Hogyan csináljátok a közös kasszát? 2 gyerek, egyik közös
Ki mit hogyan mikor mennyit fizet?!
Az oké h pl albérlet/rezsi fele-fele!
De a bevásárlásokat hogyan csináljátok?
- van h női dolgok kerülnek a kosárba akkor a nő fizesse?!
- vagy h pl apa veszi a nasikat magának, plusz az alapvető kenyér felvágott stb akkor azt apa fizesse?
- pelusokat ki szokta nálatok venni?
Lehet h túl bonyolult amit írtam, de nekem ez mondjuk furcsa és kicsit elvesztem a sorok között h a bevásárlásoknál kinek mikor kell fizetnie?
Mert mondjuk sztem az sem Megoldás h anya bevásárol 5-10ezrekért
Apa meg 3-5 ezrekért..
amirol irtál az a kulon kassza.
nálunk a férjem pénze teljesen elmegy a megélhetésre, az enyém meg, ugy ahogy van megy a kozosbe, illetve a gyerekek számlájára.
a kozosbol veszunk autot, abbol megyunk nyaralni..stb.
de lényegében a férjem pénze, az én pénzem, a mi pénzunk. tok mindegy, hogy most az enyémet -éljuk, fel, vagy az o fizetését. a lényegen nem változtat.
Nem vagyok ilyen helyzetben, meg a kérdés is elég régi már, de ha beleképzelem magam a szituációba, akkor ha mindenáron osztozkodni akartok, akkor csak úgy lehet ha kajáról ill. egyéb napi szükségletekről van szó, mint pl. szappan, tisztítószerek, hogy a hónap végén összeadjátok a vásárlások összegét, aztán elosztjátok a rátok eső résszel. Most az ilyesmiből, hogy ki eszi a nasit, ki használ több zsebkendőt, wc-papírt, felesleges ügyet csinálni. Ha mégis muszáj belőle ügyet csinálni, hiszen kevés a pénz ahhoz, hogy ennyire nagyvonalúak legyünk a másikkal szemben, akkor nem érdemes közös kasszázni.
Ha mégis közöset szeretnétek, akkor az a szülő, akinek egy gyereke van fizeti a saját részét plusz a közös gyermek költségeinek a felét; az a szülő, akinek kettő van, fizeti szintén a saját részét, plusz a közös gyerek költségeinek a felét. Ezenkívül a saját gyerekének a kiadásait, aki után kap gyerektartást. Ha meg nem lenne elég a gyt., akkor szól hónap végén a gyerek apjának, hogy rendezze a pluszköltségek felét.
Konkrét példa:
ti ketten felnőttek kb. egyforma mennyiséget esztek, az egyik gyerek már annyit eszik, mint egy felnőtt, míg a másik (tegyük fel ez a közös gyerek) feleannyit. Ekkor a közös kajaköltségek 36%-át fizeti az egygyerekes szülő, míg a 64%-át a kétgyerekes.
Csak akkor lehetnek problémák az ilyesfajta közös kasszával, ha ahogy írod, az egyik mindig többet költ a másiknál. Vagy ha az egyik fél költekezőbb típus, ruhák, szórakozás, míg a másik inkább spórolós. Vagy az egyik minden élelmiszerből márkásat, drágát venne, sok gyümölcsöt, míg a másik a legolcsóbbat mindenből, ill. alig enne gyümölcsöt, amik ugyebár nem olcsók, ilyesmik. Vagy ha egyik fél jóval többet eszik a másiknál.
Vagy abból lehetnek még gondok, ha az egyik fél sokkal többet keres a másinál, hallomásból tudok ilyet családról, ahol a közös gyereknek gyönyörű szobája van, hiszen apuka fizetéséből telik rá, míg az anyuka hozott gyerekének egyszerű, szerény szobája van, hiszen ott nem telik rá az anyuka fizetéséből + a gyerektartásból. A közös gyerek jár ide-oda, tanfolyamokra, míg a hozott gyerek nem. A közös gyereknek sok szép ruhája van, míg a hozottnak nem. Ilyesmiből lehetnek féltékenységi problémák. De hát ez van, a mostohaszülőnek nem kötelessége fizetni a hozott gyerek igényeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!