Külön kassza jó a pároddal vagy a közös?
Szerintem hónap elején, amikor mindketten kaptok fizut le kéne ülni és összeadogatni mire kell költeni a hónapban
A számlákat, albérleti díjat mindenképpen fizessétek felesben.
Amit kajára költötök, azt is felesben kéne.
El kell rakni a blokkot és elfelezni.
Ezen felül, ami kimarad a fizetésből neked,vagy neki, az meg legyen saját, arra megy el amire akarjátok, ne kelljen elszámolni róla.
De a számlák,kaja és egyéb közös költségeket fizessétek 50-50%-ban.
Én max azt tudom elképzelni, hogyha az egyikőtök mondjuk dupla annyit keres, akkor mondjuk 60-40%-ban fizetni ezeket.
De igazából nektek kell megbeszélni és megegyezni.
Amíg nem sikerül ezt megbeszélni,addig nem nagyon kéne gyereket vállalni.
Mert valóban gáz, hogyha egy nő megszüli a közös gyereket és utána a férfi minden forintot sajnál tőle, a nő meg egy fodrászt sem engedhet meg magának így.
Ezt jobb letisztázni még gyerek előtt
Nálunk is hasonló a helyzet, csak velem él a lányom. Nekem egyértelmű volt, hogy (legalább egy ideig) külön kasszán leszünk. A lányomat nekem és az apjának kell eltartanunk, nem a páromnak.
Nyilván nem filléreztünk, de nem is szállt be a lányommal vagy magammal kapcsolatos kiadásokba (ruha, különóra, gyógyszerek) stb.
Házasság előtt pár hónappal lettünk közös kasszán.
Nekem nagyon furcsa, hogy nem tudsz vele erről beszélni. Ez nem is igazán a pénzről szól, hanem a kommunikációról. Ha neked így nem jó, üljetek le megbeszélni. Néma gyereknek...
Az a megoldàs, hogy leültök, megbeszélni.
Szerintem jó a külön kassza, ha ilyen kevés ideje vagytok együtt. De ezek szerint egyedül sem tudnàd fenntartani magad.
Nekünk közös van, de senki nem adja le a másiknak a pénzét. Miért is tennénk?Számlàt àltalában ő fizeti ki, sőt vásàrolni is ő jár többet, de én leveszem a pénzt és berakom a pénztárcámba, ami mindig a szobàban van, abból vesz ki ha kell. Sőt ő is leveszi a maradék kp-t(így làtjuk h ténylegesen mennyi pénzünk van)a szàmlák kifizetése után. Pàr ezer forint marad csak a kártyàn vészhelyzet esetére.
Üljetek le, megbeszélni, h közös kassza-e vagy sem. Vagy a ti helyzetetekben van egy másik megoldàs. UGYANANNYI pénzt ad oda, amit te is keresel, és a kettőtök összegéből gyertek ki egy hónapban. Rezsi, kaja, minden màs. A maradék marad neki, ha ennyivel jobban keres, kell neki is biztosíték, h nem a pénzére hajtasz. Ha az összerakott pénzből marad, akkor meg költheted magadra. Ha nem marad, akkor neked is jobb munkát kellene nézni, mert ha egyedül maradsz nem tudod fentartani magad, ha így sem megy.
"Pedig ez természetes hogy egy nő kezeli a pénzt szerintem"
Na itt van a kutya elásva, baj van a gondolkodásoddal.
Szerinted egy férfi teljesen alkalmatlan arra, hogy pl. ki bírja fizetni a csekkeket?!
A férfinek pl. joga volt tanulni, joga volt diplomáznia, joga volt doktorálnia, joga volt jól fizető állásokat betöltenie, joga volt egy egész gyárat vagy akár egy bankot elvezetnie, de a fizetését azt már KIZÁRÓLAG te akarod beosztani.
Érdekes hozzáállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!