Ezt pedig csak takarékossággal lehet elérni :)
Ha vissza kéri a pénzt,akkor léc.
Pár éven belül a falat kaparod majd a spórolás maniatol.
Hát semmiesetre sem az, hogy gyorsan szülsz neki egy gyereket.
Ez a külön kasszázás akkor működik, ha kb egyformán kerestek. Ha az egyik fél jóval kevesebbet keres, akkor a másik félnek vagy le kell adni az igényeiből, vagy maga mellé emelni a párját.
Ha együtt éltek és felezitek a kötelezőket, onnantól kezdve meg az egyik félnek még bőven marad habzsi-dőzsire, a másik meg számolja az aprót, az lakótársnak hívják nem párkapcsolatnak.
Véleményem szerint teljesen jól érzed, hogy ez gáz.Én is úgy gondolkozok mint te.
Az előző és a mostani kapcsolatomban is közös kassza volt a kezdetektől.Ha nem így lenne már éhen is haltam volna a gyerekekkel együtt.
Külön kasszán vagyunk.
Felesebe fizetünk mindent,kicsit macerás. Ez a megoldást találtuk ki kb.:az első percben,ahogy össze költöztünk.
Mind 2en fontosnak tartjuk azt,hogy annyit költsünk amenyit tudunk,és arrol ne kelljen beszámolni a másiknak.
Én teljes agyfh@sznak tartom az amicsi filmek-"jaj úristen költöttem 10dollárt,milesz ha megtudja a férjem?"
Nekem senki ne szoljon bele a költekezésembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!