Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A feleségem gyűlöli az anyámat...

A feleségem gyűlöli az anyámat, tényleg rászolgált erre?

Figyelt kérdés

A feleségemet irritálja az anyám, pedig nem rossz anyós a klasszikus értelemben. Inkább amolyan túl szerény, örök szomorú búbánat. Ha nincs min aggódni, akkor keres magának valamit, amin lehet, szóval ilyen örök negatív személyiség.

Anyám özvegy már 10 éve, most 58 éves és nem hajlandó pasit találni magának, mert azt mondja, hogy "ő már csak az unokának él már, nincs más életcélja, csak ez" - hát a feleségemet ez teljesen kiborítja. Tényleg csak azt figyeli, hogy mikor engedjük be hozzánk, neki mindegy hogy 5 perc, vagy 30 percre, de tényleg ez a napja fénypontja, ha látja a kisfiamat, aki most 1.5 éves.

Ráadásul anyám állandóan főzne nekünk, kb. az összes fizetését kaja alapanyagra költi, mert amíg nála ebédelünk, addig is láthatja az unokát. Ha nem akarunk hozzá átmenni ebédre, akkor csak "beadja" a kaját műanyag dobozban hozzánk, és csak annyit "kér cserébe", hogy 5 percre láthassa az unokát. Vagy néha még azt sem. A feleségem utál főzni, nem is szokott, általában rendelünk. Irritálja ez is, hogy anyám ezerszeresen lepipálja őt a konyhában.

Én sajnálom anyámat, magányos, de borzasztó látni, ahogy feleségem minden nap felhergeli magát rajta. Anyámnak tényleg az egész élete ilyen kis szerencsétlen, kishitűségben telt, tulajdonképpen sosem élt.

Lehet-e ezen változtatni, hogy a helyzet köztük jó legyen? A feleségem édesanyja már nem él, így nincs esély az egyenlő mennyiségű találkozásra.

35/F

2022. febr. 13. 17:55
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/188 anonim ***** válasza:
89%

“ha te 44-es otthagyod a 10 hónapost, akkor a szüleid együtt vannak a kicsivel. ez a baba nincs együtt a mamájával. akkor szerintem azért érthető, hogy szeretne.“

Igen, de nem azért van velük mert anyamek ide járnak hetente többször és kierőszakolták. Sose nyomultak és anyukamra ennel kisebb korában is nyugodt szívvel bíztam, ha itt volt elmentem bevásárolni stb. 10 honaposan aludt egy éjszakát először náluk. De azt csak azért írtam, mert valaki mondta, hogy ha ennél ritkábban látják az unokát, akkor nem lesz el a nagyival.

Én eleinte kifejezetten törekedtem a két nagyi között az egyensúlyra, de anyós azt érte el azzal, hogy azt hitte az unoka azért lett csinálva hogy ő babazzon, hogy kicsit tönkre tette a kapcsolatunkat, amíg nem vett vissza. Ha békén hagyott volna és figyelembe veszi hogy nekem mások az igényeim, és pl néha megvárta volna hogy mi hívjuk meg, akkor sokkal szívesebben látom, mint mikor kierőszakolja a találkozást. Nem jobb mindenkinek így? És én se azt kertem hogy csak három havonta fel órára jöjjön, de azért legyen már olyan hétvége mikor nyugton hagy. És akkor majd nem savanyú képpel vagy erőltetett mosollyal fogok ülni ha jön, hanem pl ÉN hívtam volna meg hozzánk és örülnék neki.

2022. febr. 13. 20:42
 52/188 anonim ***** válasza:
85%
48,nem is kell értened. 😀 Azért, mert nekem az, meg a kérdezőnek is. Nem kell mindenkinek úgy gondolni mint neked.
2022. febr. 13. 20:43
 53/188 anonim ***** válasza:
81%

Már két gyerekem is külön él, de eszembe nem jutna hetente többször is náluk tölteni az időt több órát. Ez beteges. Kaját is csak akkor vinnék, ha kérnék.

Meg ez az önsajnálkozó személyiség, ez iszonyú dühítő. A második alkalommal már kirúgnám a lakásomból.

2022. febr. 13. 20:45
 54/188 anonim ***** válasza:
88%
Akkor 48-as te nyugodtan találkozz anyósoddal ahányszor szeretnél, de más hagy döntse már el neki mi a sok.
2022. febr. 13. 20:45
 55/188 anonim ***** válasza:
84%
Azért azt figyelitek, hogy a kedves kérdezőnk bedobta a gumicsontot és lelépett? :)
2022. febr. 13. 20:46
 56/188 anonim ***** válasza:
15%
olvassátok már az isten áldjon meg!!!nem megy hetente többször!!!egyszerűen nem hiszem el, hogy szajkózzátok ezt a baromságot. azt írta, hogy hetente egyszer fél óra. az mióta hetente többször? és nem hívatlanul. megkérdezi, hogy mehet-e. szövegértés tényleg nem megy?
2022. febr. 13. 20:48
 57/188 anonim ***** válasza:
67%
És tényleg :)
2022. febr. 13. 20:48
 58/188 anonim ***** válasza:
89%

56# Segítek, mert neked nem megy a matek:

". szerda kerül jön fel hozzánk fél órára este, hétvégén meg vagy szombaton, vagy vasárnap nála eszünk"

Ez neked hány alkalom egy héten? Na?

2022. febr. 13. 20:50
 59/188 anonim ***** válasza:
89%
55, felfogtuk hogy neked nem sok heti egyszer anyós látogatása, nem kell leírni majd negyedszer is. A kérdezőnek meg sok válaszadónak viszont ez túlzás. Engedd már meg hogy másképp gondoljuk.
2022. febr. 13. 20:52
 60/188 anonim ***** válasza:
89%
56-nak szántam, sorry.
2022. febr. 13. 20:52
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!