Anyósnak nem kéne valamit beleadnia a dolgainkba? Anyagilag / másképp?
Szóval, röviden: párom és én jelenleg nálunk élünk (én vagyok a lány.), mert nálunk megoldott, hogy elférjünk, és ne kelljen albérletben tengődnünk 150 ezrekért. Itthon csak a rezsit kell állnunk, illetve 1-2 kaja költségbe beszállni, amúgy teljesen hagynak élni a szüleim, anyagilag 'függetlenek' vagyunk. Spórolunk, a szüleim adnak bele a lakástakarékomba is, hogy majd tudjunk házat venni, illetve a saját kocsiba is beleszállnak (amit nekik törleszteni kell majd vissza, de inkább nekik mint a banknak)
Anyósék elváltak (én szüleim is), após nagyon beteg, tőle nem is szeretnénk semmit sem elfogadni, mert a rokkantnyugdíj.. kevés. Viszont anyós rendben van, dolgozik és éli a maga kis világát, kb 2 éve nem is beszéltünk.
Azon gondolkoztam, illetve egy ismerősöm is felhívta rá a figyelmemet, hogy nem kéne anyósnak is valamit, akár csak egy 10 ezrest beleadnia a dolgainkba? Tök jó, hogy ilyen segítőkész szüleim vannak, viszont így nem érzem fernek, hogy az a nő pedig ül otthon, messze tőlünk és mossa kezeit, hogy más segít a gyereke életének elkezdésében, otthona vagy akár a dolgai megteremtésében.
Ne haragudj, de ez nevetséges..
Felnőtt, dolgozó emberek vagytok, és elvárjátok, hogy a szüleitek támogassanak? Nagyon szép dolog az, hogy a szüleid tamogatnak, de ez egy extra, nem alap, nem kellene elvárásnak lennie.
Szánalmasok vagytok, mondom ezt úgy, hogy én is fiatal vagyok..
Az, hogy szüleid ÖNKÉNT segítenek terveitek megvalósításában, részükről dicséretes dolog.
Az anyóssal nem beszéltek 2 éve, mi az mégis, amit vársz tőle?
Mi a véleményed arról, ha ő is segít, beleszólást is kér életetekbe?
Akkor az lenne a panasz, hogyan jön ő ahhoz.
Különálló család lettetek pároddal, nem vehet el tőletek senki semmit, viszont hozzátenni sem köteles.
.
"egy ismerősöm is felhívta rá a figyelmemet, hogy nem kéne anyósnak is valamit, akár csak egy 10 ezrest beleadnia a dolgainkba?"
Ilyen ismerős mellett ellenségre nincs is szükség!
Mi az, hogy egy "ismerős" turkálni akar anyósod pénztárcájában?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!