A barátom anyja abnormális módon áll hozzám, mit tegyek?
2 hónapja vagyunk együtt a barátommal, sokat voltam náluk már az elejétől kezdve így az én édesanyám (mivel még otthon lakom és még van beleszólásuk) mondta, hogy ajánljak fel valamiféle segítséget vagy kisebb pénzösszeget hogy járuljak hozzá a családi dolgokhoz mivel többet voltam ott mint itthon.
15 000 forintot mondott a barátom anyja. Kifizettem neki, most azóta eltelt 3 hét és kérte megint, hogy fizessek neki.
Eközben az élettársa csak 40 000 ft-al járul hozzá a családi kasszához, kicsit nem értem ehzt a dolgot.
Mikor mondtam a barátomnak, hogy így nem fogok több időt náluk tölteni mivel a saját pénzemről van szó és már 30 000 az anyjára ment el ami nekem mondjuk ruhára kéne, nem tudok többet finanszírozni.
Szóval a barátom is furcsán reagált, ezt kérdezte: "Akkor mondd és akkor visszaadjuk neked a pénzt"....
A szüleim teljesen a plafonon vannak, ide ugyan csak tömören írtam le a dolgokat, de a lényeg látható.
Kérlekszépen véleményezzétek, eléggé rosszulérzem magam, nem szeretnék a barátommal konfiktust, se az anyjával viszont tényleg a 20 évesen megkeresett pénzemmel az anyja cigiébe adok bele.
Köszönöm előre is!
20/L
Ha ez vígasztal, én megértelek. Én is voltam olyan szerelmes 18 évesen, hogy a világ legnagyobb baromságait követtem el. Mindenki látta körülöttem, hogy az a fiú nem szeret, csak én nem. A mai énem jól pofánvágná az akkorit, hogy hogy lehettem ilyen vak és hülye.
Szerintem az az egyetlen megoldás, ha nem mész többet oda. Mondd, hogy találkozzatok, amennyit tudtok nálatok, amikor nem tud jönni, aznap nem találkoztok, ki lehet bírni. Aztán meglátod, hogy mennyire megy utánad a fiú.
NE menj át hozzá!
NE aludj nála!
NE fizess anyósnak!
Ne fizess kaját/bulit/szórakozást stb.!
Mond meg, hogy fizesse a tabletta felét, ha már ő is élvezi, hogy szeded!
Mert ilyen tempóban hamar feléled/élitek a maradék PÉNZEDET!!!
Jó akkor az anyjával ezt hogy bezséljem meg? Hívjam fel és ne menjek oda megbeszélni?
Hívjam fel a barátom és mondjam meg hogy nem megyek át?
Megmondod, hogy nincs pénzed, nem fizetsz és ezentúl nem alszol ott! Ha akar akkor jöjjön ő át!
HA húzza a szájat, egyértelmű, hogy túl kényelmes és nem érdekled!
Láttad, hogy meg tudod beszélni vele a dolgot, igazán megéri tervezni valakivel, ilyen kilátásokkal. Röhejes.
Szerelmesnek lenni meg nem azt jelenti, hogy hülye vagy - erről meg ennyit.
Nagy árat fizetsz a hatalmas szerelmetekért. Nem leblamálni akarom, de két hónap után kissé túlzás, amiket állítasz.
Nyilván nem fogsz vele szakítani, nyilván szembemész majd érte a szüleiddel, és nyilván csak később tudod meg, hogy hogyan is kellett volna cselekedned. Te életed, mindenki úgy él, ahogy akar.
20L
Végig olvastam mindent. A véleményem ugyanaz, mint a többieké...
Megoldás?
Roppant egyszerű. Közlöd a barátoddal, hogy besegíteni szerettél volna, arányosan, hogy az ottléted ne legyen plusz teher nekik, de ez nem azt jelenti, hogy neked kellene anyagilag támogatnod őt.
Tehát: többet egy fillért sem látnak tőled! Nálatok tudtok lenni a továbbiakban is, legfeljebb kicsit ritkábban, vagy kevesebbet, ha annyira fontos neki az otthoni felszerelése a tanuláshoz, de neked nincs erre pénzed, és pont. Esetleg ha elmész hozzájuk, párszor bevásárolsz a vacsihoz, mert tényleg nem akarsz teher lenni az anyukának, azért a kevés vízért, amit eltusolsz, időnként elmosogatsz vacsi után a pároddal kettesben.
És mindezt ne tanácstalanul, hanem határozottan!
Ha szeret, elfogadja, megérti... ha nem szeret... akkor meg kár ragaszkodni hozzá, hiába is szereted... és ennek tudatában lenni együtt valakivel, szerintem te sem erre vágysz.
Az anyjával te ne beszélj meg semmit sem. Ez a barátod dolga ezentúl. Tényleg változtass.
Hívd fel a barátod, és mondd meg neki, hogy beszélnetek kell. De ne telefonon, hanem személyesen. Ne te menj elé a sulihoz, vagy el hozzá, hanem menjen ő el te hozzád. És beszéljétek meg azt a döntést, amire jutottál.
Anyját nem kell felhivnod.
Hivd fel a barátod,mondd meg neki,hogy ő anyja,beszélgessen ő vele.
Te innentől nem tudsz menni,mert nem tudsz fizetni,jöjjön ő hozzátok.(hülye lenne menni,még ő fizessen buszjegyért?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!