Sok anyagilag folyton vendégül làtni öket miért nem érti meg?
De ha màr idehívja öket nekem ciki lenne az üres asztal. És nem mindegy, hogy 2 ember vagy 4. Meg magamnak nem vàsàrolok üdítöt meg sört. De szòlni se merek mert nem sajnàom csak nem tellik rà. Mindig hetente osztom be a kaja pénzt màr a köv hetit csípem le mert nincs....
Hogy lehetne ezt elmondani?
Meg egyszer us aztmondja pàrom nemhívtam öket csak jöttek. De ha ott van valaki fél napot nem elég ha kap egy kàvét és egy pohàr vizet. Ellenben ha mi megyünk oda ezt kapjuk...
Több kérdés merült fel bennem:
Milyen kapcsolat ez, ha ennyit sem tudtok megbeszélni?
Nem lenne jobb a külön kassza, akkor úgy eteti a családot, ahogy telik rá.
Miért mennek minden hétvégén? A párodnak már most sincs igénye arra, hogy a szabadidőt veled töltse? Miért nem lehet megmondani, hogy havi egyszer szívesen látjátok őket, ti is mentek havi egyszer.
Ha ennyire nem jöttök ki, mi lesz, ha gyerek lesz és neked megcsappan a bevételed?
Nem kellene a bevásárlásba, alapvetően a pénzkezelésbe bevonni őt is, hogy képben legyen az árakkal?
Nem lehet valami egyszerűt adni, ami nem olyan drága ( tészta pl.), ha már mindenképp főtt étel kell?
Ha ennyire ki van számolva, hogy egy plusz ebéd miatt a következő hétről kell elvonni, akkor utolsó héten már nem lenne egy filléretek sem, a halmozódás miatt, kicsit túlzásnak tűnik nekem ez.
42 A külön kaszzànak nem vagyunk a hívei. Meg nem sajnàlom tölük csak mindenkinek pénz a pénz.
Jöhetnek njncsenej eltiltva meg a szülei és szereti öket.
Kijövünk, csak szàmít mire mennyi megy el. Nem az van, hogy kenyérre se jutna. Gyereket egyenlöre nem tervezünk.
Mindent ugyanúgy tud, tudja az anyagiakat. De boltba én jàrok én vàsàrolok így jobban làtom.Ennek praktikus oka van, koràbban végzek és 4 bolt is útba esik.
Mivel hétközben én is dolgozom, olyankor eszünk gyorsabb egyszerübb ételekt, épp hétvégén jöhet ami idöigényesebb meg jobb.
Nem túlzàs. Illetve valamennyit mindig pròbalok behoxni a menün a következö héten így nem az egész halmozòdik. De szerintem sok én nem szoktam magamnak 400 ft os söröket meg 500 ft os cocacolat venni.
Meg lehet nekik mondani, hogy szívesen látjátok őket, de mikor nem ti hívjátok meg őket vendégségbe, akkor legyenek szívesek délután jönni, nem ebédidőben, mert nektek ez nem fér bele anyagilag. Akkor meg tudod őket kínálni te is kávéval, esetleg teszel ki valami rágcsálnivalót, de nem kell se túlzásba esni, se drágább dolgokat venni.
Így te se leszel rossz házigazda, de nem is kell annyit költeni.
Párodat ültesd le, mondd meg neki, hogy nem fértek bele a költségvetésbe. Higgadtan, pénzügyileg bemutatva. Kérdezd meg tőle, milyen költségekből vágjatok.
Aznap amikor nálatok akarnak enni anyósék főzzél paprikás krumplit és hasonlókat. Sör, üdítő, kávé felejtős, helyette lehet teát és szörpöt kínálni.
42-es vagyok.
Oké, elfogadom, amit írsz, de akkor szerinted mi a megoldás?
Jöjjenek, de nem telik, és nem fogod alább adni a vendéglátást, akkor mi lesz?
Ha havi 4 plusz ebéd gond (vagy ha minden nap hétvégén, akkor 8), akkor gond lesz a fele is.
Csak azt kellene elérni, hogy esetleg sűrűbben ugorjanak be, de ne fél napokra, és esetenként ebédre, amikor belefér.
Ez viszont megbeszélés nélkül nem megy. Főleg akkor, ha ezt nem direkt csinálják, hanem fel sem merül bennük, hogy nektek ez anyagilag gond.
Nem beszélve arról, hogy ezek még csak az ő szülei, még szó se esik esetleg a te családod, vagy a barátaitok vendégül látásáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!