Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külön kassza jó a pároddal...

Külön kassza jó a pároddal vagy a közös?

Figyelt kérdés
A volt párommal msjdnem 18 évig voltunk együtt.Fiatalon kerültünk össze,mindent magunknak vettünk meg az évek folyamán.Természetes volt hogy közös kasszán vagyunk.Én kezeltem a pénzt,mivel én vásároltam,csekkeket en adtam fel stb.Viszont a mostani párommal 7 honapja lakunk együtt és ha elfogy a pénzem kölcsön kérek tőle.😕Szerintem ez tiszta gáz.Így nem érzem azt a családi összetartást amit kellene.Babát szeretnénk,de így hogy?!Majd kölcsön kérek pelenkára?!Én nem tudom mondani neki ezt mert ő keresi a több pénzt.Mi erre a megoldás?
2017. ápr. 26. 20:46
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
30%
Mi férjemel külön kasszán vagyunk ,ő fizeti számlákat,az auto költségeit,közösköltséget,én meg a kaját,tisztitoszereket,tusfürdöt stb,gyerekek kiadásait ovi-suli,ruha ,ja és férjem gyüjti össze pénzt nyaralásra .
2017. ápr. 27. 05:42
 32/59 A kérdező kommentje:
Nem igazán jo ez a külön kasszázás.😕Tényleg mint az idegenek....
2017. ápr. 27. 05:52
 33/59 anonim ***** válasza:
100%
Mi közös kasszán vagyunk a férjemmel, de az első időkben mi sem voltunk azon. Szerintem még nem éltek együtt annyi ideje, hogy kialakuljon az a természetes bizalom, ami alapján az anyjának leadta a fizetés,t majd a feleségének, ennyi. Vagy egyszerűen csak megszokta a 4 év különélés alatt azt, hogy a kötelezők kifizetésén túl mennyire jó, amikor azt csinál a keresetével, ami neki tetszik, és nem kell kuncsorognia, kérnie, ha a saját pénzével rendelkezni akarna. És miért is lenne neki másként, hiszen belead a kiadásokba, nem rajtad élősködik, pusztán jobban keres mint te, így neki több marad magára. Értem én, hogy neked ez fáj, mert te viszont ezek szerint több pénzre szorulnál rá, mint amit megkeresel, de akkor le kell vele ülni, és megbeszélni, hogy ne felezzetek, hanem jövedelemarányosan dobjatok össze egy összeget, amiből a közös kiadások mennek. Azért a nagy családi egység alapján ne várd már tőle, hogy majd ő finanszírozza az életedet azért, mert kevesebbet keresel és még a fiadat is tartod, ráadásul még házasok se vagytok, csak együtt éltek 7 hónapja. Nem első bálozók vagytok, hanem olyan emberek, akik már egyszer megégették magukat. És azért hadd jegyezzem meg, hogy ugyan nem vagyok a külön kassza híve hosszú távon, de érdekes módon mindig annak van vele baja, aki kevsebbet keres és igényt tartana a másik jövedelmére...ez azért gáz, ugye te is érzed?
2017. ápr. 27. 06:22
 34/59 anonim ***** válasza:
31%
Mi mindent felesben fizetünk, ami közös. A maradékkal mindenki azt csinál, amit akar. Szerintem így a legjobb. Elég hiányosan kommunikáltok. :)
2017. ápr. 27. 07:30
 35/59 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem hónap elején, amikor mindketten kaptok fizut le kéne ülni és összeadogatni mire kell költeni a hónapban

A számlákat, albérleti díjat mindenképpen fizessétek felesben.

Amit kajára költötök, azt is felesben kéne.

El kell rakni a blokkot és elfelezni.

Ezen felül, ami kimarad a fizetésből neked,vagy neki, az meg legyen saját, arra megy el amire akarjátok, ne kelljen elszámolni róla.

De a számlák,kaja és egyéb közös költségeket fizessétek 50-50%-ban.

Én max azt tudom elképzelni, hogyha az egyikőtök mondjuk dupla annyit keres, akkor mondjuk 60-40%-ban fizetni ezeket.

De igazából nektek kell megbeszélni és megegyezni.

Amíg nem sikerül ezt megbeszélni,addig nem nagyon kéne gyereket vállalni.

Mert valóban gáz, hogyha egy nő megszüli a közös gyereket és utána a férfi minden forintot sajnál tőle, a nő meg egy fodrászt sem engedhet meg magának így.

Ezt jobb letisztázni még gyerek előtt

2017. ápr. 27. 07:44
 36/59 anonim ***** válasza:
58%

Nálunk is hasonló a helyzet, csak velem él a lányom. Nekem egyértelmű volt, hogy (legalább egy ideig) külön kasszán leszünk. A lányomat nekem és az apjának kell eltartanunk, nem a páromnak.

Nyilván nem filléreztünk, de nem is szállt be a lányommal vagy magammal kapcsolatos kiadásokba (ruha, különóra, gyógyszerek) stb.

Házasság előtt pár hónappal lettünk közös kasszán.

Nekem nagyon furcsa, hogy nem tudsz vele erről beszélni. Ez nem is igazán a pénzről szól, hanem a kommunikációról. Ha neked így nem jó, üljetek le megbeszélni. Néma gyereknek...

2017. ápr. 27. 07:55
 37/59 anonim ***** válasza:
96%
vele élsz, de beszélni nem tudsz vele? gyerek?! minek, amíg fosol tőle????
2017. ápr. 27. 08:52
 38/59 anonim ***** válasza:
73%

Az a megoldàs, hogy leültök, megbeszélni.

Szerintem jó a külön kassza, ha ilyen kevés ideje vagytok együtt. De ezek szerint egyedül sem tudnàd fenntartani magad.

Nekünk közös van, de senki nem adja le a másiknak a pénzét. Miért is tennénk?Számlàt àltalában ő fizeti ki, sőt vásàrolni is ő jár többet, de én leveszem a pénzt és berakom a pénztárcámba, ami mindig a szobàban van, abból vesz ki ha kell. Sőt ő is leveszi a maradék kp-t(így làtjuk h ténylegesen mennyi pénzünk van)a szàmlák kifizetése után. Pàr ezer forint marad csak a kártyàn vészhelyzet esetére.

Üljetek le, megbeszélni, h közös kassza-e vagy sem. Vagy a ti helyzetetekben van egy másik megoldàs. UGYANANNYI pénzt ad oda, amit te is keresel, és a kettőtök összegéből gyertek ki egy hónapban. Rezsi, kaja, minden màs. A maradék marad neki, ha ennyivel jobban keres, kell neki is biztosíték, h nem a pénzére hajtasz. Ha az összerakott pénzből marad, akkor meg költheted magadra. Ha nem marad, akkor neked is jobb munkát kellene nézni, mert ha egyedül maradsz nem tudod fentartani magad, ha így sem megy.

2017. ápr. 27. 10:09
 39/59 anonim ***** válasza:
97%
"Remélem helyre zökkenünk és kialakul." - Nem! Ugye nem mondod komolyan, hogy gyereket akarsz tőle, de a felmerülő problémák kezelése ebben merül ki? "Kialakul..." Nem alakul ki, ki kell alakítani.
2017. ápr. 27. 10:10
 40/59 anonim ***** válasza:
67%

"Pedig ez természetes hogy egy nő kezeli a pénzt szerintem"

Na itt van a kutya elásva, baj van a gondolkodásoddal.

Szerinted egy férfi teljesen alkalmatlan arra, hogy pl. ki bírja fizetni a csekkeket?!

A férfinek pl. joga volt tanulni, joga volt diplomáznia, joga volt doktorálnia, joga volt jól fizető állásokat betöltenie, joga volt egy egész gyárat vagy akár egy bankot elvezetnie, de a fizetését azt már KIZÁRÓLAG te akarod beosztani.

Érdekes hozzáállás.

2017. ápr. 27. 10:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!