Külön kassza jó a pároddal vagy a közös?
Jó nagy balek vagy szívem. A rezsi mellett a kaja meg a tisztítószerek a legnagyobb tétel, és ezt te önként dalolva fizeted egyedül, miközben te keresel kevesebbet. Hát gratulálok.
Ha már mindenképp különkasszázni akar a csávó (ami azért lássuk be nem egy ördögtől való ötlet, hisz még alig fél éve vagytok együtt), akkor rendesen felezzetek mindent. Úgy igazítsd a vásárlásokat, hogy az számodra se legyen anyagilag megterhelő. Ha meg valaki akar valami extrát, akkor megveszi szépen magának.
De ha ennyire nem érzed magad jól vele, akkor miért vagytok együtt?
Vagy az egész kamu, és valóban azt akarod, hogy eltartson, vagy nem értelek, de komolyan.
31 éve vagyok együtt a párommal, 29 éve vagyunk házasok.
Külön kasszán vagyunk, és tökéletesen működik.
A havi kalkulálható kiadásokat ( rezsi, hiteltörlesztés)felosztottuk, vaalmint ő fizeti a háztartási kiadásokat ( mosópor, WC-papír,fogkrém...) én az autóval kapcsolatos költségeket ( CASCO, KGFB, üzemanyag, szerviz...). A maradékból mindenki azt csinál amit akar.
Hétköznap nem főzünk. Hetente 1 -2 alkalommal vásárolunk be, ilyenkor ki-ki fizeti amit csak magának vesz ( pld. én nem iszok mentes vizet, ő nem eszik mustár vagy majonézt), a többit itthon elosztjuk.
Felváltva hívjuk meg egymást étterembe, színházba, moziba.
Van hogy kölcsönkérünk, mert mondjuk nem akarunk már KP-t felvenni, nincs nálunk a kártya - mindig megadjuk.
Soha nem volt még ebből problémánk.
kérdésre: külön kasszán, megis közös. külön van kártyánk, de mi vezetünk költségvetést, mire kell költeni, stb. Tudjuk mennyi van a másik kártyáján, illetve nem mondunk olyat, hogy én pénzem, te pénzed. A mi pénzünk és kész. Közösen vásárolunk, megbeszélünk mindent, hogy miket kell venni, illetve a saját igényeiknek való dolgokat is megmondjuk, hogy szeretnénk, és megnézzük, hogy telik-e rá. Ez azért is jó, mert így mindketten tudunk tervezgetni előre, hogy mit kellene még a lakásba megvenni, és mondjuk adott hónapba sikerül-e(bútorok, elektronikai eszközök).
Kommentekre: jézusom, hagyd el. ez nagyon gáz így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!