Hogyan segítsek neki, hogyan vegyem ki a részemet a házimunkából, ha évekig lusta és kiállhatatlan voltam a nevelőanyámmal szemben, de már megbántam?
Sajnos évekig megkeserítettem az életét és ennek ellen ére mindig jó volt hozzánk és ellátott minket a tesómmal miközben apám alig volt itthon, mindig gondoskodott én meg csak bántottam.
De mostmár megváltoztam vele szemben. Most elég nehéz időszak közepén van és szeretnék neki segíteni de nem hagyja, mert a szemében még mindig a hülye kisgyerek vagyok aki régen direkt koszoltam össze mindent hogy neki több dolga legyen és még magam után se tudtam összetakarítani. Párszor már próbálkoztam vele, hogy segítek ebben-abban de ő mindig megcsinál mindent mire belekezdek.
Hogyan mondjam meg neki hogy szeretném ha pár feladatot rámbízna? Úgy hogy komolyan is vegyen. Meg azt is szeretném hogy érezze hogy kedves akarok lenni vele, hogy megbántam hogy régen milyen voltam.
5-ös: ezt már, bár nem ilyen formában, de mondtam neki. Mindig mosolyog és mondja h kedves tőlem de tudom h nem vesz teljesen komolyan.
Szeretnék pl. megtanulni főzni. Párszor már tanítgatott ezt-azt de fel se merül h akkor mondjuk x napon én főzzek. Leelőzni meg nehezen tudom mert a legtöbbször később érek haza vagy később kelek fel mint ő.
Ha látod, hogy csinál valamit pl főz, menj oda, kérdezd meg, hogy mit hogy kell csinálni,van-e olyan amit te is meg tudsz -e csinálni. Egy idő után értékelni fogja.
7-es, lehet, de a szülőnek sem kötelessége zsebpénzt adni, vagy új mobilt, márkás cuccot venni a gyereknek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!