Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan segítsek neki, hogyan...

Hogyan segítsek neki, hogyan vegyem ki a részemet a házimunkából, ha évekig lusta és kiállhatatlan voltam a nevelőanyámmal szemben, de már megbántam?

Figyelt kérdés

Sajnos évekig megkeserítettem az életét és ennek ellen ére mindig jó volt hozzánk és ellátott minket a tesómmal miközben apám alig volt itthon, mindig gondoskodott én meg csak bántottam.

De mostmár megváltoztam vele szemben. Most elég nehéz időszak közepén van és szeretnék neki segíteni de nem hagyja, mert a szemében még mindig a hülye kisgyerek vagyok aki régen direkt koszoltam össze mindent hogy neki több dolga legyen és még magam után se tudtam összetakarítani. Párszor már próbálkoztam vele, hogy segítek ebben-abban de ő mindig megcsinál mindent mire belekezdek.

Hogyan mondjam meg neki hogy szeretném ha pár feladatot rámbízna? Úgy hogy komolyan is vegyen. Meg azt is szeretném hogy érezze hogy kedves akarok lenni vele, hogy megbántam hogy régen milyen voltam.

máj. 31. 15:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
3%
Ettől nagyobb gondod ne legyen az életben.
máj. 31. 16:03
 2/20 anonim ***** válasza:
96%
Mondd el őszintén ezeket neki mindet, mikor ketten vagytok csak, ott kezdd!
máj. 31. 16:04
 3/20 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem is, egy őszinte beszélgetéssel kezdd el a dolgot. Szerintem jól fog neki esni.
máj. 31. 16:05
 4/20 A kérdező kommentje:
elég nehezen tudok így beszélgetni. hogyan kezdjek bele, mit mondjak neki?
máj. 31. 16:07
 5/20 anonim ***** válasza:
96%
"Anya,(vagy ahogy szólítod) szeretnék beszélni veled. Tudom, hogy te mindig jó voltál hozzánk, gondoskodtál rólunk, annak ellenére is, hogy sokszor úgy viselkedtem veled, ahogy nem érdemelted meg. Sajnálom, nagyon megbántam, és szeretnék ezentúl többet segíteni!"
máj. 31. 16:12
 6/20 anonim ***** válasza:
95%
Próbálj meg gyorsabb lenni,ne azt várd meg, hogy valamit rádbízzon, hanem vedd észre hamarabb, mi az amit segíthetsz.
máj. 31. 16:14
 7/20 A kérdező kommentje:

5-ös: ezt már, bár nem ilyen formában, de mondtam neki. Mindig mosolyog és mondja h kedves tőlem de tudom h nem vesz teljesen komolyan.

Szeretnék pl. megtanulni főzni. Párszor már tanítgatott ezt-azt de fel se merül h akkor mondjuk x napon én főzzek. Leelőzni meg nehezen tudom mert a legtöbbször később érek haza vagy később kelek fel mint ő.

máj. 31. 16:23
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha látod, hogy csinál valamit pl főz, menj oda, kérdezd meg, hogy mit hogy kell csinálni,van-e olyan amit te is meg tudsz -e csinálni. Egy idő után értékelni fogja.

7-es, lehet, de a szülőnek sem kötelessége zsebpénzt adni, vagy új mobilt, márkás cuccot venni a gyereknek

máj. 31. 16:39
 9/20 anonim ***** válasza:
92%
Én gyerekként a süti sütéssel kezdtem a konyhai pályafutásom. Azt eljészítheted előző nap is. Ami fontos, hogy mosogass is el magad után, akkor kisebb az esélye, hogy nevelőanyukád úgy érzi, ettől is csak neki lett több dolga. Ha bizonytalan vagy, a fokozatosság jegyében elsőre készíts kókuszgolyót vagy más sütés nélküli édességet, azzal könnyen lesz sikerélményed.
máj. 31. 16:43
 10/20 anonim ***** válasza:
86%
Porszívózni, port törölni, felmosni, konyhaszekrényt kimosni, mosogatni tudsz magadtól is, oktatás nélkül. Kedvesen beszélgetni, a napjára rákérdezni is tudsz.
máj. 31. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!