A barátom anyja abnormális módon áll hozzám, mit tegyek?
2 hónapja vagyunk együtt a barátommal, sokat voltam náluk már az elejétől kezdve így az én édesanyám (mivel még otthon lakom és még van beleszólásuk) mondta, hogy ajánljak fel valamiféle segítséget vagy kisebb pénzösszeget hogy járuljak hozzá a családi dolgokhoz mivel többet voltam ott mint itthon.
15 000 forintot mondott a barátom anyja. Kifizettem neki, most azóta eltelt 3 hét és kérte megint, hogy fizessek neki.
Eközben az élettársa csak 40 000 ft-al járul hozzá a családi kasszához, kicsit nem értem ehzt a dolgot.
Mikor mondtam a barátomnak, hogy így nem fogok több időt náluk tölteni mivel a saját pénzemről van szó és már 30 000 az anyjára ment el ami nekem mondjuk ruhára kéne, nem tudok többet finanszírozni.
Szóval a barátom is furcsán reagált, ezt kérdezte: "Akkor mondd és akkor visszaadjuk neked a pénzt"....
A szüleim teljesen a plafonon vannak, ide ugyan csak tömören írtam le a dolgokat, de a lényeg látható.
Kérlekszépen véleményezzétek, eléggé rosszulérzem magam, nem szeretnék a barátommal konfiktust, se az anyjával viszont tényleg a 20 évesen megkeresett pénzemmel az anyja cigiébe adok bele.
Köszönöm előre is!
20/L
Minél több hozzászólásodat olvasom, annál inkább az a véleményem, hogy szállj ki ebből a kapcsolatból, amíg nem keveredsz jobban bele. 2 hónapot hamarabb ki fogsz heverni, mint 2 évet.
Miért szállj ki?
A barátod talán beléd van zúgva, de annyira nem tisztel és becsül, hogy bármi kényelmetlenséget is vállaljon miattad, nem alszik nálatok, nem visz el sehová, ( azért egy kávé vagy egy fagyi nem olyan drága ), a fogamzásgátlásba nem száll be, manipulálni próbál, és egy olyan családi mintát követ, ami abszurd.
A szüleid jogosan vannak kiakadva. Féltenek.
Ha fel is ajánlottátok hogy vmit fizetnél mert sokat vagy ott, eleve akkor is azt kellett volna mondania a párodnak, hogy köszi, de nem. Követelni a pénzt pedig végképp felháborító és vérlázító számomra. Nagyon naiv vagy. Az alma sem esett messze a fájától, abból látszik , amit a telefonon mondott.
Szerelmesen valóban nagyon nehéz szakítani, de te valóban egy ilyen emberrel és egy ilyen anyóssal lennél boldog? Még most menekülj, és keress olyan valakit, aki megbecsül és szeret, és nem a pénzed kell neki.
Szerelmes vagy, de ne legyél hülye!
Olvasd el újra a hozzászólásokat és rájössz, hogy itt mindenki csak segíteni akar neked!
Ez nem normális, hagyd ott.
nem laksz náluk nehogy már fizess.
Én mikor egyedül laktam és a párom átjött hozzám heti 3-4 napra akkor se kértem tőle pénzt :D:D
max fizette a bevásárlás felét arra a pár napra...
Ahogy a sztori végére értem, azért anyukával is egyetértek valahol. Azt írod javarészt 0-24-ben ott vagy, a párod viszont sosem nálad. Akkor viszont illik valamilyen szinten hozzájárulni a családi kasszához.
Ha csak heti 1-2 napról van szó, akkor más a véleményem. Ami nekem alapjáraton feltűnik:
1. A párod nem áll ki melletted. Mi az hogy magára veszi, mert nem érzed jól magad nála? Mondja ezt ő, aki sosem megy hozzád? Miért nem beszéli meg ő az anyjával? Az ő anyja, nem a tiéd... Vagy legalább legyen ott és együtt beszéljétek meg, hogy nincs miből fizetned.
2. Ha most nem hajlandó máshol aludni a párod, akkor mi lesz később, ha összeszeretnétek költözni? Odaköltözöl az anyja nyakára, hogy legyen továbbra is valaki, akit lehet fejni?
Még is mire számítasz ettől a kapcsolattól? A pofám leégne, ha anyu pénzt kérne a páromtól azért, mert itt tölt néhány napot. Akkor inkább kérjen tőlem, de ne a páromtól, akinek ilyen szinten semmi köze a családhoz.
A pofám leszakadna akkor is, ha a párom anyukája kérne tőlem pénzt, amiért ott vagyok. Többé nem is mennék szívesen, mert nem azért látnának szívesen, amiért a fiúk párja vagyok, hanem mert jött valaki, akit lehet pumpolni, tök jó... Ha ők kérnek tőled pénzt, akkor ti miért nem kértek a barátodtól? Nekem a szüleid helyében ez lett volna a következő lépésem.
Szerinted szeret téged ez a fiú, ha képtelen anyukád és közted elintézni ezt a konfliktust?
Két lehetőséget látok:
1. Ha nem tartod fairnek, hogy fizetned kell, akkor a sarkadra állsz és közlöd, hogy ezekután inkább nem leszel ott annyit, de sajnos neked erre nincs pénzed és nem tudod odaadni azt a pénzt.
2. Ha sokat vagy ott és jogos valamilyen szinten, hogy hozzájárulást kérnek, akkor fizesd amíg tudod, aztán ráérsz ezen gondolkodni akkor, ha elfogy a pénzed...
Ez meg milyen baromság hogy két ilyen hónap után te mennyit köszönhetsz neki? Basszus, minden normális pasi bíztatja a párját, ez nem valami plusz, extra hatalmas jó cselekedet.
Ez a srác rohadt okos ám. Olyan szépen manipulál, hogy még a végén te érzed magad kellemetlenül, ha nem fizetsz azért, hogy szépen mosolyog rád. Hallod, ezt tanítani kéne.
DE létezik! A srác a manipulálás mestere!
Hisz elérte, hogy még a csaj érzi magát kellemetlenül, hogy nem rohan a pénzzel anyóspajtihoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!