Kinek van igaza ?

Figyelt kérdés

Párom édesapja örökölt egy régi házat amibe a párom költözött. Én pedig hozzá. A ház nagyon régi, 70es években épült. Minden szemét, régi dolog itt volt hagyva. Ahogy ideköltöztem elpakoltam mindent, illetve a régi verandát megcsináltam saját kezűleg. A falban hatalmas lyukak, vésések voltak, az ajtó keret hibás volt, csak be volt téve, ott is a vésés nyomok. A fal potyogott, zsíros, koszos volt. Nem vagyok szakember de úgy voltam vele idén szeretnék egy jó kiülős helyet, ezért a műanyag palákat lecseréltem belátásgátlóra, plusz vakoltam, kifestettem, kiskaput csináltam, stb.

Kb mindenért magyarázott a párom apja, hogy minek ezt, fejeket vágott, stb. Mikor már 80 százalékban kész voltam közölte, hogy ő az egészet le akarta bontani és új tetőt csinálni (20 éve nincs hozzányulva, azóta az övé).

Ma lett elegem, mikor a festést is kritizálni kezdte. Elismerem, hogy nem lett szakember szintű, nem is szép, de szebb mint volt. Magunk miatt csináltam. Ma közöltem a párommal, hogy nekem ez volt az utolsó, azonban nem akarom túl reagálni. Ti mit szólnátok?

tegnap 16:20
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
68%

Apósod bunkó. Neki már akkor tisztáznia kellett volna , hogy mit szeretne és hogy, amikor munkához láttál.

Végül is te nem felújítottad, hanem lakhatóvá tetted, használhatóvá a lepusztult házat: ajtó, ablak, terasz, kerítés, tisztasági festés.

Ha többet, jobbat akar, csináltassa meg.

Nem akarja, hogy végleg berendezkedjetek.

Költözzetek el máshova.

tegnap 16:25
 2/34 anonim ***** válasza:
82%

1-es vagyok.

Ezzel a kritikával jelezte, hogy nem mond le a tulajdonjogáról a lánya javára, tervei vannak a házzal, ott ő diktál.

Kezdjetek önálló lakhatás után nézni.

tegnap 16:27
 3/34 anonim ***** válasza:
94%
Mielőtt mindezeknek neki kezdtél, megkerdezted a párod apjat, aki a tulaj, hogy akarja e, engedi e, vagy csak neki estél, mert neked nem tetszett, ahogy volt?
tegnap 16:40
 4/34 anonim ***** válasza:
92%
A párod apja - a ház tulajdonosa, ugye - engedélyezte az átalakításokat, amiket csináltál?
tegnap 16:49
 5/34 anonim ***** válasza:
90%
Igen, megkérdezted oda költözhetsz-e és hogy csinálhatsz-e rajta bármit is?
tegnap 17:06
 6/34 anonim ***** válasza:
92%
Tanultál belőle. Előbb mindig kérdezd meg a tulajt,mit szeretne a tulajdonával kezdeni.
tegnap 17:07
 7/34 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező te mit szólnál ha lenne egy ingatlanod, és egy vadidegen átalakítaná úgy ahogy neki tetszik?
tegnap 17:13
 8/34 anonim ***** válasza:
82%
Azért fatert se kell sajnálni, nyilván nem egy hét a felújítás, de ő akkor szól,hogy nem kellett volna mikor már kész.
tegnap 17:16
 9/34 A kérdező kommentje:

Semmi olyat nem csináltam ami fix lenne, a festésen kívül. Gyakorlatilag lakhatatlan volt a terasz. Egerek, 20 éves mocsok, rozsdás vasak voltak amiket nem dobtam ki, csak elraktam őket a fészerbe. A kerítés régi paláit sem dobtam ki. Az egész udvar egy szemétdomb, ami nem kritizalas csak próbálom élhetőbbé tenni.

A kerítéshez vásárolt fát bármikor ki lehet szedni.

A falak hibáinak javítása nem hinném, hogy probléma, ha szakembert kell hívni ezt is tudja javítani.

Nem bontottam, hanem újítottam.. ezért nem értem a problémát.

De elfogadom ha nincs igazam.

tegnap 17:18
 10/34 A kérdező kommentje:
Megérteném ha az egész teraszt szétbontottam volna, vagy a 30 éves metlakit felszedem, de nem. Lemostam és füvet terítettem rá, amit direkt nem ragasztottam le. Egy nap alatt szétszednék mindent és az egereket kivéve visszatudnám állítani. A festésen és a falhibákon kívül. Gyakorlatilag egy hatalmas lyuk volt a falon amit bevakoltam, mert a vezeték lógott ki, csak a helye volt kivésve.
tegnap 17:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!