Családon belül közös kassza úgy, hogy te keresel többet? Belemennél?
Párod keres X-et, te 12X-et.
Ebben az esetben belemennél a közös bankszámlába, közös kasszába?
Vagy a gyerekkel, gyerekekkel járó kiadások legyenek közösek, minden más kiadás, vásárlás külön?
Szerintem látható a mindennapokban is, hogy nem mindenki a bérminimum szintjén mozog.
Kár ezt itt boncolgatni, vitatni, lehetetlent kiabálni.
Hát nézd, én nem Magyarországon élek. Amikor ide költöztem a férjemmel én nem kerestem semmit, ő tartott el. Amikor össze hazasodtunk, itt alap volt az azonnali, visszamenőleges vagyonkozosseg, ami azt jelenti, minden házasság előtti vagyon közös lesz. Ő tudta ezt, én nem, ő azt is tudta, választhatta volna a külön vagyont, vagy a házasság utáni vagyonkozosseget. Nekem pár évvel a hazassagkotesunk után derült ki, hogy amikor ő azt mondta, enyém a fele háza, az nem kedvesség volt, hanem tény.
Igen, van aki nem problémáik az anyagiakon
"Aki azt mondja, hogy 3 millió feletti keresete van, az szimplán hazudik."
Nézz szét kicsit a világban, vagy akár Budapest budai oldalán, ennyit tudok javasolni.
"Aztán a másik dolog, hogy szerinted aki ennyire kőgazdag, az hozzámegy egy sutyerák alakhoz, aki bérminimumot megéri keresni, mert se szakmája, se semmilye nincsen?"
Nem vagyok sutyerák alak, szimplán korábban tanultam, egyetemre jártam, július óta dolgozom főállásban.
"az élettársam dolgozzon, mert minek? "
Mert nagyon szeretem a szakmámat, szenvedélyesen érdekel, még úgy is, hogy pályakezdőként nem milliókat lapátolok haza.
Kérdező, kérdezd már meg az anyós jelöltedtől, hogy ha pl. gyereketek lesz, akkor szerinte ki maradjon vele otthon? Mert az a fél ki fog esni a munkából és akkor már az nem is eszik? Vagy mi az elképzelése?
Jó lenne azt is tudni, hogy pl az ő házasságában ki keres többet, vagy ez náluk hogy működik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!