Kinek van igaza ?

Figyelt kérdés

Párom édesapja örökölt egy régi házat amibe a párom költözött. Én pedig hozzá. A ház nagyon régi, 70es években épült. Minden szemét, régi dolog itt volt hagyva. Ahogy ideköltöztem elpakoltam mindent, illetve a régi verandát megcsináltam saját kezűleg. A falban hatalmas lyukak, vésések voltak, az ajtó keret hibás volt, csak be volt téve, ott is a vésés nyomok. A fal potyogott, zsíros, koszos volt. Nem vagyok szakember de úgy voltam vele idén szeretnék egy jó kiülős helyet, ezért a műanyag palákat lecseréltem belátásgátlóra, plusz vakoltam, kifestettem, kiskaput csináltam, stb.

Kb mindenért magyarázott a párom apja, hogy minek ezt, fejeket vágott, stb. Mikor már 80 százalékban kész voltam közölte, hogy ő az egészet le akarta bontani és új tetőt csinálni (20 éve nincs hozzányulva, azóta az övé).

Ma lett elegem, mikor a festést is kritizálni kezdte. Elismerem, hogy nem lett szakember szintű, nem is szép, de szebb mint volt. Magunk miatt csináltam. Ma közöltem a párommal, hogy nekem ez volt az utolsó, azonban nem akarom túl reagálni. Ti mit szólnátok?

tegnap 16:20
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
86%
Azt kellene megerteni, hogy nem a te ingatlanod, hanem az övé.
tegnap 17:24
 12/39 A kérdező kommentje:
Ezt megértem, nem is szándékozunk itt megoregedni, csak míg itt vagyunk, gondoltuk rendben szeretnénk létezni, néha athivni valakit. Ahogy pénzünk engedi szeretnénk sajátot.
tegnap 17:28
 13/39 anonim ***** válasza:
82%
De mi a jó égért nem kérdezted meg, hogy csinálhatsz e valamit?
tegnap 17:34
 14/39 anonim ***** válasza:
54%
Most komolyan azért csesztetitek a kérdezőt mert szépíti a rozzant házat, amihez 20 éve nem nyúltak?? Nem vadidegen, a párja apukájáé, aki hálás lehetne, hogy nem leélik, hanem amit lehet szebbé tesznek, saját költségükön, ezzel a ház értékét növelve! Persze egy beszélgetés lehetett volna előtte, de a párod se mesélt az apjának erről?? Mindenesetre semmi rosszat nem tettél! Apósjelölt inkább kontrollmániás lehet kicsit, hogy a JÓBA beleköt! Én megköszönném.
tegnap 17:50
 15/39 anonim ***** válasza:
66%

14

Azért csesztetjük, mert valaki más ingatlanáról döntött anélkül, hogy a tulajtól megkerdezte volna. Ennyi a történet,

tegnap 17:54
 16/39 A kérdező kommentje:

Ez az egész úgy volt, hogy a párom ideköltözött amikor a tesója elköltözött innen. Akkor amit ők itthagytak, azt felújította, részben az apjával, részben egyedül saját pénzből. Mikor megismerkedtünk én egy albérletben laktam ahova összeköltöztünk és ott éltünk 3 évet. Ez a lakás üresen állt. 3 év után döntöttünk úgy, hogy átköltözünk, így több esélyünk van, saját lakásra később. Kb 2 hónapja szóltam a családnak, hogy szeretnénk ezt megcsinálni, nem dobunk ki semmit, azonban elpakolunk. Ami szemét azt azonban ki dobjuk, szóval akinek valami van itt az jöjjön szedje össze. Az udvaron, a teraszon tele volt szeméttel. Autógumi, üres műanyag edények, vashulladék, törött festékes doboz tető, lyukas hordó.

Gyakorlatilag azzal kezdtünk, hogy két műanyag palát leszedtünk, azokat beraktuk egy fedett rész alá az udvar végébe. Hálót vettünk, amit a régi vascsovekre kötöttünk. Vettünk 2 db 300 cm-es fa cölöpöt, amit a teraszon elhelyeztünk, ide lett rögzítve a kapu. Az egészet 2 db modul tartja, amit ki lehet szerelni, el lehet vinni.

A párom amíg itt lakott többször jelezte, hogy szeretné megcsinálni, csak senki se segített neki.

A festés is azért lett, mert az egész falon volt egy hatalmas nagy folyás nyom, mivel a párom testvére aki korábban itt lakott, ráborította az olajat és úgy hagyta. Szóval le volt lakva, ahogy az udvar is le van. A hátsó részén lakik a másik gyereke, ott az egész terasz, udvar egy szemétdomb. A belátásgátló is ezért került fel, hogy ne ezt lássuk.

Röviden, meg volt beszélve, tudta, hogy csináljuk, nem ezzel van a baja. Inkább olyan, mintha nem tetszene neki, hogy valaki foglalkozik a házzal. Főleg úgy, hogy nem is az enyém. Nyilván ha elkoltozunk mindent itt hagyunk, beleértve a benti felújítást is, ezzel is növelve az értékét. Senki sem akarja kisajátítani.

Én ha belegondolok, hogy lenne egy oroksegem, amiben a lányom lakik és nincs kedvem vele 20 évig foglalkozni, majd jön egy ember aki ha nem is profin, de legalább rendbe rakja, nem lenne egy szavam sem. Megköszönni nem köszönném meg, el sem várom, hiszen örüljön, hogy lakhat benne, de lehet megkérdezném, hogy mi a terv, tudok e segíteni benne ? Vagy még ezt sem, de nem lennék kiakadva azon, ha valaki rendben tartja a saját tulajdonomat és nem pedig lelakja.

tegnap 17:57
 17/39 A kérdező kommentje:
Komolyan próbálok nem saját partoldalon kampányolni, de tényleg nem értem, hogy az miért baj, hogy egy egértanyát, amit az idő megevett, kifestek és rendbe rakok? Semmi az ég világon nem lett elbontva, nem lett átalakítva. Én lehet elvárnám, hogy legyen karban tartva ha már itt laktok. 1 nap alatt vissza tudnám csinálni úgy ahogy volt. Lebontanám a vakolatot, visszaraknám a lyukas palát, plusz felhoznám a vasat a fészerből.. hol itt a baj ?
tegnap 18:03
 18/39 anonim ***** válasza:
66%

"Komolyan próbálok nem saját partoldalon kampányolni, de tényleg nem értem, hogy az miért baj, hogy egy egértanyát, amit az idő megevett, kifestek és rendbe rakok? '

Még mindig az, hogy nem a tiéd.

tegnap 18:11
 19/39 anonim ***** válasza:
85%

Rosszul gondolod. Te elvárnád a karbantartást, de van, aki még azt is előírná a beköltöző rokonnak, hogy a régi rozzant bútort használja és ne mozdítsák el, mert ott áll 30 éve és csak kicsit dohos az a szekrény. Láttam ilyet, azonnal fordultam ki a házból.

A párod apját nem érdekli, hogy éltek, nem kérte a felújítást. Fogadd el és lépjetek tovább, ha újabb gond lesz ebből.

tegnap 18:13
 20/39 anonim ***** válasza:
77%
Oda se költöztem volna míg após nem ajándékozza a fiának az ingatlant. Pont az ilyenek miatt
tegnap 18:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!