A barátom anyja abnormális módon áll hozzám, mit tegyek?
2 hónapja vagyunk együtt a barátommal, sokat voltam náluk már az elejétől kezdve így az én édesanyám (mivel még otthon lakom és még van beleszólásuk) mondta, hogy ajánljak fel valamiféle segítséget vagy kisebb pénzösszeget hogy járuljak hozzá a családi dolgokhoz mivel többet voltam ott mint itthon.
15 000 forintot mondott a barátom anyja. Kifizettem neki, most azóta eltelt 3 hét és kérte megint, hogy fizessek neki.
Eközben az élettársa csak 40 000 ft-al járul hozzá a családi kasszához, kicsit nem értem ehzt a dolgot.
Mikor mondtam a barátomnak, hogy így nem fogok több időt náluk tölteni mivel a saját pénzemről van szó és már 30 000 az anyjára ment el ami nekem mondjuk ruhára kéne, nem tudok többet finanszírozni.
Szóval a barátom is furcsán reagált, ezt kérdezte: "Akkor mondd és akkor visszaadjuk neked a pénzt"....
A szüleim teljesen a plafonon vannak, ide ugyan csak tömören írtam le a dolgokat, de a lényeg látható.
Kérlekszépen véleményezzétek, eléggé rosszulérzem magam, nem szeretnék a barátommal konfiktust, se az anyjával viszont tényleg a 20 évesen megkeresett pénzemmel az anyja cigiébe adok bele.
Köszönöm előre is!
20/L
Ehhez már tényleg pofa kell.
Komolyan mondom, az eszem megáll.
Nem is tudok már semmit sem mondani, mert mindent megírtak a többiek. Ha neked ez a pasi kell így, akkor hajrá.
De abban biztos vagyok, hogy a szüleid helyében már az ajtóban szedném a belépődíjat. :D És utána vágnám nyakon és b..sznám ki a francba.
Fogalmam sincs hogy lehetsz ennyire vak, és miért nem látod az egyértelmű dolgokat.
Ezeket amiket mondtunk, nyugodtan mutasd meg a kisbarátodnak, és anyukájának. Innen üzenem, hogy azt a pénzt költség gyógyszerre.
Te meg lépj le a francba, és örülj hogy még időben kiderült milyen család is ez.
Képzeld el, ha egy ilyentől várnál gyereket például. Na?
Ugyan már.
A helyedben leosztanám anyucit, meg a kisfiút, odab..sznék egy 20 ft-ost hogy vegyenek rajta gerincet és eljönnék. )
A barátodnak igaza van abban, hogy ha a kaját megveszed, a számlát ki kell fizetni.. Viszont ahogy előttem már írták, max a víz lett egy kicsit több, és ha veszel kaját, akkor kb olyan mintha a vizet fizetted volna ki. Szóval ezek után elvárja hogy vegyél ott magadnak kaját, és külön szállj be a számlákba? Jóhogy nem osztják el 4 felé (vagy nem tudom hányan laknak ott), ki ki a maga részét fizesse, mint egy albérletben... Saját kulcsod van? Lakcímkártyád oda szól? Úgy jársz kelsz a házban, mintha ott laknál? kopogás nélkül lépsz be a házba? Használod a telefont? Nem hiszem. Szóval butaságot beszél a barátod és az anyja.
Szerintem ne beszéld ezt meg az anyáddal, ennyi erővel akkor a te anyád beszélje meg vele... Ha a barátod nem képes veled erről kommunikálni, elvégre miatta mész oda. Csak mondd a barátodnak azt, hogy nincs pénzed, nem tudsz fizetni, ezért hiába hív át, nem fogsz menni. kíváncsi leszek erre mit lép, vajon felajánlja-e hogy akkor ő megy át, vagy esetleg azt, hogy megbeszéli ezt az anyjával!!
folyamatosan olvasom amiket írsz, de nem változik a véleményem, rögzítsük akkor, hogy mi is a helyzet:
- van egy barátod, akinek a családja akkor is fizeti a lakás és megélhetés költségeit, ha te nem vagy
- fogtak egy verebet - ez lennél te -, aki két hónap alatt (!) eljutott oda, hogy fizet azért, hogy megdugják (ugye milyen rondán hangzik, pedig így van)
- a barátod olyan szinten jellemtelen, hogy még melléd sem áll ebben, hanem úgy kezeli a helyzetet, mintha neki semmi köze nem lenne a dologhoz, tehát egyetért vele
- még mindig azt mondom, hogy nem való hozzád ez a fiú ... képzeld el mi lesz később: a fizetésed add le anyósnak, majd ő beosztja neked ... és a párodnak ez a világ legtermészetesebb dolga lesz
számomra még az is érthetetlen, egyáltalán hogyan jutottál el addig, hogy fizetsz
Albérlet kilőve, mindketten tanulunk és diákmunkázni fogunk amint kialakul az órarendünk rendesen. Nem tudnánk magunkat rendesen eltartani, meg kétlem hogy ez lenne a helyes megoldás egy ilyen esetben...
De még ha mondjuk egy kicsi panellakásban laknék akkor is azt mondanám hogy ha jólérzi magát két ember akkor tökmindegy hol vagyunk, de emeletes kertes házban lakom a családommal, ráadásul a szüleim halál laza emberek, így pláne nem értem miért olyan rossz itt...
De amikor az anyjával beszélgettem rákérdeztem hogy az eddigi barátnőinél is ilyen keveset volt-e és azt mondta egy kezén meg tudja számolni, hogy hányszor...de a barátainál sem szeret aludni, csak otthon...Ez mondjuk nem tudom pszichologiailag milyen vonatkozású dolog.
és a barátod mennyit ad le otthon, mert ugye attól, hogy nincs munkája a számlát be kell fizetni..
mndenesetre hivjátok át hozzátok az anyját és a barátod is és kaja után nyujtsátok be a számlát nekik. Megnézném mit lépnének. :)
"Kicsim én ezt értem,....
Ez nagyon szánalmas. Én a helyedben nem maradnék ezen a színvonalon, csak az időd megy el és borítékolni lehet egy nyomorult életet. Lemaradsz egy csomó dologról. Mi ebben a korban egyfolytában buliztunk, gyakran külföldön nyaraltunk a barátnőmmel. A szüleink pedig pénzel nyomtak, nem pedig elvettek tőlünk.
"A helyedben leosztanám anyucit, meg a kisfiút, odab..sznék egy 20 ft-ost hogy vegyenek rajta gerincet és eljönnék."
Ez hatalmas ötlet, eddig a legeslegjobb. Imádnám, ha megtennéd, kedves kérdező.
Ez az egész egyébként tv-be való, annyira hihetetlen. És nem akarlak elkeseríteni, de jobb nem lesz sosem, úgyhogy így mérlegelj.
Ez nem pszichológiai gond, lustaság, kényelmesség. Tőled elvárja, hogy menj, vigyed a p.ncit, fizesd az "ottlakást"... Gondolom, szarrágóék fiát nem is szívesen látták az exek szülei a házukban...
Csak látod te is, hogy ez milyen gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!