Válni 10 hónapos gyerek mellett? Meddig kéne ezt tűrjem?
A férjemmel arra a döntésre jutottunk, hogy szeptembertől újra dolgozom, és ő lesz itthon a lányunkkal. Én azt szerettem volna, ha anyukám van vele, a férjem ezt ellenezte, így lett ő. Na azóta felfordulás az életünk...
A napirendet egyáltalán nem tartja, tegnap még lefektette aludni délután 5-kor is a gyereket, én meg szenvedtem az altatással így éjszakába nyúlóan. Nem figyel rá, nem fejleszti, nem játszik vele értelmesen. Sétálni nem viszi, mert az neki unalmas, és hogy ugyanúgy elvan a teraszon is a babakocsiban, minek sétálgasson ezért vele fel-alá.
Nem azt mondom, hogy éhezteti, meg elhanyagolja, de pl. simán odaadja neki a bolti joghurtot, vagy krémtúrót, nem játszik vele semmiféle készségfejlesztő dolgot, nem hordja el tornázni, mert hogy csúsznak összevissza a napirenddel és nem érnek oda.
A háztartással sem foglalkozik. Hazajövök 5-6-kor akár, és ami vár, az a kupi, rendetlenség, mosatlan halom (úgy, hogy van mosogatógépünk, tehát csak bele kéne pakolnia. Vagy kérem reggel, hogyha lejár a mosógép, tegye már át a szárítógépbe a ruhákat majd. Este 8-kor még ugyanúgy a mosógépben voltak a vizes ruhák...
Vagy magának rendel ebédet, vacsorát, engem eszébe sem jut megkérdezni.
Konkrétan annyit csinál a gyerekkel, hogy tisztába teszi, megeteti és figyel arra, hogy amíg hazaérek, tuti életben legyen.
Ha mondom neki ezeket, szerinte csak kritizálom, meg hogy ő van itthon egész nap, ha neki nincs baja a kupival, nekem miért van?!
Mióta dolgozom, csak a gond van itthon, ő ezt úgy fogja fel, mint valami nyaralást, vagy nem tudom.
Kedve Kérdező! Nem olvastam az előzőeket, lehet, hogy volt már. Véleményem szerint: próbáld azt nézni, mi lenne a kisgyerek szempontjából a legjobb?
1. Biztos nem az, hogy civódva szétmentek - a kisgyerek apát és anyát is szereti, együtt akar élni - szeretetben.
2. A pénz-karrier szempontja is háttérbe kell hogy szoruljon: soha többé nem lesz 0,5; 1; 2; 3 stb. éves a gyereked - és ebben a kicsi korban hihetetlenül igényli anyukáját. Csodálatos szemlélni a bontakozó értelmét, ahogy az anyanyelet tanulja ne zárd ki magad ebből az élményből. A gyerek szempontjából később nem pótolható a korai időben lévő anyahiány... sehogy.
3. Ha te maradnál otthon, apuka menne vissza dolgozni?
Bizony a legtöbb érv e mellett szól.
Igen, lehet, hogy 2 év múlva más munkát kell keresned, de biztos találnál, és akkor már jól fogja érzeni magát a kicsi a közösségben is félnapot, félnapon meg nagyi lenne vele.
A család békéjét neked kell megteremteni és őrizni.
Áldott, békés együttlétet kívánok! - nem csak karácsonyra, hanem a jövőre nézvést is.
54-es, hidd el, hogy nem "rötyögni" járok el reggelente, nem abból élünk úgy, ahogy.
A kicsi ma édesanyáméknál alszik, köszi az aggódást. (besűrűsödött kicsit karácsony előtt a munka, most nem tudtam volna vállalni az esti "műszakot" vele)
És igen, szerintem alap, hogyha én dolgozom, akkor ő gondoskodik az itthoni dolgokról, és nem rám vár még az is a nap végén.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!