Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Közös vagy külön kassza?

Közös vagy külön kassza?

Figyelt kérdés
Nálatok hogyan működik és hogy alakult ki? Az én párom nem akar közös kasszát, de nekem ez így olyan fura...
2020. febr. 21. 19:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
86%

Házasságban közös, gyakorló együttélésnél külön.

Volt részem benne, hogy a másik vásárlási és pénzkezelési szokásai miatt mindig a szükség f***án lovagoltunk, na nekem ebből többet nem kell!

2020. febr. 21. 21:16
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Közös. Hatások vagyunk, de már a kapcsolatunk eleje óta közös a kassza. Nem volt sosem én pénzed, te pénzed.
2020. febr. 21. 21:17
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Házasok * :D
2020. febr. 21. 21:17
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

2 külön számlánk van de közös a kassza.

Néha ő fizet néha én mikor hogy sikerül.

7 éve működik 🤷‍♀️ pedig nálam sokszor többet keresett, de volt mikor én kerestem többet nála.

2020. febr. 21. 21:22
 15/25 anonim ***** válasza:
95%

Közös. Nálam van minden pénz 😂😂

Viccen kívül, közös a számlánk, a férjem utál pénzzel foglalkozni, úgyhogy van nála pár ezer, de ennyi.

2020. febr. 21. 21:28
 16/25 anonim ***** válasza:
89%

Mi nem vagyunk még házasok, és nincs közös kassza. Mindketten jól keresünk és kb. ugyanannyit. A közös dolgokat (rezsi, utazás) felesben fizetjük, de a maradék pénzével mindenki maga gazdálkodik.

Én sokat gondolkodtam ezen a közös kassza dolgon, neki van egy elég drága hobbija, ha minden pénz közös lenne, akkor az én pénzemből költene a hobbijára, míg én nem veszek magamnak semmit? Vagy csak annyit költene, amennyit beleadott ő is, de akkor meg mi értelme a közös kasszának?

Ha gyerek van, az is más, meg ha valamelyik fél kiesik a munkából, akkor nyilván érdekesen jönne ki, hogy egyik fél kényelmesen megél, míg a másik szűkölködik.

De ahogy írtam, nálunk jól működik ez, közös dolgokat együtt, a maradék mindenkinek a sajátja. Talán ha lenne gyerekünk újragondolnánk, de én akkor is ragaszkodnék saját tartalékhoz, mert nekem az kell a biztonságérzetemhez.

2020. febr. 21. 22:43
 17/25 anonim ***** válasza:
11%

"Ha gyerek van, az is más"

Miért?

Szerintetek csak az egyiknek kellene a gyerekre költeni?

2020. febr. 22. 01:49
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Kozos kassza.

2x annyit keresek mint a felesegem tehat rosszul jarna ha mindent felesben fizetnenk :D

Igy a legegyszerubb. Hazasok vagyunk es kozos celjaink vannak.

2020. febr. 22. 05:00
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Közös a kassza. Az én bevételem jelenleg 130 E, a férjemé pedig kb. 800 E, épp a harmadik gyerekkel vagyok gyeden, jól is nézne ki a külön kassza! Egy közös bankszámlánk van, amihez mindkettőnknek van kártyája.

De ha belegondolok, volt olyan hapsim, még a gyerekek és a férjem előtt, akivel tuti nem közöskasszáztam volna, pedig együttélni szívesen együttéltem volna vele. De nem bíztam volna az pénzügyi döntéseiben, ha mégoly szerelmes is voltam. Családot tuti nem alapítottam volna velük.

2020. febr. 22. 05:59
 20/25 anonim ***** válasza:
78%
Külön számlája van mind kettönknek.én fizetem az ennivalót,és gyerekek dolgait ,ő a lakás kiadásait és kocsi fenntartását javítását.
2020. febr. 22. 07:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!