Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek túl reagáltam?

Szerintetek túl reagáltam?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz, de másképpen nem érthető miért tettem azt amit.

Ferjem papája tehetős, nagy vagyonnal és ücsörög a pénzen, van akinek ad de nem párom szüleinek.

Aposom és anyósom elváltak, aposóm újra házasodott, anyósom elhunyt.

Felőlük eddig csak adósságot kaptunk, amikor a hagyatékot intéztük ( sok sok hitel) Aposom és felesége közölték, ha marad hitel Ők nem fizetnek ( közös jelzálog hitel) de ha marad az eladott örökölt házból akkor nekik is jár pénz.

A sok adósságon kívűl nagyon sokat ártottak nekünk, voltak már kisebb mosoly szünetek.

Szeretnek áskálódni, és kibeszélni mindenkit, nem rég sogoromék állították le őket.

Rólunk is hiresztelnek mindent, és kibeszélnek. Megszületett az unoka és Aposom és felesége azon görcsöltek, hogy a fiammal hogyan lehetne kicsalni pénzt a papából.

Nem rég egy örökölt házrészt eladtam, és már több rokonnál is érdeklődtek, hogy mennyiért adhattam el a házat és az a pénz hol van. Ez már a sokadik olyan "beleszolás" amihez semmi közük nincs. Tegnapi nap folyamán beszéltük, hogy napelem pályázat van de kell hozzá önerő. Erre aposomék számonkértek, hogy hol van az a pénz amit az örökölt házamért kaptam. Mondtam nekik hogy annak meg volt a helye. Tudni kell amit még kihagytam, hogy az új asszonynak van 2 lánya, és Sogorom nehéz anyagi helyzetben van, sokszor a tb sincs neki kifizetve. Aposóm a papától örökölt pénzt már fejbe el is osztotta, úgy hogy a kettő lány is egyformán részesedik a pénzből. Nekem már a f.... tele van ezzel hogy olyanba szól bele amihez nincs köze, így vissza kérdeztem, hogy ha a papától örökölni fog akkor lehet nem a 2 lánynak kéne penzt osztogatni amikor a fia meg nagyon rossz anyagi helyzetben van? Nyilván erre mind a ketten lefagytak. Elmondtam nekik,hogy amit itt látnak mindent egyedül csináltunk, ha anyagi segítséget nyújtottak azt is vissza kellett fizetni, 1 ásványvizet is ki kell ! És elmondtam nekik hogy a papa dugja fel magának az örökségét mert nem azért szültem meg a fiamat, hogy vele legyen kicsalva valakiből pénz. Nem tetszett nekik, viharos gyorsasággal dolguk akadt es elmentek.

Félre értés ne essék, nekem sincs közöm hozzá, hogy ha örököl aposom mire költi, de ezt fordítva is elvárom, hogy az Én dolgommal ne foglalkozzanak, se a családom anyagi helyzetével, úgy hogy a hátam mögött próbálnak kutakodni. Nagyon utálom hogy mindig rossz indulatuan mással foglalkoznak. Fiammal akartak kicsalni a papától egy nagyértékű traktort is. Szerintetek túl regáltam e ? Lehet inkább csendbe kellett volna maradni és hallgatni mint eddig?

Biztosan most emésztik, és lesz ennek folytatása amit azzal fogok lezárni, hogy nincs közöm az örökségedhez de neked se az enyémhez, és mindenki foglalkozzon a saját dolgával

ma 13:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább szépen elbeszélgetnék a pápával, hogy tisztába legyen, hogy milyen számító emberek veszik körül. Lehet, hogy egy végrendeletet sem ártana írni...
ma 13:21
 2/14 A kérdező kommentje:

Papa tobb milliot felre rakott arra, hogy egy magan idosekotthonaba elje le eletet majd ha oda kerul a sor.

Kerdeztem tegnap aposomekat, ha annyira kell nekik az orokseg mert nem fogadjak oda magukhoz?

Az volt arra a valasz hogy annyit nem er semmi se.. erdekes gondozni nem akarjak, elni nem akarnak vele de a 10 hektar foldet tegnap szamolgattak mennyiert lehetne eladni, vagy az erdot vagy a hazat.

ma 13:27
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez azért lett hosszú mert másképpen nem érthető, akkor milyen lett volna röviden? Én már ott elakadtam, hogy anyóstól örököltetek vagy mi, azzal mi dolga apósnak meg az új asszonynak?
ma 13:29
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
A vége már érthetőbb, abban teljesen igazad van, hogy a te örökségedhez semmi közük a világon. Papától egyedül apósod fog örökölni, abba meg te nem tudsz beleszólni, annak adja akinek akarja. Papának meg ha van több milliója otthonra akkor a földek úgyis megmaradnak utána. Azt megint csak apósod tudja eldönteni, hogy magához veszi-e az öreget. Lényeg az, hogy egyiktek sem szólhat bele a másik pénzügyeibe.
ma 13:36
 5/14 A kérdező kommentje:

Aposom es anyosom kozos haza volt. Kozosen vettek fel a jelszalogot is. Aposom ossze jott az ujasszonnyal. Es ott hagyta a csaladot, hogy hatra hagy mindent " tietek az osszes tartozas es a haz". Ekkor is mar tobb volt a tartozas mint a haz erteke. Ferjemmel mi fizettuk a hazat hogy a beteg anyuka nem keruljon az utcara. Amikor elhunyt akkor mindenkeppen elakartak adni a hazat. De kijelentettek ha tobbert megy el mint a tarzozas akkor a maradek 3 fele osztodio, de ha kevesebbert megy el mint amit er akkor ok a maradek tartozasba nem segitenek.

A vegrehajtokat sogorommal ferjemmel harman jartuk meg hetente mire engedtek annyit, hogy marad 300 000 forint az ingatlan arbol. Meg azon a reggelen atjottek a penzert.

ma 13:39
 6/14 A kérdező kommentje:

Igen ezt mondom, hogy nincs kozunk a masik penzugyeihez. Csak mivel szamon kertek engem igy vissza valaszbol egybol belekerdeztem, hogy akkor o miert akarja szetszorni a penzt?

Ugy voltma vele ha ok megengedhetik maguknak mindig hogy bele szoljanak masok dolgaba akkor megnezzuk milyen ez forditva.

Csak lehet tul reagaltam. De a szep szobol nem ertenek, es azt is bunkosagnak irjak le.

ma 13:42
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Aztadurva, na így már érthető. Vágjátok ki őket az életetekből, építsétek a sajátotokat. Többet ér mindennél az, hogy nem kell minden nap ezeken idegeskednetek. Apósod úgyis a nő lányaira fogja költeni a pénzét, akkor legalább nálatok ne kavarja a sz.rt.
ma 13:44
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem reagáltad túl, inkább túl sokáig tűrted. Férjed legalább normális veled, jól megvagytok?
ma 13:47
 9/14 A kérdező kommentje:
Szerencsere a ferjemet tobbnyire a mama nevelte. Abba az idoszakba epitkeztek. Igy sokkal masabb :). Most beszelek a ferjemmel, hogy irjuk le a szuloknek hogy mi valtotta ki ezt a problemat, es a beke fenttartasa mmiatt valtoztassanak, ha szeretnenek unokazni.
ma 14:03
 10/14 A kérdező kommentje:
Jo nem leszek alszent , marhara zavar hogy ott hagyta a fiukat az adossagba.. es iskola mellett dolgoztak. Ferjem este 10 re ment a peksegbe gyakorlatra reggel 6-7 fele vegzett es mar 10 kor kezdett a pizzeriaba futarkent hogy kibirja segiteni az anyukat. A testvere meg ejszaka futarkodott es reggel meg ment az iskolaba ( itt ismertem meg oket) es amikor segithetne nekik ( mert a papa osztogatja az orokseget) ( 15 milliot kapott az egyik testver) olyat mond az apjuk ha megkapja a 15 milliot akkor a fiuknak ad 250- 250 ezret. Hat a pofamrol leszakad a bor! Ha nem hagy csapot papot akkor a fiuk nem adossagbol inditottak volna az eletuket. Nyilvan ferjem ismeri az allaspontomat de nem mondom nekik hiszen tenyleg az o dolguk.
ma 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!