Hogy szokás ez?

Figyelt kérdés

Aki otthon él még a szüleivel

Mennyi pénzzel segítetek be az otthoni dolgokba a fizetésetekből?

febr. 2. 21:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%

A szüleimmel élek, a rezsin kívül minden dolgomat magam fizetem, vagy beleadok.

Tehát saját mosószerem, saját tusfürdőm, saját ásványvizem van, amit én fizetek, plusz minden egyéb költségem, utazás, fodrász, orvos, gyógyszer, ruha, macskakaja, alom stb. egy forintot nem adnak semmibe amióta dolgozok, de ez rendben van.

A kaját ha valami kifejezetten nekem kell, energiaital, csoki, laktózmentes tej, mind saját zsebből veszem, valamint havi 2 bevásárlás az enyém, amiben benne vannak az alapvető élelmiszerek (hús, tojás, tészta stb) pár napra. Szerencsére a rezsibe nem kérnek, így is alig tudok bármit spórolni a kicsi fizumból.

Kb. havi 200 ezer a kiadásom.

febr. 2. 22:07
 2/16 AzImi ***** válasza:
100%
Nekem semmit nem kérnek. Néha bevásárolok vagy hagyok pénzt fizetés után az asztalon, de ez sem elvárás.
febr. 2. 22:54
 3/16 A kérdező kommentje:

Nekem nincsenek kiadásaim egy 10k számlán kívül

Kolis voltam eddig,most költöztem haza munkába álltam.

A fizetésem jelenleg nemsok, 200-230

febr. 2. 23:05
 4/16 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező, de, vannak kiadásaid, a kajád nincs ingyen, a vizet és áramot is használod
febr. 2. 23:49
 5/16 anonim ***** válasza:
45%
Amikor én anno otthon éltem, a számlákilletve a bevásárlás felét fizettem, és mellé alkalmanként bevásároltam olyan extra dolgokat, amit anyu nem vett volna meg magának. Az én gyerekem a párjával él itthon, a megállapodás szerint havi 250eurot kellene fizetniük, de mivel most ő nem dolgozik, csak a párja fizeti ennek felét.
febr. 3. 07:40
 6/16 anonim ***** válasza:
89%
Ez attol fugg, milyen a csalad anyagi helyzete, milyen egyessegeket lehet kotni. Ez szerintem mindenhol mas. En mikor elkezdtem dolgozni, tolem nem kertek egy ft-ot sem. De volt egy feltele. Mind amellett, hogy belekostolom az eletbe, es ez kiadassal jar persze, sporoljak, tegyem fele a penzt. Amig azt latjak, hogy vannak celjaim, okosan kezelem az anyagiakat, addig nekik az a legkenyelmesebb, ha minel tobbet felrerakok mire szeretnek elkoltozni, parom lesz, gyerekeket akarok stb. Működött. Az o elvarasaik teljesultek, es meg mellette siman eltem is. Nem tartott sokaig, mert parkapcsolatbol eredoen 2 ev utan elkoltoztem, azota sajat labon vagyok. Viszont en eleg sok jot tanultam otthon szüleimtől, ami az anyagiakat illeti, ugyhogy ez nagy segitseg volt.
febr. 3. 08:08
 7/16 anonim ***** válasza:
41%
Én voltam papahoteles, egészen 48 éves koromig. Viccnek szánva írom a papahotelt, mert két lakás volt egy családi házban kialakítva és apám lakta a földszintit, én az emeletit. Mi úgy csináltuk, hogy ő fizette a nyugdíjából, mert nem voltak külön mérőórák és én nagyjából a használatom mértékének megfelelően odaadtam a pénzt. Nem volt könnyű kiszámolni, mert más volt a 0-24-ben életvitelszerűen ott élő idős nyugdíjas élete és fogyasztása, mint nekem, aki heti néhány napot töltöttem csak otthon. De azért megoldottuk. Volt egy alapösszeg, amit mindig odaadtam, inkább nagyvonalúan kezelve, de ha nagyobb volt a rezsi, akkor többet.
febr. 3. 09:05
 8/16 anonim ***** válasza:
41%
7-es vagyok, kieg: a kaja az mindenki maga dolga volt, önellátásra rendezkedtem be. Max néha megkínáltuk egymást.
febr. 3. 09:06
 9/16 anonim ***** válasza:
55%
Havi fix 50, továbbá a kártyámat ha otthon vagyok elviheti vásárolni élelmiszer boltba. Ha jön combosabb számla általába átvállalom és kifizetem egymagam.
febr. 3. 09:51
 10/16 anonim ***** válasza:
84%
Érdekelne, hogy aki lepontozott, konkrétan miért tette? 5. vagyok.
febr. 3. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!