Milyen típusú fiatal lányokból lesznek később a kiállhatatlan anyósok meg azok a fajta anyukák, akik nem bírnak leválni a felnőtt gyerekükről?

Visszatérve a témára, nem kell mindent kontrolláló személyiség hozzá, nem kell mindent jobban tudó személyiség hozzá. "Csak" annyi kell, hogy a gyereke életét olyasminek tekintse, ami az ő fennhatósága és kompetenciája. Nem kell hozzá, hogy a férjet és környezetet is kontrollálni akarja (sőt szerintem a régi típusú, férjnek alárendelődő feleségek valamivel hajlamosabbak is kiállhatatlan anyósnak lenni, nekik ugyanis nem sok terepük van a gyereknevelésen kívül, így aztán még inkább ragaszkodnak hozzá.)
Az sem feltétlen igaz, hogy tökéletesnek látja a gyerekét, én személy szerint pont az ellenkezőjét tapasztaltam, anyám sehogy sem tudta elfogadni, hogy nem olyan vagyok, mint amilyennek az álmaiban szerinte a gyerekének lennie kéne, és még felnőtt koromban is görcsösen nevelni és kontrollálni próbált.
Ha mindenképp említeni kéne valamit, talán azt mondanám aggasztó jelnek, ha már van gyereke, és az életkorához képest kevesebb önálló teret hagy neki, mindent ő akar megszabni, eldönteni, megoldani, jobban tudni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!