Közös vagy külön kassza?
Figyelt kérdés
Nálatok hogyan működik és hogy alakult ki? Az én párom nem akar közös kasszát, de nekem ez így olyan fura...2020. febr. 21. 19:42
21/25 anonim válasza:
Közös. Általában nálam van a pénz és a bankkártyák, de ha a páromnak kell kiveszi és használja. Nem vagyunk házasok, de közös ház-hitel, közös gyerek van. Nekem van az előző kapcsolatomból két gyerekem, a nagyobb nem velünk él már. A páromnak van egy lakása ami ki van adva, de az abból származó bevétel is közös. Ha valamit venni akarunk magunknak azt megbeszéljük belefér e. Ha a gyerekeknek kell valami azt is megbeszéljük. A megtakarít@sról is közösen döntünk. Az én gyerekeim kiadásai is a közösből mennek. Mondjuk ezért végtelenül hálás vagyok neki, mert igazság szerint nem neki kéne finanszírozni ezeket, de nem problémázik rajta,pedig ahogy a tini lányom viselkedik vele néha az vérlázító. Párszor már megjegyezte, hogy nem kellene esetleg a gyerek apjának is beszállni ebbe-abba? Persze ez teljesen jogos de apuka anyagilag nem teszi oda magát. De bármilyen kiadás merül fel mindig azt mondja, ne aggódj megoldjuk.
22/25 anonim válasza:
A bankszámla az enyém, de igazából közös kasszán vagyunk. Minden bevételünk erre érkezik, és mind a kettőnknek van bankkártyája hozzá.
23/25 anonim válasza:
Közös a kasszánk. A feleségem főállású anya, és amit kap havonta azt soha nem kérdezem meg, mire költi, az az ő zsebpénze. Neki van társkártyája a számlámhoz és arról vásárol ahogy neki tetszik. Én keresem a pénz java részét.
24/25 anonim válasza:
Házasságban közös kassza - ahogy már írtam is - mert ha csak nincs külön erre vonatkozó házassági szerződés, válás esetén minden, a házasság ideje alatt szerzett dolog feleződik, még ha az egyikük végig nem is dolgozott.
Együtt élő - nem házas - párok esetében van értelme a külön kasszának, mert szétválás esetén kevesebb a gond a közös idő alatt szerzett javakkal. De esetükben is lehet vitatkozni utólag egy-egy nagyobb közösen fizetett beruházáson, de ez legyen az egyéni problémájuk, ha a nagy szerelem hevében nem papírozták le. És nem szokták...
25/25 anonim válasza:
Mi 15 éve közös kasszán vagyunk, sosem volt konfliktus semmiből. Ha nagyobb dolgot akarunk venni, akkor azt megbeszéljük a másikkal. Senki nem nézi ki mire és mennyit költ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!