Anyósom nem bír. Mit tegyek? Kiállhatatlan rosszindulatú
állandóan áskálódik. Megoldás valaki?
Én egyszerűen megoldóm,mivel nálunk meg én nem rajongók anyósért..nem megyek hozzájuk azt kész. Ma pont jönnek ők, én meg elmegyek :D igazából leszarom :D
2014. jan. 25. 09:37
2/15 A kérdező kommentje:
Akkor kerüljem..de mindig én is meglógok de akkor feleségem agitálja ellenem!
Talán volna értelme leülni egy beszélgetésre. Férj, feleség és problémás anyós. Nagyon fontos, hogy a pár egy hullámhosszon legyen, közös "frontot" képviseljenek az anyuval szemben. Ehhez kell a partner támogatása, elõre megbeszélni, megértetni vele, hogy ez így nem jó. Nem garancia, hogy anyóskát meghatja, egyáltalán komolyan veszi a vele szemben támasztott igényeket. De legalább kipipálhatjátok, hogy megpróbáltátok. Nagyobb baj, ha a férj még mindig "anyuci kicsi fia".
2014. jan. 25. 09:57
4/15 A kérdező kommentje:
Nekem szüleim nincsenek!Neki igen!ez lehet a baj én nem megyek apucihoz anyucihoz sírni....normális hogy feleségem igen..!!pedig mindent megadok neki!múltkor kocsit vettem -jeik!!o mégis ha van valami külömbség egyből anyu apu!! Gyereket akarok o nem? Mit tegyek
Ez baj, hogy a szüleihez megy panaszkodni. Én soha nem tettem. Ez alacsony érzelmi intelligenciára vall- már bocsánat. A szülei úgysem tudnak pártatlanul állást foglalni, ezért nem szép dolog a szülőknek szidni a másikat. Ha meg kibékültök, akkor meg utána megmarad a tüske anyósodban, mert a párod szidott Téged.A megoldás, hogy a párod veled beszélje meg, ha baja van veled.
2014. jan. 25. 10:12
Mi lenne, ha a feleséged állítaná le a mamát? Vagy ezek szerint ő is csak asszisztál a dologhoz. Ne foglalkozz vele, szokásos pletykás vénasszony, akinek nincs saját élete, ezért a másokéban turkál,
2014. jan. 25. 10:14
Itt úgy tűnik elég sok probléma van. És elég nagyok. Az egyik, hogy a saját feleséged agitálja ellened anyucit, ahelyett, hogy mellédállna, mikor anyós szekál. A másik, hogy te gyereket szeretnél, ő pedig nem. Ez az a téma, amiben nem lehet kompromisszumot kötni, mert vagy mindkét fél szeretné, vagy nem szabad belevágni.
Sajnos ez nem egy kiegyensúlyozott házasság. Ülj le, beszéld meg a problémáidat a feleségeddel, és a hozzáállásán múlik, hogy hogyan tovább. Ha nem áll melléd, illetve később sem hajlik a gyerekszülésre, akkor sajnos nem érdemes erőltetni a kapcsolatot.
2014. jan. 25. 10:47
Azért a szülő sem hozzáállása sem mindegy. Ha Édesanyámhoz mennék panaszkodni a (még nem létező) feleségemről, és ő úgy gondolná, hogy én voltam a hülye, akkor ezt simán megmondaná nekem is, és nem szidná kórusban velem :)
2014. jan. 25. 13:29
9/15 Pataki Éva válasza:
Kedves Kérdező!
Én Édesanya is vagyok, meg anyós is...Szerintem a házasság alapja a bizalom, az őszinteség, és az egymás mellett kiállás.Nagyon helytelen ha két ember nem egymással beszéli meg a gondjait hanem a szüleivel.Én is meghallgatom a lányaim, de mindig rávilágítok arra is hogy ők hol hibáznak.Sokszor azt hiszik hogy a vejeimet védem, pedig csak próbálom érzelemmentesen,a realitások talaján átlátni a helyzetet.Volt már olyan hogy a lányom egy veszekedés alkalmával közölte a férjével hogy "hazaköltözik".Én akkor azt mondtam hogy nem!!! A problémáikat oldják meg, normális szülő nem nyújt menedéket, egy veszekedés megoldására.Tanácsokat lehet adni, amit vagy megfogadnak vagy nem, de az ő életüket nekik kell élni.Nem szabad beleavatkozni.Ebből a szempontból a felesége éretlen, és ha ilyen hazarohangálós fajta,és kibeszéli az otthoni dolgokat, én nem jósolok hosszú időt Önöknek, a gyerek kérdést meg egyenlőre mindenképp hanyagolnám. Beszéljék ezt meg!!!! Sok sikert!
2014. jan. 28. 08:58
10/15 cseri65 válasza:
az emberek nem egyformák . a feleségednek kell eldöntenie kihez tartozik .
2014. jan. 30. 14:51
Kapcsolódó kérdések: