A barátom anyja abnormális módon áll hozzám, mit tegyek?
2 hónapja vagyunk együtt a barátommal, sokat voltam náluk már az elejétől kezdve így az én édesanyám (mivel még otthon lakom és még van beleszólásuk) mondta, hogy ajánljak fel valamiféle segítséget vagy kisebb pénzösszeget hogy járuljak hozzá a családi dolgokhoz mivel többet voltam ott mint itthon.
15 000 forintot mondott a barátom anyja. Kifizettem neki, most azóta eltelt 3 hét és kérte megint, hogy fizessek neki.
Eközben az élettársa csak 40 000 ft-al járul hozzá a családi kasszához, kicsit nem értem ehzt a dolgot.
Mikor mondtam a barátomnak, hogy így nem fogok több időt náluk tölteni mivel a saját pénzemről van szó és már 30 000 az anyjára ment el ami nekem mondjuk ruhára kéne, nem tudok többet finanszírozni.
Szóval a barátom is furcsán reagált, ezt kérdezte: "Akkor mondd és akkor visszaadjuk neked a pénzt"....
A szüleim teljesen a plafonon vannak, ide ugyan csak tömören írtam le a dolgokat, de a lényeg látható.
Kérlekszépen véleményezzétek, eléggé rosszulérzem magam, nem szeretnék a barátommal konfiktust, se az anyjával viszont tényleg a 20 évesen megkeresett pénzemmel az anyja cigiébe adok bele.
Köszönöm előre is!
20/L
Csak a 6. oldalig olvastam a válaszokat, elnézést, ha már valaki írta ugyanezt.
Anyukának lehet elmondani a következőket:
Villany: párod akkor is felkapcsolja a szobában a villanyt, ha te nem vagy ott.
Gáz: főzni akkor is főznek, ha nem vagy ott. Fűtésre ugyanez vonatkozik.
Víz: 1 köbméter víz felfelékerekítve kb 700 Ft-ba kerül csatornadíjjal együtt ma Magyarországon. Pont most voltam Pesten 3 hétig egy lakásban egyedül, 1,5 köbméter vizet használtam el. Mosni nem mostam ott. Legyen tehát 2 köbméter havonta, amit pluszban felhasználsz, az 1400 Ft.
Kaja: ahol normális fizetés van, ott plusz egy tál étel nem oszt, nem szoroz. Ha nehezen élnek meg, akkor számíthat, de ez esetben te mindig magadnak vegyél kaját, (viszont azt nagyon szigorúan tartsd be, hogy egy morzsát sem eszel meg, ami az övék, hogy ne lehessen szólni) akkor nem kell fizetni.
Szóval villanyba-gázba ha állandóra odaköltöznél akkor elvárható, hogy beleadj. De mivel csak heti egy-két éjszakát töltesz ott, így ez jelentéktelen dolog.
Már másnap van kérdező. Hívott? Keresett a barátod? Esetleg te kerested?
Új kommentelő vagyok, végigolvastam az egészet. Új tanácsot hozzátenni nem tudok, a többiek már mindent elmondtak. Inkább leírom, ami a saját életemből eszembe jutott, hátha kicsit okulsz belőle.
Nagyon szerelmes voltam egy fiúba. A kapcsolatunk egy évig tartott, de már az elejétől az ment, amit le fogok írni. Hétközben nem nagyon találkoztunk, mert mindketten dolgoztunk (simán meg lehetett volna oldani a találkozást, mert egy városban laktunk, de hát a kényelem meg a lustaság, meg még ezer egy más dolog, ami fontosabb volt nálam közbeszólt). Általában úgy volt, hogy péntek délután átmentem hozzá, szexeltünk egy csomót, néha filmet néztünk, aztán megint szexeltünk. Ez így ment éjfélég, hajnali 1-ig, 2-ig. Aztán fogta magát és szépen hazavitt. Mert ő nem bírta, ha valaki vele alszik, úgy nem tudott rendesen pihenni, ha én is ott lettem volna. A hétvége további részében vagy keresett vagy nem. Általában nem, mert neki pihenésre volt szüksége. Én sokszor kerestem, és a sok visszautasítás ellenére is csak kerestem, mert szerettem és vele akartam lenni. És ez nem egyszer, nem kétsze fordult elő. Így utólag már belátom, hogy rettenetesen megalázó volt a helyzet, mert gyakorlatilag úgy kezelt, mint egy útszélit. Bárcsak lett volna valaki, aki felnyitja a szemem, lehülyep.csáz, felpofoz vagy ilyesmi.
Az már jó kezdet, hogy észrevetted, hogy probléma van és segítséget kértél tőlünk a véleményünk formájában. Én még jól magamba is fojtottam az egészet és magamban kerestem a hibát.
27/n
Hogy vagy, kérdező?
Tegnap megint óriási hibát vétettél abban, hogy hívtad hatszor, és sms-ekkel bombáztad. Ne alázkodj meg ennyire. Nyilván belezúgtál és fontos neked ez a fiú. De gondolj csak bele. Ha ennyire bánt téged és ennyire nem ért meg téged, akkor te fontos vagy őneki? Nem.
Menj el a barátnőidhez, menj el a hétvégén vásárolni, csináltass új frizurát, és próbáld meg elfelejteni.
Nehéz lesz. Neked duplán is, mint másnak. Egyrészről nehéz lesz, mert szereted. De te nem csak szereted, hanem függsz is tőle. Ettől pedig meg kell szabadulnod.
Szia! Én teljesen megértelek abban, hogy nem szívesen adod rá magad a szakításra, hisz amit érzel, számodra elég komoly(nak tűnik), és úgy gondolod, hogy azért más dolgokban elég rendes volt veled, és nem tudnád te csak úgy becsapni, csak úgy szakítani vele, nem tudnád csak úgy megbántani....
Viszont, ezt saját tapasztalatból mondom: az egy dolog, hogy kedves volt veled! Mert vannak olyan fiúk (nagyon sokan), akik MEGJÁTSSZÁK a kedvességet! Hiszen ha így tesz, cserébe te mindent odaadsz neki! Talán nehéz elhinned, hogy létezik ilyen, de van! Nálam is volt olyan szitu, amikor mindent mondott a srác, hogy ilyen meg olyan szép vagyok, meg jó velem, meg találkozni akar (mi csak barátok! voltunk, de szeretett volna többet), és én elhittem neki mindent! Hiszen nem gondoltam volna, hogy eljátszana egy barátságot, vagy hazudna. Pedig később összejött a legjobb barátnőmmel, majd mikor megunta és szakított vele, akkor megint hozzám jött. És akkor megint bedőltem neki. Nálam is voltak olyanok, akik mondták, hogy ne higgyek el mindent egy fiúnak, de én sem hallgattam rá, pedig az illető sokmindent tudott a fiúról. De szerencsére pár napon belül a barátnőm (akivel korábban összejött a srác majd szakított) elmondta nekem, hogy valójában a srác választás elé állította őt: találkozgathatnak újra, de csak akkor, ha közben ezt nekem nem árulják el, és természetesen a fiú velem is találkozgatna. Később kiderült, hogy több ilyen szeretője is volt rajtunk kívül.
Ezt csak azért mondtam el, mert én ennek a srácnak először csak barátja voltam, később lett (volna) ebből több, és álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyet tenne velem, mert sokszor felhívott, képes lett volna utazgatni értem több kilométert, stb.
Sajnálom, hogy nálatok így alakult, de ne add fel önmagad, 20 éves vagy, és hidd el azt, amikor azt mondják: fogsz még találni olyat, akit nagyon fogsz szeretni, és aki ezt tényleg viszonozza!! Én sem hittem ebben, sokáig évekig! nem is volt senkim, átvertek, és most mégis majdnem 2 éve együtt vagyok valakivel, akit szeretek, és akivel együtt is akarok élni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!