Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan csináljátok a közös...

Hogyan csináljátok a közös kasszát? 2 gyerek, egyik közös

Figyelt kérdés

Ki mit hogyan mikor mennyit fizet?!

Az oké h pl albérlet/rezsi fele-fele!

De a bevásárlásokat hogyan csináljátok?

- van h női dolgok kerülnek a kosárba akkor a nő fizesse?!

- vagy h pl apa veszi a nasikat magának, plusz az alapvető kenyér felvágott stb akkor azt apa fizesse?

- pelusokat ki szokta nálatok venni?

Lehet h túl bonyolult amit írtam, de nekem ez mondjuk furcsa és kicsit elvesztem a sorok között h a bevásárlásoknál kinek mikor kell fizetnie?

Mert mondjuk sztem az sem Megoldás h anya bevásárol 5-10ezrekért

Apa meg 3-5 ezrekért..

2016. febr. 29. 20:24
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Mindketten többet keresünk, mint amennyit normális, szerény életvitel mellett el tudunk költeni. Így hónap elején ugyanannyi pénzt bedobunk a közösbe, + én a hozott gyermekem utáni gyerektartást is. Ha elfogyna, ő szokta kipótolni. (ritkán) A nagyobb kiadásokat, nyaralásokat egyeztetjük, megegyezés szerint fizetjük. Van közös, spórolt pénzünk is, de van saját is. Aki egyszer megégette már magát, az szerintem nem szívesen megy bele a klasszikus közösbe. Én még egyszer biztos nem nulláznám le magamat.
2016. márc. 1. 14:44
 22/27 anonim ***** válasza:
nálunk lényegében ugyanúgy működik, mint a 15. válaszolónál. Általában nem nyúlunk hozzá a férjem fizetéséhez, amíg van az enyémből.
2016. márc. 1. 15:43
 23/27 anonim ***** válasza:
Nálunk külön számlánk van de közösen költjük el férjem fizeti csekkeket,és az auto javitását ,tankolását ,a fizetéséböl,én meg kaját,a fiain iskolai ebédjét ,lányunk ovis dolgait,ruhát ,cipőtket stb .fizetem .
2016. márc. 1. 17:16
 24/27 anonim ***** válasza:

amirol irtál az a kulon kassza.

nálunk a férjem pénze teljesen elmegy a megélhetésre, az enyém meg, ugy ahogy van megy a kozosbe, illetve a gyerekek számlájára.

a kozosbol veszunk autot, abbol megyunk nyaralni..stb.

de lényegében a férjem pénze, az én pénzem, a mi pénzunk. tok mindegy, hogy most az enyémet -éljuk, fel, vagy az o fizetését. a lényegen nem változtat.

2016. márc. 2. 23:19
 25/27 anonim ***** válasza:

Nem vagyok ilyen helyzetben, meg a kérdés is elég régi már, de ha beleképzelem magam a szituációba, akkor ha mindenáron osztozkodni akartok, akkor csak úgy lehet ha kajáról ill. egyéb napi szükségletekről van szó, mint pl. szappan, tisztítószerek, hogy a hónap végén összeadjátok a vásárlások összegét, aztán elosztjátok a rátok eső résszel. Most az ilyesmiből, hogy ki eszi a nasit, ki használ több zsebkendőt, wc-papírt, felesleges ügyet csinálni. Ha mégis muszáj belőle ügyet csinálni, hiszen kevés a pénz ahhoz, hogy ennyire nagyvonalúak legyünk a másikkal szemben, akkor nem érdemes közös kasszázni.

Ha mégis közöset szeretnétek, akkor az a szülő, akinek egy gyereke van fizeti a saját részét plusz a közös gyermek költségeinek a felét; az a szülő, akinek kettő van, fizeti szintén a saját részét, plusz a közös gyerek költségeinek a felét. Ezenkívül a saját gyerekének a kiadásait, aki után kap gyerektartást. Ha meg nem lenne elég a gyt., akkor szól hónap végén a gyerek apjának, hogy rendezze a pluszköltségek felét.

Konkrét példa:

ti ketten felnőttek kb. egyforma mennyiséget esztek, az egyik gyerek már annyit eszik, mint egy felnőtt, míg a másik (tegyük fel ez a közös gyerek) feleannyit. Ekkor a közös kajaköltségek 36%-át fizeti az egygyerekes szülő, míg a 64%-át a kétgyerekes.

2022. szept. 5. 02:54
 26/27 anonim ***** válasza:
Mondjuk vannak olyan párok is, ahol egyik fél másfélszer vagy akár kétszer annyit eszik, mint a másik. Ilyenkor ezt is bele kell kalkulálni. Vagy ha az egyik fél csak döglik, míg a másik végzi az összes főzést, házimunkát. Ilyenkor a dolgos félnek jár a közös költségeket illetően fizetségbeli könnyítés.
2022. szept. 5. 03:14
 27/27 anonim ***** válasza:

Csak akkor lehetnek problémák az ilyesfajta közös kasszával, ha ahogy írod, az egyik mindig többet költ a másiknál. Vagy ha az egyik fél költekezőbb típus, ruhák, szórakozás, míg a másik inkább spórolós. Vagy az egyik minden élelmiszerből márkásat, drágát venne, sok gyümölcsöt, míg a másik a legolcsóbbat mindenből, ill. alig enne gyümölcsöt, amik ugyebár nem olcsók, ilyesmik. Vagy ha egyik fél jóval többet eszik a másiknál.

Vagy abból lehetnek még gondok, ha az egyik fél sokkal többet keres a másinál, hallomásból tudok ilyet családról, ahol a közös gyereknek gyönyörű szobája van, hiszen apuka fizetéséből telik rá, míg az anyuka hozott gyerekének egyszerű, szerény szobája van, hiszen ott nem telik rá az anyuka fizetéséből + a gyerektartásból. A közös gyerek jár ide-oda, tanfolyamokra, míg a hozott gyerek nem. A közös gyereknek sok szép ruhája van, míg a hozottnak nem. Ilyesmiből lehetnek féltékenységi problémák. De hát ez van, a mostohaszülőnek nem kötelessége fizetni a hozott gyerek igényeit.

2022. szept. 5. 03:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!