Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Közös vagy külön kassza?

Közös vagy külön kassza?

Figyelt kérdés
Nálatok hogyan működik és hogy alakult ki? Az én párom nem akar közös kasszát, de nekem ez így olyan fura...
2020. febr. 21. 19:42
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
84%
Közös. Általában nálam van a pénz és a bankkártyák, de ha a páromnak kell kiveszi és használja. Nem vagyunk házasok, de közös ház-hitel, közös gyerek van. Nekem van az előző kapcsolatomból két gyerekem, a nagyobb nem velünk él már. A páromnak van egy lakása ami ki van adva, de az abból származó bevétel is közös. Ha valamit venni akarunk magunknak azt megbeszéljük belefér e. Ha a gyerekeknek kell valami azt is megbeszéljük. A megtakarít@sról is közösen döntünk. Az én gyerekeim kiadásai is a közösből mennek. Mondjuk ezért végtelenül hálás vagyok neki, mert igazság szerint nem neki kéne finanszírozni ezeket, de nem problémázik rajta,pedig ahogy a tini lányom viselkedik vele néha az vérlázító. Párszor már megjegyezte, hogy nem kellene esetleg a gyerek apjának is beszállni ebbe-abba? Persze ez teljesen jogos de apuka anyagilag nem teszi oda magát. De bármilyen kiadás merül fel mindig azt mondja, ne aggódj megoldjuk.
2020. febr. 22. 07:53
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
A bankszámla az enyém, de igazából közös kasszán vagyunk. Minden bevételünk erre érkezik, és mind a kettőnknek van bankkártyája hozzá.
2020. febr. 22. 08:54
 23/25 anonim ***** válasza:
96%
Közös a kasszánk. A feleségem főállású anya, és amit kap havonta azt soha nem kérdezem meg, mire költi, az az ő zsebpénze. Neki van társkártyája a számlámhoz és arról vásárol ahogy neki tetszik. Én keresem a pénz java részét.
2020. febr. 22. 09:24
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Házasságban közös kassza - ahogy már írtam is - mert ha csak nincs külön erre vonatkozó házassági szerződés, válás esetén minden, a házasság ideje alatt szerzett dolog feleződik, még ha az egyikük végig nem is dolgozott.

Együtt élő - nem házas - párok esetében van értelme a külön kasszának, mert szétválás esetén kevesebb a gond a közös idő alatt szerzett javakkal. De esetükben is lehet vitatkozni utólag egy-egy nagyobb közösen fizetett beruházáson, de ez legyen az egyéni problémájuk, ha a nagy szerelem hevében nem papírozták le. És nem szokták...

2020. febr. 22. 10:13
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi 15 éve közös kasszán vagyunk, sosem volt konfliktus semmiből. Ha nagyobb dolgot akarunk venni, akkor azt megbeszéljük a másikkal. Senki nem nézi ki mire és mennyit költ.
2020. febr. 22. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!