A közös kassza egyszerű,mint egy darab kavics . Megjön a 2 fizetés,és a kettőtök kerestét összerakjátok,ebből fedeztek mindent .
Én gyerekekkel el sem tudnám képzelni a külön kasszát ,de mások vagyunk. Örökölt vagyont ,szingliként összespróolt pénzt ilyesmit nem tennék hozzáférhetővé rajtam kivül senkinek,de minden egyebet KÖZÖSEN kell fizetni,hiszen egy család vagytok ,nem ?
2016. febr. 29. 20:29
2/27 anonim válasza:
Komolyan nem értem ezeket a kérdéseket...
Felnőttem egy olyan családban,a hol volt egy közös meg egy hozott gyerek. Fizetéskor anyámék összerakták a pénzüket, aztán nekiálltak kifizetni belőle a csekkeket, aztán meg vásároltunk a maradékból. Ha betétet, akkor azt, ha 3 rekesz sört, akkor meg azt, ha a hozott gyereknek rakott szoknyát a ballagására, akkor meg azt.
Hogy lehet ezt máshogy???
2016. febr. 29. 20:33
3/27 anonim válasza:
én se igazán értem a kérdést, nálam is a közös kassza, az az összedobott pénz és abból fizetünk mindent, nincs olyan hogy nekem kell sampon férjemnek nasi azt fizesse külön a másik... nagyobb beruházásokat meg megbeszélünk van-e rá keret... :)
2016. febr. 29. 20:34
4/27 anonim válasza:
Őszintén szólva, nálunk a franc se nézegeti, hogy ki mikor mennyiért vásárolt be. A pelenkát az veszi meg, aki épp boltba megy mikor elfogy. Meg a nasit is meg a húst, meg a WC papírt. Nem fillérb*szóskodunk, egy család vagyunk.
2016. febr. 29. 20:37
5/27 anonim válasza:
A közös kasszának az a lényege, hogy mindenki mindent "belerak" és abból fizetik a kiadásokat. Ismerek olyanokat akiknél több gyerek után se nagyon van közös pénz. Röhej amikor az egyik már a falat kaparja, akkor a másik a hobbijára költ 1-2 százezret.
2016. febr. 29. 20:37
6/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Világ életemben a saját pénzemből éltem s költöttem. Ezért furcsa a közös kassza (amit majd most kezdünk el)
Ez mondjuk eszembe sem jutott h össze dobni a kettőt és abból vásárolni.
(jó tanács volt)
Bár mi kártyára kapjuk és mindig onnan szoktunk vásárolni (ezért vagy én vagy ő) ki mikor...
2016. febr. 29. 20:43
7/27 anonim válasza:
Amiről te beszélsz, az pont, hogy külön kassza...
2016. febr. 29. 20:56
8/27 anonim válasza:
Mi is külön számlára kapjuk a fizetésünket (én jelenleg a gyes+családit), aki boltba megy, az fizet. Ha valakinek elfogy, akkor vagy a másik megy vásárolni, vagy felvesz pénzt és odaadja. Ami marad hó végén, azt félretesszük közös megtakarításba.
2016. febr. 29. 21:05
9/27 anonim válasza:
Nekünk közös a számlánk. De pl. barátnőmék meg úgy csinálják, hogy egyikőjük fizetéséből élnek a másik fizetése pedig megy a megtakarításba. Ha az egyik fizetés valami miatt nem elég, akkor vesznek el a magtakarítós keretükből.
2016. febr. 29. 21:26
10/27 anonim válasza:
Csekket az fizeti aki épp a postára megy. Gyerek ebédjét az fizeti aki épp viszi a gyereket iskolába. Bevásárlást az fizeti, aki aznap megy bevásárolni. Ha meg közösen vásárolnak, akkor éppen az fizet, aki nem a gyereket foglalja le. Vagy akinek van a kártyáján pénz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!